Mexikó nagyon különleges és sokszínű ország, ahol rengeteg a látnivaló. Az egyik kiemelkedő pontja maga a főváros, Mexikóváros vagy spanyolul Ciudad de México. A hatalmas település nem csak több mint 20 millió lakossal büszkélkedhet, de számos lenyűgöző történelmi épület, világörökségi helyszín és modern felhőkarcoló otthona.

Mexikó egészen különleges ország, ami rengeteg kincset rejt magában. Érdemes megtapasztani az ottani egyedülálló hangulatot, felfedezni a hagyományos mexikói gasztronómiát és kiélvezni a sokszínűség adta változatosságot. Erre az egyik legjobb választás a főváros,  Mexikóváros.

Palacio Nacional

A Nemzeti Palota világszinten ismert épület, amely 2018 óta a mexikói elnök hivatalos rezidenciájaként is szolgál. A palota egészen pontosan Mexikóváros főterén, a Plaza de la Constitución található. Ez a hely az Azték Birodalom óta a mexikói uralkodó osztály palotája. Érdekesség, hogy a jelenlegi palota építőanyagainak nagy része még az eredeti 16. századi épületből származik.

Metropolitan Katedrális

A Metropolitan Cathedral egyik leginpozámsabb épület Mexikóváros történelmi központjában. Kiemelkedő jelentőségét nemcsak a lenyűgöző épületnek, hanem a vallási központi szerepének és az öt évszázados mexikói művészet megjelenítésének is köszönheti. A monumentális épület több mint 200 méter széles, a két harangtorony pedig összesen 25 harangot tartalmaz. A székesegyház több festméy otthona, ezek közül az egyik legszebb a 1689-ben Juan Correa által festett Virgin Nagyboldogulás és Cristobal de Villalpando az Apocalypse nője című képe.

Torre Latinoamericana

Mexikóváros sokszínűséget egyfelől az adja, hogy az ókori épületek és a modern építészeti stílusjegyek mind megtalálhatóak különböző alkotások formájában. A Torre Latinoamericana egy felhőkarcoló, amely sokáig a latin-amerikai kontinens legkiemelkedőbb épülete volt. Érdekesség, hogy ez az első olyan felhőkarcoló, amely direkt földrengésbiztosra lett építve. Az összesen 182 méter magas, 45 szintből álló tornyot 1956-ban adták át és kilátóként üzemel. Természetesen a kilátás minden napszakban lenyűgöző, de az éjszakai fények igazán páratlanok odafentről.

La Casa Azul

Frida Kalho Mexikó kiemelkedő művésze volt. A Casa Azul, azaz a kék ház a híres mexikói festőnő és férje otthona, ahol 1929 és 1954 között éltek. Nevét a boltozat különleges kobaltkék színéről kapta. Ha szeretnénk ellátogatni a jelenleg történelmi házmúzeumként üzemelő helyre, amelyet Frida Kahlo művész életének és munkásságának szenteltek, akkor a Coyoacán negyedben kell keresnünk. A múzeum elősorban Frida Kahlo, Diego Rivera és más művészek műalkotásainak gyűjteményét tartalmazza, valamint a házaspár mexikói népművészetének és egyéb a fényképeknek állít emléket.

Plaza Mexico

A bikaviadal igen közkedvelt az összes spanyol ajkú országban, így nem meglepő módon nagy népszerűségnek örvend Mexikóban is. Mexikóvárosban található Plaza de toros México a világ legnagyobb bikaviadal-arénája. Az ország legnagyobb stadionja, a Plaza Mexico körülbelül 43.000 ember befogadására alkalmas. 1946. február 5-én nyitották meg, és azóta minden évben ez a dátum jelzi a Corrida de Aniversario dátumát.

Xochimilco

Xochimilco Mexikóváros egyik igen ismert kerülete. Neve eredetileg a navatl nyelvből származik, jelentése pedig virágföldek helye. Többszempontból is érdemes ellátogatni ebbe a kerületbe, egyfelől azért, mert az UNESCO 1987-ben Xochimilcót világörökség részévé nyilvánította.

Az egyik legnépszerűbb látványosság a kerületben lévő tó- és csatornarendszer. Különlegessége, hogy úgynevezett trajinerák, azaz kis színes hajók járnak körbe. Bár ezt tekinthetjük fő látványosságnak, ezenfelül számos híres épület megtalálható még itt, többek között a Cuahilama régészeti lelőhely, a Szirén-szökőkút és a Carlos Pellecier Színház is.