Mesés tengeri élővilág tárul a szemed elé, ha ezt a top 3 egyiptomi búvárparadicsomot választod nyaralásod helyszínéül. Ahhoz, hogy felfedezd ezt a páratlan szépségű, víz alatti helyszínt, nincs másra szükséged, mint egy búvárszemüvegre, egy békatalpra és egy búvárpipára. Hova érdemes foglalnod, ha felejthetetlen élményekkel szeretnél hazatérni?

Hurghada – az egyiptomi búvárparadicsomok netovábbja

Hurghadát nem véletlenül emlegetik egyiptomi búvárparadicsomként, hiszen meseszép, víz alatti élővilággal rendelkezik. Elég csak pár méter mélyre lemerülnöd, és már is kishalak és korallok sokasága jön veled szembe. Gyakorlottabb búvároknak ajánljuk a hajós túrákat is, ahol hajóroncsokat fedezhetnek fel, vagy megnézhetnek közelebbről egy delfinrajt is. A Vörös-tenger kitűnő választás kezdőknek és haladóknak egyaránt, így ha igazi egyiptomi búvárparadicsomot keresel, akkor Hurghadával nem fogsz mellé!

Marsa Alam – csendes halászfaluból népszerű üdülőváros

Marsa Alam az utóbbi 20 évben lett a turisták kedvence. Ez annak köszönhető, hogy 2003-ban megnyitották a nemzetközi repülőterét, így közvetlenül ebbe a mesés, egyiptomi búvárparadicsomba érkezhetsz. Számtalan szálloda található a vízparton, távol a város zajától, így a pihenésed garantáltan háborítatlan lesz. Marsa Alam egyik legnépszerűbb strandja Abu Dabbab, ahol a búvárok is szívesen mártóznak annak köszönhetően, hogy halakon és korallokon kívül teknősök is gyakran megfordulnak ezen a helyen. a búvárok többsége itt szeret merülni, ugyanis a halakon és korallokon kívül a teknősök életét is közelről megfigyelhetik. A víz rendkívül sekély, így akár párban, akár családdal is választhatod nyaralásod helyszínéül!

Sharm el Sheikh – még merülnöd sem szükséges

Sharm el Sheikh Hurghada mellett rendkívül népszerű, egyiptomi búvárparadicsom, elég csak a tengerbe lógatni a lábad, és már is özönlenek a kishalak feléd. Ha egy kicsit közelebbről néznéd meg őket, akkor vedd fel a búvárszemüveged, és irány a Naama öböl, ahol fehér homokos tengerpart és pálmafák várnak. Itt kedvedre sznorkelezhetsz, látnivalóban biztosan nem lesz hiány! Két merülés között pedig felfedezheted a parton lévő kávézókat és éttermeket, amik helyi finomságokat kínálnak.

Megnéznéd közelebbről valamelyik egyiptomi búvárparadicsomot? Foglalj utazást a Dreams2Go! munkatársainak segítségével, és ismerd meg ezt a mesés, afrikai országot földön, vízen és levegőben is!