A Seychelle-szigetek sokak földi paradicsoma, amely jóval izgalmasabb ország, mint sokan gondolnák. A három legnagyobb tagja Mahé, Praslin és La Digue varázslatos élményeket ígér minden látogató számára.  A Mahé-n található főváros, Victoria rejti magában a nemzeti botanikus kertet, míg Praslin káprázatos szigete ad otthont az UNESCO Világörökség résznek nyilvánított Vallée de Mai völgynek. La Digue pedig nem kínál mást, csak nyugalmat, lenyűgöző látványt és káprázatos strandokat. Látnivalóból nincs hiány, így bátran átadhatjuk magunkat a felejthetetlen utazásnak!

Irány a Seychelle-szigetek!

A földrajzilag Afrikához tartozó Seychelle-szigetek, az Indiai-óceánban fekszik.  Fővárosa és egyben legnagyobb városa Victoria. Bár sokan nem tudják, a Seychelle-szigetek valójában jóval több szigetből áll, ezek számát több mint 150-re becsülik. A szigetország három legnagyobb tagja: Mahé, Praslin és La Digue.

Miért ideális választás a Seychelle-szigetek az év bármely időszakában? Az sziget trópusi időjárása nagyon kellemes, míg a levegő 27-32 Celsius fok között ingadozik, addig az óceán vize sem hűl nagyon 25 fok alá.  A legkevesebb csapadék a július és augusztus közötti időszakban esik, így itt ez a főszezon. 

A Seychelle-szigetek felfedezése nem csak egy nyaralás, sokkal inkább egy életre szóló élmény. Ez az egészen különleges helyszín rengeteg természeti szépséget, izgalmas programot és lenyűgöző látni valót rejt. Bár a három sziget hangulatában nagyon hasonló, mindegyik tag olyan lélegzetelállító helyszíneknek ad otthont, amely miatt az utazás során mindhármat megéri felfedezni!

A szigeten fontos szerepet kap a természet védelme és az ott élő fajok háborítatlan környezetének biztosítása. Éppen ezért számos nemzeti parkkal és természeti övezettel találkozni. Ezenkívül a Seychelle-szigetek két csoportja hivatalosan is az UNESCO világörökség része. Egyik az Aldabra-korallzátony, a másik pedig a Vallée de Mai természetvédelmi terület, amely Praslin szigetén található és sokan csak földi édenkertnek nevezik.

A legnagyobb: Mahé

Seychelle-szigetek legnagyobb és legismertebb tagja Mahé szigete. Mondhatni, hogy ez az ország központja is, ugyanis itt található a nemzetközi repülőtér és a kikötő is. Ezenkívül szintén Mahé ad otthont az ország legmagasabb hegycsúcsának, valamit a fővárosnak, Victoriának is.

A főváros bár önmagában nem nagy kiterjedésű, mégis néhány nagyon izgalmas látnivalót rejt magában. Ilyen többek között a botanikus kert, ahol helyi, őshonos állat- és növényfajokkal is meg lehet ismerkedni. Victoriában található egy Big Ben óratorony is, amely bár kisebb, de látványra nagyon hasonlít az eredeti verzióhoz. A fővárosban több piac is megtalálható, ahol a kíváncsi látogatók autentikus, helyi ételeket is megkóstolhatnak. 

A sziget bővelkedik látnivalókban és természetesen szebbnél szebb gyönyörű standokban is. Ezek közül is kiemelkedik a leghíresebb partszakasz, a Beau Vallon Beach, valamint a sziget nyugati részén található Sunset Beach és az érintetlen környezetben lévő Takamaka Beach.

A legizgalmasabb: Praslin

Ha nyugodt környezetben szeretnénk eltölteni az álomnyaralásunkat, Praslin szigete tökéletes választás! A Seychelle-szigetek ezen tagja valóban egészen gyönyörű tengerparti részekkel, vakítóan kék vízzel és pálmafákkal körbevett strandokkal rendelkezik. Tömegre viszont egyáltalán nem kell számítani. Praslin szigete tökéletes választás lehet egy romantikus nyaraláshoz vagy akár egy boldog nászút helyszínének is.

A szigeten található a Vallée de Mai völgy, amely telis tele van hatalmas kókuszpálmákkal és egyedi állatfajokkal! Ez a helyszín az UNESCO világörökség része és három különböző útvonalon keresztül is be lehet járni.

Az érintetlen tengerparti öblök közül kiemelkedik Anse Lazio, Anse Georgette, valamint Anse Volbert, amelyek mindegyike lélegzetelállítóan gyönyörű látványt nyújt. Ha Praslinon járunk, érdemes minél több strandot felfedezni és átadni magunkat a földi paradicsom kínálta összes pillanatnak és élménynek!

A legnyugodtabb: La Digue

A három sziget közül La Digue a legkisebb, ez pedig a hely hangulatán is érződik. Csend, nyugalom és fantasztikus látvány fogad, akármerre megyünk. La Digue szigete mindössze 30 percre található Praslin-től, ahová legkönnyebb komppal juthatunk el. A sziget éppen ennek az elszigeteltségnek köszönheti, hogy valóban képes volt megőrizni az autentikus, érintetlen természeti kincseit.

La Digue egyik fő látványossága a L’Union Estate, amely korábban kókuszpálma ültetvény volt, ma pedig információs központ és park működik itt, ahol a kókuszolaj készítésével lehet megismerkedni.

A Source d’Argen gránitsziklák között lévő partszakasz, ahol valóban kristálytiszta víz fogad. Ez a helyszín tényleg olyan, mintha egy reklámokban vagy filmben lennénk. A La Digue szigetén található strandok messze a legszebbek! Szerencsére az északi és a déli parton is bőven akad választási lehetőség. Ha több időt töltünk a szigeten, az Anse Source d’Argent, az Anse Pierrot, a Grand Anse és Petit Anse parti részeket semmiképpen ne hagyjuk ki!