Neked mi a legfontosabb egy utazás során? A kényelmes, felszerelt szálláshely? Az izgalmas és különleges programok? A nyugodt pihenés gyönyörű környezetben? Miért kéne választanod, ha mindezek egyszerre is lehetségesek! Rád is vár Mexikó csodája, méghozzá Cancún mellett, Holbox és Playa del Carmen környékét is megismerheted! Merülj el Latin-Amerika egyedülálló hangulatában, fedezz fel minél több tengerparti részt és látogasd meg a Yucatán-félsziget legszebb helyszíneit egyetlen nyaralás alatt!

Miért válaszd Mexikót?

Őskori kultúra, izgalmas gasztronómia és gyönyörű szép tengerparti részek. Elsősorban ezek miatt az adottságok miatt választják az utazók Mexikót a nyaralásuk helyszínéül. Az Észak-Amerika déli részén elhelyezkedő ország igen változatos. Az izgalmas kulturális emlékek mellett, különleges építészeti és csodaszép természeti csodáknak is otthont ad.

Bár tökéletes időjárásra sajnos sehol sincsen garancia, mégis vannak bizonyos időszakok az évben, amikor Mexikó ideális választás a pihenésre. Amíg Európa szerte tél és hideg van, azaz nagyjából október közepétől április végéig, ebben az időszakban a Maya Riviéra egészen egyszerűen tökéletes választás!

Karib-tenger térsége gyönyörű helyszíneket rejt Kubától Costa Ricáig. Ám Mexikó ezen része kiemelkedik az itteni országok közül is, méghozzá a nagyon változatos programlehetőségeivel, színes látnivalóival és a rejtett kincsként fennmaradó szigetivel.

Merre utazz Mexikóban? 

Ha jártál már a közkedvelt Maya Riviérán Mexikóban, biztosan benned is felmerült a kérdés: miért csupán ezen az egy helyen töltjük az időt? Bár a Maya Riviéra számos izgalmas városnak és különleges helyszínnek ad otthont, Latin-Amerika bizony ennél jóval többet tartogat! Ha szívesen fedezel fel új helyeket és próbálsz ki érintetlen tengerparti részeket, akkor érdemes több állomást is beiktatnod az út során! 

Mit ajánlunk Neked? Cancún ideális választás nyaraláshoz, ahogyan Playa del Carmen is hangulatos helyeket rejt. Ugyanakkor, ha igazán különleges élményekre vágysz: egy igazi rejtett kincs, Holbox biztosan nem maradhat ki! 

Mexikó kedvence: Cancún

Cancúnt sokan csak a Maya Riviéra központjaként emlegetik, itt található többek között a nemzetközi repülőtér is. A világszerte híres város tipikus mexikói hangulattal, autentikus éttermekkel és persze lélegzetelállító fehérhomokos, pálmafákkal körbevett partokkal vár. Cancún az a helyszín, ahol valóban elmerülhetünk ebben az izgalmas kultúrában!

A pihenés és napozás közben vagy után érdemes a víz alatt világot is alaposan felfedezni! Ezen a helyen erre is van lehetőségünk ráadásul egy csodálatos korallzátony is megtalálható itt, amely egészen elképesztő látvánnyal fogad. 

Igazi Mexikói hangulat Playa del Carmenben

Playa del Carmen szintén ismert Mexikói város, különösen, ha tengerparti nyaralásról van szó. A város hosszú, több kilométeres partszakasszal rendelkezik, ahol a szikrázó napsütés mellett végeláthatatlan azúrkék tengervíz és finom homok vár.

Playa del Carmen területén Playacar az egyik leghangulatosabb városrész. Nem messze található a Calle Quinta Avenida, amely egy hosszú sétálóutca tele üzletekkel, kávézókkal és éttermekkel. Napközben itt általában nagy a nyüzsgés, ám este is nagyon hangulatos. Ha a Maya Riviéra az elsődleges úti célunk és színes programokra vágyunk a nyaralás alatt, Playa del Carmen az ideális választás!

Rejtett kincs Mexikóban: Holbox

Holbox neve kevésbé ismert, mint Cancúné vagy Playa del Carmené, és éppen ez adja ennek a különleges helynek az értékét. 

Holbox egy apró sziget, igazi karibi kincs, amivel Mexikóban már nem nagyon találkozni. Éppen ezért nagyon szerencsések azok, akik eljutnak erre a gyönyörű helyre, ahol kristálytiszta, sekély víz és gyönyörű pálmafák várják a strandolni vágyókat. A sziget hangulata egészen különleges, ezen a helyen az ember tökéletesen át tudja magát adni a pillanatnak és az élményeknek! Holbox különleges helyszíneit felfedezhetjük golfkocsin utazva, amely után a Villas Tiburones tetején, az Alma bárban a legfinomabb koktélok várnak. 

Programok, amiket ne hagyj ki Mexikóban

A gyönyörű helyszínek és a pihenés tökéletes kiegészítői az izgalmas és különleges programok, amelyekben itthon biztosan nem lehet részünk! 

A hajókirándulás tökéletes választás, hiszen így egészen közelről figyelhetjük meg a delfineket, teknősöket és krokodilokat a természetes környezetükben.  Mivel a víz alatti élővilág igen gazdag, semmiképpen nem érdemes kihagyni a sznorkelezést sem

Playa del Carmen ideális helyszínt ad néhány igen izgalmas programhoz. A horgászat szerelmesei például kipróbálhatják magunkat tengeri környezetben és kis szerencsével akár kardhal, makréla vagy cápa is horogra akadhat. 

Az igazi adrenalin függőknek a hagyományos sznorkelezésen túl lehetőségük van hatalmas, ám barátságos cápák közelében merülni.

Az utazás során a valódi, autentikus mexikói élmények érdekben magyar nyelvű helyi asszisztenciát biztosítunk. Így a külön szervezett kirándulások és programok során a látogatóknak csak élvezniük kell az létre szóló kalandokat!