Rengeteg gyönyörű helyszín van a világban, ám ha valóban valami különlegeset keresünk, azt Réunion szigetén találhatjuk meg. A sziget valójában egy nagy hegység, amely az India-óceán közepén található. Ennek köszönhetően egészen egyedülálló a természeti környezet: hatalmas hegységek, vörös vulkánok, lenyűgöző vízesések és tengerpartok teszik izgalmassá ezt az úti célt. Ha különleges helyet keresel a következő nyaralásodhoz, szívesen töltöd az időd a természetben és kíváncsi vagy, hogyan zajlik az élet a világ egy nagyon távoli pontján, akkor Réunion a tökéletes választás!

Hallottál már valaha Réunion szigetéről?!

Réunion a Mascarenhas-szigetcsoporthoz tartozó sziget az India-óceánban. Madagaszkártól nagyjából 800 km-re keletre található hely alapterülete nem kifejezetten nagy, mindössze 50 km széles és 70 km hosszú. 

A sziget nem önálló ország, hivatalosan Franciaország tengerentúli megyéje, így az Európai Unió különleges területe. Ennek köszönhetően a szigeten a hivatalosan nyelv a francia és a használt pénznem az euro. Fővárosa Saint-Denis.

Réunion szigetén, remek elhelyezkedésének köszönhetően trópusi időjárás van. A hidegebb időszak májustól novemberig tart, ilyenkor 15 °C – 25 °C között van a hőmérséklet. Decembertől áprilisig tart a meleg évszak, ekkor a parti részeken nyárias az idő, átlagosan 30 fok van.

Pihenés és aktív kikapcsolódás Réunion szigetén

Ha van hely, ahol az ember biztosan nem unatkozik, az Réunion! Bár sok valóban gyönyörű hely létezik a világban, Réunion apró szigete mégis kitűnik ezek közül. Franciaország tengerentúli megyéje ugyanis több szempontból is nagyon különleges.

Legfőbb bája a kis területen összpontosuló sokszínűségében rejlik. Itt ugyanis a lagúnák, korallzátonyok és fehér homokos partok mellett, hatalmas hegycsúcsok, szorosok, lenyűgöző vízesések és valódi vulkánok is megtalálhatóak.

Természtesen a sziget remek választás, ha gyönyörű környezetben szeretnénk pihenni és kikapcsolódni. Vannak kijelölt, cápák elől elkerített strandok, ahol lehet napozni, pihenni és fürdeni, ezek közül az egyik legszebb a Boucan Canot névre hallgató partszakasz. Emellett számos vízi sport kipróbálásra is van lehetőség, a legnépszerűbbek: a búvárkodás, a vadvízi evezés és snorkelezés.

A vízi kalandok mellett a légi sportok kedvelői is örülhetnek, ugyanis Réunion szigetén kifejezetten népszerű a siklóernyőzés és a sárkányrepülőzés is. Aki ezt szeretné megtapasztalni, annak Maïdo és a Dimitile hegygerince jó kiindulópont lehet.

Mivel maga a sziget egy nagy hegység, így a túrázás szerelmesei is biztosan találnak kedvükre való útvonalakat. Réunion-on összesen több mint húsz különböző szintű túrahelyszín megtalálható. A sziget közepén fekszik a Les Hauts hegység, amely szintén kiváló helyszín, nemcsak a hegymászás iránt rajongóknak.

Érdekességek, amiket biztosan nem tudnál Réunionról

Van néhány érdekesség, amelyek még misztikusabbá és különlegesebbé teszi ezt a helyet.

A szigeten korábban élt a dodó nevű madár. A faj sajnos már a 18. században kihalt, ám az emlékét a sziget több pontján is őrzik. Dodo megjelenik különféle táblákon, de vendéglátóhelyek, éttermek neveiben és logókon is gyakran találkozni vele.

A sziget több UNESCO világörökségi helyszínnek is otthont ad. A Cirque of Mafate, a Cirque of Cilaos és a Cirque of Salaize különleges képződmények, amelyek egészen egyedi látványt nyújtanak. A réunioni fővárosból, Saint-Denisből származik Roland Garros, aki a repülés úttörőjeként maradt fent a köztudatban. Ő az a világháborús hős, akiről később elnevezték a francia nyílt teniszbajnokságot is.