Fehérhomokos tengerpart, lenyűgöző természeti környezet és változatos programok. Ez vár ránk a csodálatos Mauritiuson. A sziget egyedisége és különleges hangulata a számos egyedi látnivalóban és a varázslatos, felfedezésre váró helyekben rejlik. Megismerkedhetünk a sziget lenyűgöző élővilágával, felmászhatunk a legmagasabb csúcsra a csodás kilátásért és fürödhetünk az érintetlen vízesések egyikében.

Mauritius, te csodás!

Mauritius szigete az Indiai-Óceánban, Madagaszkártól keletre található. Összesen két nagyobb és több apró szigetből áll. A szigetország fővárosa és egyben legnagyobb városa Port Louis. A szubtrópusi éghajlattal rendelkező Mauritius egyik fő vonzereje az egész évben kellemes időjárás. Nyáron nagyjából 30 fok körüli az átlaghőmérséklet és a téli időszakban sem csökken nagyon 25 fok alá.  A sziget különlegessége, hogy számos őshonos és ritka fajnak ad otthont. Az állatok és növények megóvása érdekében Mauritiuson több védett terület és nemzeti park is megtalálható. A szigeten használt hivatalos nyelv az angol és a francia. 

Port Louis központja

Mauritius fővárosa, Port Louis mindenképp megér egy látogatást. A fő érdekességek és látványosságok a belvárosi részen találhatóak, ahol sok árussal is találkozni. A Caudan sétány Port Louis leghangulatosabb utcája, amely a sok felfüggesztett színes esernyőről híres.

Ha valamilyen kulturális programra vágyunk, jó választás a Blue Penny Múzeum, de az itteni Természettudományi Múzeumot sem érdemes kihagyni.

Pamplemousse botanikus kert 

Mauritius egyik lenyűgöző csodája a természeti környezet és az ott megtalálható élővilág. A fővárostól mindössze 14 km-re található az egyik legszebb helyszín, a Sir Seewoosagur Ramgoolam botanikus kert. Itt több, mint 500 különböző növény él, de számos állattal, például madarakkal és teknősökkel is találkozni.

Chamarel vízesés 

A sziget csodás természeti helyszíneknek ad otthont. Mauritius délnyugati részén található a világhírű Chamarel vízesés, amely a Riviere du Cap folyó része. A több mint 80 méteres vízesés látványa egészen fantasztikus, amit a látogatók a legkönnyebben egy fennsíkról tekinthetnek meg. A bátrak pedig a lenti részen akár meg is mártózhatnak a vízben. Ez bizony egy életre szóló élmény!

Flat island

Flat island vagy más néven Lapos-sziget, egy kis sziget az Indiai-óceánban, Mauritius északi partjainál. Itt a legtisztább a víz, szuper búvárkodási lehetőség és csodaszép környezet várja a látogatókat. Már csak ezek miatt is érdemes meglátogatni ezt a helyet.

A Lapos-sziget a sznorkelezők kedvelt helyszíne, ahová elsősorban bérelt jachton és katamaránon keresztül lehet eljutni. Itt található a Pigeon Rock, amely egy nemzetközileg is elismert, híres merülőhely, ahol a búvárok többek között szemtanúi lehetnek a cápák mozgásának.

Le Morne Beach

A délnyugati részen található kis félsziget mindenképpen megér egy látogatást! Ez a helyszín rejti az egyik legszebb tengerpartot Mauritiuson. A kellemes környezet csodás látvánnyal párosul, ugyanis a tengerpart mögött a La Morne-hegy húzódik. Ez az egyik legjobb helyszín fürdésre vagy csak a pálmafákkal szegezett parton való pihenésre.

Pereybere tengerpart

Pereybere Mauritius egyik legnépszerűbb strandja. Elsősorban fiatalok által kedvelt, így a hangulat ennek megfelelően mindig vidám és dinamikus. A tengerpari részen számos kávézó, büfé és étterem is megtalálható. A part közvetlen közelében több luxusszálloda is várja a vendégeket. A parti szakaszon búvárközpontok is vannak, így nem kell messzeire mennünk egy kis merülésért.

Black River Gorges Nemzeti Park

Black River Gorges Természetvédelmi Területet célja, hogy megóvja Mauritius természetes növényzetét. Ma ez a sziget egyik legfontosabb látnivalója. Az aktív pihenőknek tökéletes választás ez a program, ugyanis a nemzeti park 60 kilométernyi túralehetőséggel, információs központtal és piknikezőhellyel várja az érdeklődőket. A helyszín több veszélyeztetett fajnak is otthont ad, többek között találkozni mauritiusi vércsével, echo papagájjal és makákó majmokkal is. 

Amit még érdemes megnézni…

Természetesen a sziget még számos csodaszép helyszínt és izgalmas programot tartogat. A Grand Baie igen népszerű rész a turisták körében, ahol sok étterem és üzlet megtalálható. A főváros közelében található a Maheswarnath Mandir, amely Mauritius legnagyobb hindu temploma. Ha sportolni szeretnénk, válaszhatjuk a túrázást valamelyik csodaszép csúcsra, vagy akár golfozhatunk is ebben a páratlan természeti környezetben.

Ha pedig csak a parton fekvésre, napozásra és fürdésre vágyunk, ideális választás a Flic en Flac Beach, a Mont Choisy Beach vagy akár a La Cambuse Beach is.