A Karibi-térség a világ egyik legszebb helyszíne. Gyakorlatilag az év bármelyik időszakában jó választás, ha egy kis napsütésre és kikapcsolódásra vágyunk. Na de mi vonzza leginkább az embereket éppen Trinidad és Tobago szigetére? Főként a csodálatos Karib-tenger látványa, a téli hónapok során is húsz fok körül átlag hőmérséklet és a lenyűgöző, rejtett barlangokkal és lélegzetelállító vízesésekkel tarkított természeti környezet. Ismerjük meg jobban ezt a különleges helyet és merüljünk el Trinidad és Tobago szigeteinek látnivalóiban!

Érdekességek: Trinidad és Tobago

Trinidad és Tobago a Karib-tenger déli részén található szigetország. Összesen két nagy és több kisebb szigetből áll. Korábban hivatalosan Nagy-Britanniához tartozott, ám 1962. óta független állam, amely a Nemzetközösség tagja.

Ha össze kellene hasonítani, Trinidad és Tobago közül az előbbi rendelkezik nagyobb területtel, így turisztikai szempontból is ez a népszerűbb. Ennek ellenére Tobago is számos gyönyörű helyszínt rejt, mindemellett pedig egyre több luxusszálloda is jelen van a szigeten. Trinidad és Tobago fővárosa Port of Spain, amely Trinidad szigetén, egészen pontosan az északnyugati parton található.

Mivel az ország a Karibi-térségben található, így az éghajlata trópusi. Még a leghűvösebb időszakban is az átlagos minimum hőmérséklet 20 °C körül van. A legmelegebb hónapok az április, május és október, ilyenkor átlagosan 32 °C körüli a hőmérséklet. Éppen ezért Trinidad és Tobago egyik fő vonzereje a kellemes időjárás, ami miatt a téli időszakban is jó úti cél. 

Trinidad és Tobago kulturális hagyományai

Ahogy sok más Karib-tériségi országnál, úgy Trinidad és Tobago lakosai életében is különleges helyet foglal el a zene és a tánc. Ez az ország a calypso keletkezési helye, amely egy afro-karibi zenei stílus. A calypson túl szintén innen ered a soca, a chutney és a rapso is. Trinidad és Tobago saját nemzeti hangszerrel rendelkezik, amely a stíldob.

Az ország egyik legfontosabb kulturális eseménye a minden évben megrendezésre kerülő karnevál. Az általában februárban Trinidad szigetén tartott program a Trinidad Countdown Carnival névre hallgat. A hatalmas esemény világszerte is híressé vált, főként az ilyenkor előtérbe kerülő hagyományos viselet és a különböző zenei stílusok miatt.

Egy utazás során érdemes az adott helyszín gasztronómiai sajátosságait is felfedezni. Trinidad és Tobago nemzetéhez a pilau kapcsolódik, amely egy helyi rizses hús. Ezenkívül, ha ott járunk, a nemzeti ételüket, a callaloo-t is érdemes kipróbálni. 

A legszebb strandok Trinidad és Tobago szigetén

A sziget elhelyezkedéséből adódóan természetesen ideális tengerparti nyaralásra és kikapcsolódásra. A két sziget közül Trinidad népszerűbb a turisták körében. Itt található a Maracas-öböl, amely egy gyönyörű kókuszpálmákkal körülvett, hosszú strandszakasz. 

Egy másik gyönyörű helyszín, ahol napozhatunk és elmerülhetünk a karibi életérzésben a Pigeon Point Tobago, amely sokak között Pigeon Point Heritage Park néven vált ismertté. 

Természetesen Tobago szigete is számos csodaszép helyszínnel rendelkezik, ezek közül is kiemelkedik az Angol-öböl.  Ez az egyik legszebb óceánparti helyszín, ahol varázslatos korallzátonyok és trópusi halak várnak.

Mindkét sziget számos remek, sznorkelezésre és a búvárkodásra alkalmas helyszínt kínál, ahol a vízi sportok szerelmesei bátran hódolhatnak kedvenc szenvedélyüknek.

Trinidad és Tobago legfontosabb látnivalói

Bár fő turisztikai látványosságnak a pálmafákkal körülvett, fehérhomokos partok számítanak, természetesen Trinidad és Tobago jóval több egyszerű tengerparti szigetnél. A természeti környezet lenyűgöző csodái számos helyen megtekinthetőek a szigetek bármelyikén. 

Mindkét sziget sokszínű és látványos madárvilágáról híres, amelyek közül a legtöbb példány főként a közelben található Dél-Amerikából származik. A madarak megfigyelésére az egyik legjobb helyszín az Asa Wright Nature Center & Lodge erdő, ahol gyönyörködhetünk a különböző kolibrik és egyéb különleges fajok látványában.

A már korábban említett főváros, Port of Spain is megér egy látgatást.  A nyüzsgő, élettel teli város híres építészetéről és egyedülálló hangulatáról ismert. Ha ott járunk, mindenképpen fedezzük fel a Queen’s Park Savannah közelében található a Királyi Botanikus Kertet, ezenkívül a Nemzeti Múzeumot és Művészeti Galériát se hagyjuk ki!

A Caroni Bird Sanctuary mangrovemocsár szintén népszerű turisztikai látványosság, különösen a természet kedvelőnek. Különlegessége, hogy itt fészkel Trinidad és Tobago nemzeti madara, a skarlát íbisz. A szigeteken található erőerdők rejlett vízesésekben és különleges barlangokban gazdag helyszínek, amelyek szervezett túrán való felfedezése bárki számára életre szóló élmény!

Ha a Karibi-térség többi lenyűgöző szegletét is szeretnénk felfedezni, mindenképpen válasszuk a körutazást! Trinidad és Tobago mellett olyan csoda helyszínek is várnak ránk, mint a Dominikai Közösség vagy az ABC-szigetek.