Ha Zanzibárra utazol, a tengerparti pihenés mellé érdemes beiktatnod Stone Town látnivalóit a programodba. Ez a sziget fővárosában található, ahová körülbelül 1 óra alatt eljuthatsz bármelyik üdülőövezetből. Hogy mitől igazán különleges ez a helyszín? Szedjük össze, melyek Stone Town látnivalói, amit nem szabad kihagynod a nyaralásod során.

Stone Town látnivalói – itt elveszni is öröm!

Maga a városrész Zanzibáron található, és az igazi különlegessége, hogy 200 éve ugyanúgy néz ki. Stone Town látnivalói a kis szűk utcákkal, az érdekes épületekkel és piacokkal kezdődnek, ahol egy egész napot is el lehet tölteni. Zanzibárt korábban fűszerszigetnek hívták, így nem meglepő, ha mindenhol mennyei aromájú kiegészítőket találsz. Emellett a helyi gyümölcsök és zöldségek megismerése is kihagyhatatlan, teljesen más íze van az itteni banánnak, kókuszdiónak és vaníliának. Ha nem szeretnél sehova betérni, csak sétálj körbe és ismerd meg, milyen volt az élet Zanzibáron!

Egy múzeum és egy vár is helyet kapott Stone Town látnivalói között

Az Old Fort nevű erődöt még a 18. század elején építették Zanzibárban, amely manapság turistalátványosságként üzemel. Időszaki és állandó kiállításokat nézhetsz meg benne, amelyek a sziget történelmét mesélik el. Emellett ajándékbolt és kávézó is található itt. Vele szemben terül el a Forodhani kert, amely a város legnépszerűbb parkja. Itt kifőzdéknél kóstolhatod meg a helyi finomságokat, valamint megpihenhetsz a fák árnyékában.

A Csodák Háza egy Művészeti Múzeum, amely korábban a sziget szultánjainak lakhelye volt. Megjelenése ennek köszönhető, manapság pedig számtalan festményt, szobrot és művészeti tárgyat ismerhetnek meg az ide látogató helyiek és turisták.

A város leghíresebb szülötte, Freddie Mercury

Sokak számára újdonságként hat, hogy Freddie Mercury Zanzibáron, pontosan a fővárosban született, így Stone Town látnivalói között az ő szülői háza is megtekinthető. Ezt átalakították múzeummá, ahol számtalan fénykép, használati tárgy és lemez is megtalálható. Egy teljesen átlagos házat kell keresni, amelynek falait a sztár fényképei díszítik. Érdemes ide is ellátogatni, hiszen korunk egyik legnagyobb énekeséről van szó.

Meglátogatnád Stone Townt egy zanzibári nyaralás közben? Keresd meg a Dreams2Go! csapatát és foglalj utazást erre a páratlan helyszínre még ma!