Nem mindenkinek jelentik az igazi kikapcsolódást a meleg és a pálmafák, vannak olyanok, akik inkább egy lappföldi utazásra fizetnek be télen. Ez a különleges helyszín felejthetetlen élményeket tartogat az igazi lékhorgászattól kezdve a husky szafarin át egészen a sarki fény megcsodálásáig. Biztosan egész életedben emlékezni fogsz erre az utazásra, lássuk, mitől lesz egyedi egy lappföldi utazás télen!

Meleg ruházat elengedhetetlen – így kezdődik egy lappföldi utazás

Míg a tengerpartra elegendő pár fürdőruha és törölköző, addig egy lappföldi utazás komoly előkészületeket igényel. Érdemes minél több, meleg ruhát a bőröndödbe pakolnod, amik nem foglalnak sok helyet, viszont jó a hőtartó képességük. A kulcs a réteges öltözködés, hiszen a kávézókban, szállásokon meleg van, azonban a kültéri hőmérséklet gyakran -10 fok alá esik. Fontos még a megfelelő, vízálló, meleg lábbeli beszerzése is, mielőtt elindulnál a lappföldi utazásra, ez tényleg elengedhetetlen. Természetesen a programok szervezői szívesen kiegészítik az öltözékedet, azonban legyen nálad elegendő mennyiségű ruházat.

Különleges programok – felejthetetlen lappföldi utazás

Strandolás helyett lékhorgászat, naplemente helyett sarki fény – egy lappföldi utazás is megannyi különleges programot rejt, vannak olyanok, amiket tényleg nem érdemes kihagyni. Az egyik ilyen a már említett sarki fény, amit ugyan egyre gyakrabban látni hazánkban is, azonban Lappföldön igazán látványos. Sarki fény akkor keletkezik, amikor a napszél annyira felkavarja a magnetoszférát, hogy töltött részecskék hatolnak be a napszélből és a magnetoszférából a felső légkörbe, a Föld mágneses mezejének vonzására, ahol energiájuk egy részét átadják a légkörnek. A légkör összetevői emiatt ionizálódnak és gerjesztődnek, így fényt bocsátanak ki különböző színekben.

Érdemes még ellátogatni egy lékhorgászatra is, ahol te magad vághatod ki a jégből a kívánt mintát, majd kifoghatod saját magadnak az ebédedet vagy a vacsorádat. Ennél frissebb és természetesebb halat ritkán eszik az ember, és maga az élmény is rendkívül különleges.

Ha Lappföldre gondolunk, akkor legtöbbször egy szánhúzó husky képe elevenedik meg előttünk. A pihenésed során ellátogathatsz egy husky farmra, ahol kipróbálhatod a szánkózást, és számtalan érdekes információt megtudhatsz a kutyákról. Készülj fel, ez a program akár két órát is igénybe vehet, így a réteges öltözködés itt elengedhetetlen!

Az igazán merész vállalkozók lappföldi utazásuk során akár a jeges vízben is megmártózhatnak. Ehhez fontos, hogy jó kondiban légy, valamint van pár olyan betegség, ami kizárja sajnos ennek a kipróbálását. Mielőtt belevetnéd magad a hidegbe, egy szaunasátor is a rendelkezésedre áll, ahol felmelegítheted magad. A szervezeted teljesen felfrissül majd a jeges víz után!

Finnországban található a lehető legtöbb szánkópálya, így ezeknek a kipróbálása is remek programnak bizonyul. A leghosszabb szánkópálya több mint 2 kilométer hosszú, ami egy nemzeti park területén található és egy kellemes túra után meg is tapasztalhatod, milyen a szánkós száguldás! Ez lehet lappföldi utazásod csúcspontja minden kétséget kizáróan!

Kedvet kaptál a lappföldi pihenéshez? Látogass el még erre a különleges helyre télen és fedezd fel a látnivalóit! A TravelGoo munkatársai mindenben a segítségedre lesznek, így neked csak az utazásra való felkészülésre kell koncentrálnod!