Vietnám látnivalói magával ragadnak majd, ebben biztosak vagyunk. Az ország nem olyan népszerű a turisták körében, mint Thaiföld vagy Indonézia, pedig megannyi különleges kincset rejt. Vietnám viszonylag nagy, így a zöld, rizsföldekkel teli területet több napodba telhet felfedezni. Lássuk, melyek az egzotikus ország legkülönlegesebb látnivalói!

Hanoi – a street food fellegvára is érdekes vietnámi látnivaló

Vietnám látnivalóinak megismerését Hanoiban érdemes elkezdeni. Ősi templomok, mesés gasztronómia, pezsgő éjszakai élet…Ezek mind megtalálhatóak ebben a népszerű vietnámi üdülőparadicsomban, ahol megismerhetjük azt is, milyen, ha igazán kaotikus a közlekedés. Itt tényleg nagyon kell figyelni, még az olaszoknál, görögöknél is szabadabb elvek szerint vezetnek, úgyhogy csak a rutinosoknak ajánljuk a robogó bérlését. Amint nem szabad kihagyni Hanoi megismeréséből, az a street food túra, a Temple of Literature, ami 1070-ben épült, valamint a Tran Quoc Pagoda, amely a város legrégebbi pagodája. Érdemes Hanoit a vietnámi látnivalók központjává tenni, innen érdemes elindulni és felfedezni az ország további érdekességeit.

Ninh Binh – pagodák és meseszép természet Vietnám látnivalói között

Szerencsére Vietnám látnivalói könnyen megközelíthetőek, az országon belül számos közlekedési mód áll a rendelkezésedre ehhez. Mehetsz vonattal, busszal, vagy akár repülővel is, a kérdés, hogy mennyire gyorsan szeretnéd őket elérni. Ninh Binh körülbelül 2 órányi útra található Hanoitól, de akár egy többnapos túrát is szervezhetsz, hogy megismerd a környéket. A közlekedés itt sem a legrendezettebb, ráadásul a robogóbérléshez minden esetben nemzetközi jogosítványra van szükséged, amit még itthon tudsz megigényelni. Ninh Binhben érdemes Trang An-ba ellátogatni, ahol a hegyek ölelésében csónakázhatsz. Számtalan útvonal közül választhatod ki azt, amelyen végig mennél, egy út kb. 2 órán át tart. A Bich Dong Pagoda is megér egy látogatást, valamint a Hang Mua megmászását is beiktathatod a programodba.

Ha Long öböl – csoda a tengeren

A Ha Long öböl egy páratlan helyszín Vietnámban, amit több ezer, mészkőből formálódott karszt díszit. Az UNESCO világörökség részévé nyilvánított helyszín megismerését akár ott alvással is töltheted, több olyan hajó is horgonyoz az öbölben, ahol megszállhatsz éjszakára. Ez a páratlan vietnámi látnivaló tényleg megér minden itt töltött percet. Hanoiból körülbelül 3 órányi útra található, ezért 1 nappal mindneképp tervezz, ha megismernéd ezt a paradicsomi környezetet!

Da Nang és Hoi An – strandolás és pihenés

Da Nang a strandolásról és a pihenésről szól, itt tényleg a pihenésre koncentrálhatsz a vietnámi nyaralásod során. A közelben található pár látnivaló, mint pl. a Lady Buddha szobor, de itt a turistákra a kék víz és a homokos tengerpart vár.

Hoi Ant turisták tízezrei látogatják meg évente, így mindenképp számíts nyüzsgésre, ha megismernéd ezt a pontját is Vietnámnak. Legérdekesebb program, amit a városban találhatsz a Coconut Forrestben fellelhető csónaktúra, amelyet érdekes, köralakú bambuszhajókban tehetsz meg.

Számtalan érdekességet fedezhetsz fel, ha Vietnámot választod a következő úti célodnak. Keresd a Dreams2Go! csapatát, akik segítségedre lesznek egy felejthetetlen út lefoglalásában!