Francia Polinézia, amely több szigetcsoportot is magában foglal, teljes joggal nevezhető lenyűgöző szépségű földi paradicsomnak. Az összesen öt nagy részből álló szigetvilág nemcsak bársonyos homokú strandokkal és kéklő lagúnákkal, hanem magas vulkánokkal és változatos élményszerzési lehetőséggel is várja a látogatókat.

Mit érdemes tudni Francia Polinéziáról?

Francia Polinézia hivatalosan Franciaország tengerentúli területe, amely a Csendes-óceán délkeleti részén található. Összesen öt szigetcsoportot foglal magában, amelyek együttvéve legalább 130 különböző szigetet foglalnak magunkban.

A szigetcsoport 5 nagy részre van osztva:

  • Marquises-szigetek
  • Szélcsendes-szigetek
  • Szél felőli szigetek
  • Tuamotu-Gambier-szigetek
  • Ausztrál-szigetek

Az egyik és talán a legismertebb sziget Tahiti, ahol főváros, Papeete is megtalálható. Polinézia hivatalos nyelve a francia.

A térségben többnyire kellemes meleg idő van, azonban előfordulhatnak viharos ciklonok, főleg január környékén. Francia Polinéziába a legideálisabb júniustól-októberig utazni, ilyenkor száraz és kellemesen meleg az időjárás. A szigetek igen változatosak a felszínüket tekintve, van közöttük lapos, kifejezetten zátonyos parttal rendelkező, ugyanakkor egyenetlen, magas hegyekkel tarkított rész is előfordul. Érdekesség, hogy Tuamotu-szigetek az egyetlen ezek küzül, amelynek mindegyik szigete sík felszínű.

Bár szinte mindegyik szigetnek van saját repülőtere, amelyről el lehet jutni a többi helyszínre, az egyetlen nemzetközi a Faaa Nemzetközi Repülőtér. Legkönnyebben az Air Tahiti járataival utazhatunk, valamint helyi légitársaságok is biztosítják a zavartalan közeledést.

Francia Polinézia csak rád vár!

Ahogy megérkezünk, az első, amit érzékelhetünk – természetesen a varázslatos környezeten túl, – a polinézek nyugodt életstílusa. Senki nem siet sehova. A levegő igen párás, kellemesen keveredik benne a sós tenger és az egzotikus virágok illata. Az biztos, hogy ezen a helyen tökéletes kikapcsolódás vár mindenkire.

Ezen a helyen igen népszerűek a vízi tevékenységek, a strandoláson túl mindenképpen érdemes ellátogatni a környékbeli szigetekre is. Ezt legkönnyebben hajóval tehetjük meg, közben pedig felfedezhetjük a víz alatti élővilág szépségeit is. Ebben segíthet egy szintén közkedvelt program, a búvárkodás. Ezenkívül igen népszerű még a sznorkelezés és a hullámlovaglás is.

A vízben töltött élmények után megismerkedhetünk a trópusi és a hegyvidéki természeti környezettel is, ahol varázslatos naplementék, és fák között megbújó rejtett vízesések várnak ránk.

3 kincs: Tahiti, Moorea és Bora Bora

Francia Polinézia három leglátogatobban helyszíne: Tahiti, Moorea és Bora Bora.

A világ legszebb úti céljaként népszerűvé váló szigetek valóban páratlan környezetet és fantasztikus időtöltést kínálnak. A kristálytiszta vízben úszva felfedezhetjük a türkízkék lagúnákat, majd megpihenhetünk a romantikus nádtetős bungalók egyikében.

Tahiti, amelyet gyakran neveznek a Szerelem Szigetének is, talán a leghíresebb és történelmileg legérdekesebb sziget. Buja, sűrű őserdők, páfrányok, magas hegycsúcsok, kanyargó folyók és természetesen lélegzetelállító homokos partok borítják.

Bora Bora világszerte az egyik legismertebb sziget, amely Tahititől nagyjából 50 perces repülőútra található. Itt rejlik a világ legszebb lagúnája, amely egy külső korallzátonnyal van szegélyezve. Partjain több luxus bungalóból álló resort is megtalálható, ahol legjellemzőek a lagúnák fölött cölöpökre épült 5*-os luxust kínáló villák.

Moorea szigete egy gyönyörű, szív alakú sziget, amelyet a fővárosból komppal tudunk megközelíteni. A természeti szépsége páratlan, számtalan pálmafás tengerpart vár felfedezésre. A sziget belsejében részt vehetünk jeepsafari túrákon és megcsodálhatjuk a kilátást a gyönyörű öblökre.