Egy Santorini nyaralás kettesben tökéletes lehet! Ez a görög sziget bájos épületeivel, egyedi strandjaival és látványosságaival levesz mindenkit a lábáról. Templomok, múzeumok, ásatások, szűk utcák, na és maga a vulkanikus kráter az, ami miatt Santorini kitűnik a számtalan desztináció közül. Vesd bele magad a nyári kikapcsolódásba és vedd fel az úti céljaid közé ezt a mesés helyszínt!

Santorini nyaralás repülővel

Nem is kérdés, hogy Santorini nyaralásod repülővel lesz a legkényelmesebb. Mindössze 2 óra 15 perc az út Budapestről, mindössze egy útlevélre vagy egy személyi igazolványra van szükséged ahhoz, hogy az országba lépj. A szigeten található szállások nagy része rendelkezik medencével, így, ha nem a tengerpartra szeretnél foglalni, akkor is élvezheted a víz kényeztetését mindennap. Szerencsére a legtöbb hotelből páratlan panoráma nyílik a tengerre és a környező hegyekre, úgyhogy gyönyörű látványban lehet részed már az ébredésed után. Santorini nyaralásod során megtapasztalhatod, hogy mennyire különbözőek lehetnek az egy szigeten lévő strandok. Van itt vörös vagy fekete kavicsos, fehér színű, valamint eldugott és népszerű is. Válaszd ki azt, ami számodra tökéletes és élvezd a pihenést a kristálytiszta víz mellett!

Santorini nyaralásod látnivalói

Ha Santorinire tervezed a következő utad, akkor bizony számtalan látnivalót is érdemes betervezned a programodba. Itt egyesül a történelem és a természet. Akár városnézés után csobbanhatsz a tengerbe, vagy egy ásatás során fedezheted fel a környező hegyek szépségét.

Amit ne hagyd ki a látnivalók sorából Santorini nyaralásod alatt a Nea Kameni szigetet, ami a korábbi vulkánkitörés során jött létre. Maga a helyszín páratlan környezetben található, nem csoda, hogy turistahajók százai látogatják a szezon alatt. A 3700 évvel ezelőtt történt kitörés a vulkán tetejét a tengerbe repítette, és ennek köszönhetően jött létre egy lagúna, valamint Nea Kameni szigete.

Érdemes még ellátogatnod Oia mesebeli városába, ahonnan páratlan naplemente tárul majd eléd. Maga a közösség egy hegy tetején található, kis utcái és kék tetős házai bájos látványt keltenek. Sajnos nagy részét 1956-ban egy földrengés elpusztította, de az összefogásnak hála újjáépítették, így sok turista látogat el ide a romok és a gyönyörű kilátás miatt.

Az Akrotiri ásatások az évezredekkel ezelőtt kitört vulkán által eltemetett városnak a helyén kezdődtek meg.  Mínoszi Pompei-nek is hívják, hiszen hasonlóképpen olasz rokonához, itt is egyszerre pusztította el és őrizte meg a láva az épületeket. Mivel nemrégiben nyitották meg újra a nagyközönség előtt, ezért érdemes lehet meglátogatni santorini nyaralásod során!

Ha felejthetetlen görög hangulatot szeretnél átélni a nyaralásod során, akkor mindenképp ajánljuk Santorinit! Egyszerre bájos és nyüzsgő, így biztosan nem lesz csalódás, ha ide utazol! Keresd fel a Dreams2Go! csapatát és foglald le a pihenésed még ma!