Nem is gondolnánk, de a Zanzibár különlegességei nem merülnek ki a tengerpartban, valamint a meseszép tengerpartban. Ez az afrikai ország számtalan látnivalót és érdekességet rejt, így egy utazás során könnyen felfedezheted Te is, mitől olyan egyedi. Az all inclusive szállások mellett következzenek most Zanzibár különlegességei, amiért érdemes felvenned a bakancslistádra.

Fűszerillat mindenhol – ez is egy Zanzibár különlegességei közül

Amint leszállsz a repülőgépről, azonnal érezni fogod azt a különleges illatot, amit azelőtt már magadba szippantottál, de mégsem tudod hova tenni. Zanzibárt korábban fűszerszigetnek is hívták, így nem meglepő, ha erős aromák terjengenek a levegőben. A mai napig foglalkoznak a szigeten fűszerek termesztésével, így egy fakultatív program keretein belül megismerheted, hogyan „aratják” a szerecsendiót, a vaníliát, a kardamont, vagy éppen a kurkumát, amelyek Zanzibár különlegességei. Ez az élmény életed végéig kísérni fog, ráadásul finomabbnál-finomabb fűszereket kóstolhatsz és vihetsz haza magaddal!

200 éves város, ahol Freddie Mercury született

Zanzibár különlegességei közé tartozik Stonetown, amely a főváros, Zanzibár City része. A tengerparti, ötcsillagos szállásodtól rövid idő alatt eljuthatsz ide, ahol a felfedezheted, mit is rejt ez a különleges helyszín. Az UNESCO Világörökségi listáján is helyt kapott, ugyanis 200 éve semmit sem változott, ugyanúgy néz ki, mint az 1800-as években. Mindenképpen érdemes megismerni a rejtett kis zugait, a rusztikus utcákat, valamint a kedves embereket, akik örömmel fogadják a turisták kérdéseit. Érdemes meglátogatni a Queen énekesének, Freddie Mercurynak a szülőházát is, amely halála óta kisebb múzeumként üzemel.

Dhow hajóval a naplementébe és tovább

Zanzibár tengerpartjáról meseszép a naplemente, azonban még inkább élvezheted, ha egy különleges, Dhow típusú hajóról szemléled. Ezek fából készült vitorlások, amelyeket a helyiek használnak közlekedésre, valamint halászatra is. Fedezd fel a közeli partszakaszt, és gyönyörködj Zanzibár különlegességeiben egy színes naplemente keretében!

Hajnali delfinúszás a Kizimkazi-öbölben

Szervezett delfinúszással sokfelé találkozhatsz a világban, Zanzibár különlegességei között szerepel, viszont itt neked kell megtalálnod a delfineket! Hajnalban a Kizimkazi-öbölben szeretnek úszkálni, így te is bátran csatlakozhatsz hozzájuk. Ezek a lenyűgöző teremtmények rendkívül barátságosak és játékosak, minden reggel vevők arra, hogy társaságban szórakozzanak. Ne lepődj meg ha egyszer csak gyorsan elúsznak előled, olyankor érdemes egy picit várni, hátha még visszatérnek egy utolsó búcsúra. Tarts tiszteletben a határaikat és csak akkor közelíts feléjük, ha ők is engedik.

Esőerdőtúra egy érintetlen területen

Zanzibár legnagyobb, érintetlen esőerdője a Jozani-Chwaka Nemzeti Parkban található. Itt számtalan különleges növény – és állatfajjal találkozhatsz, melyek háborítatlanul élnek egymással. Itt érdemes minimum egy fél napot eltölteni, magadba szívni az erdő friss levegőjét és megismerni a világon egyedülálló vöröskolobusz majmot, aki Zanzibárt választotta lakhelyéül.

Zanzibár különlegességeit bátran felfedezheted egy pihentető nyaralás keretein belül. Keresd fel a TravelGOO munkatársait, akik készséggel lesznek a segítségedre abban, hogy megtaláld a számodra tökéletes nyaralást! Afrika számtalan kincset rejt, ideje megismerned őket!