Jártál már Izraelben? Nyitott vagy a rejtett értékekre és a tömeggel kevésbé terhelt helyekre? Ha szívesen felfedeznéd Jeruzsálem, Tel-Aviv, a Holt-tenger, valamint Eilat valódi kincseit kiscsoportos, magas színvonalú utazás keretein belül, akkor ez tökéletes lehetőség számodra!

Izrael tele van felfedezésre váró kincsekkel. A prémium utazás során megismerkedhetünk egy teljesen új kultúrával, érintetlen természeti helyszínekkel, varázslatos, állandóan pezsgő városokkal. Megnézhetjük többek között Jeruzsálem és Tel-Aviv rejtett szépségeit,  illetve megtapasztalhatjuk Názáret és Eilat különleges hangulatát is. A nyaralás közben magas kategóriájú szállások biztosítják a tökéletes pihenés élményét, természetesen a felejthetetlen bulik után.

Kép forrása: israel.travel/gallery

Tel-Aviv: egy város, ami sosem alszik

Tel-Aviv modern metropolisza aranyhomokos tengerpartokat, tökéletes buli hangulatot és bőséges szórakozási lehetőségeket kínál. A városban igen különleges élményben lehet részünk, nem véletlenül nevezik non-stop városnak, ahol a nap 24 órájában pezseg az élet. Miután megcsodáltuk a Földközi-tenger lenyűgöző látványát, felfedezhetjük a White City különleges helyeit, piacait és éttermeit. Ha ott járunk, mindenképpen kóstoljuk meg az autentikus közel-keleti ízeket kínáló helyi ételeket is! 

Kép forrása: israel.travel/gallery

A Neve Tzedek néven ismert, gyönyörűen felújított környéken érdemes tenni egy hosszabb sétát. Ha arra jártunk, ne hagyjuk ki Jaffát se. Ide könnyedén eljuthatunk Tel-Aviv lenyűgöző tengerparti sétányán keresztül. Ez a világ egyik legősibb kikötője, ahol megpihenhetünk a parton és figyelhetjük a tengeren zajló eseményeket.

Természetesen egy folyamatosan élő városban a pezsgő éjszakai élet megtapasztalása is kihagyhatatlan élmény. Az igazi nyüzsgés este kezdődik igazán, így a felejthetetlen buli hangulat minden nap biztosított.

Kép forrása: israel.travel/gallery

Spirituális feltöltődés Jeruzsálemben

Mindössze negyven perces utazással egy teljesen más világba csöppenhetünk át. Földrajzi közelségük ellenére Tel-Aviv és Jeruzsálem teljesen eltérő tájakkal, illatokkal és ízekkel rendelkeznek. Jeruzsálem városának hangulata és ritmusa egészen különleges, nem véletlenül tartják évezredek óta az egyik leginspirálóbb helyszínként számon.

A történelem egyik legősibb és legszentebb városa csupa titkot rejt és egy igazán misztikus élményt ígér. Jeruzsálem ad otthont a három jelentős monoteista vallásnak: a judaizmusnak, a kereszténységnek és az iszlámnak. Az óvárosi részen található építmények és romok történelmi események széles tárházát nyitják meg. Az utazás teljes kulturális, lelki és spirituális feltöltődés.

Kép forrása: israel.travel/gallery

Jeruzsálemben lenni felér egy igazi időutazással. A városban sétálva szemtanúi lehetünk, hogyan is élnek együtt a zsidó, a muszlim és a keresztény nép tagjai.  Ha ott járunk, mindenképp érdemes ellátogatni az igen díszes Szent Sír templomba, valamint túrázni a földalatti Kotel alagutakban. A nyugati fal alatt elhelyezkedő alagutak bepillantást engednek a város történelmének különböző időszakaiba, többek között megismerhetjük Jeruzsálem történetét Dávid, Salamon és Ezékiás királyok uralkodása alatt.

A felszínen járva láthatjuk, hogy a szűk utcákat kerékpárok és különleges méretű járművek uralják, míg a sikátorok rusztikus és régies hangulatot árasztanak magukból. Ezentúl pedig számos nyüzsgő arab piactér és a hozzá tartozó elmaradhatatlan alkudozás, valamint helyi jellegzetesség és finomság is vár ránk.

Teljes kikapcsolódás Eilat városában

Miután bejártuk Tel-Aviv és Jeruzsálem környékét, jöhet egy kis tengerparti kikapcsolódás. Eilat térsége tökéletes helyszín a Vörös-tenger kincseinek felfedezésére. A zátonynál sétálva megfigyelhetjük a helyi „palackorrú” delfinek mindennapjait a természetes élőhelyükön. Ezenkívül vár ránk több lenyűgöző strand is, fantasztikus növényvilággal és lélegzetelállító kilátással. 

A delfinzátony melletti pihentető medencékben a külvilág egyszerűen megszűnik létezni, az aggodalmaik elmosódnak. Csak mi maradunk ott, pihentető zenével, a természet és az élővilág közelségével, valamint szikrázó napsütéssel. Tökéletes lehetőség, hogy kiszakadjunk a hétköznapi forgatagból és átadjuk magunkat a teljes kikapcsolódásnak

Kép forrása: israel.travel/gallery

Rejtett szépségek: Holt-tenger és Golan-fennsík

A Holt-tenger egy nem mindennapi tó, amely Izrael és Jordánia határán található. Különlegessége, hogy igen magas benne a só koncentráció. Nevét onnan kapta, hogy a magas sótartalma miatt nem tudnak megélni benne az élőlények. Érdekesség, hogy körülbelül nyolcszor annyi sót tartalmaz, mint az óceánok vize. A látványara igen egyedi tó, amelynek a színe közelről tiszta kék, egy kifejezetten kedvelt turisztikai célpont.

A Golan-fennsík korábban Szíriához tartozott, ma már Izrael része. A területre leginkább a kopárság jellemző, látványra félsivatagi fennsík, amelyeket különböző hegyek tesznek látványossá. Ezek közül is kitűnik a Bental-hegy, amelynek tetején még egy egykori szír bunker is látható. A kilátásért megéri felmenni, ugyanis innen remekül belátható Szíria és Libanon is.

Érdekesség még, hogy a Golan-fennsík ad otthont Izrael egyetlen síközpontjának is, ahol a vendégek kedvük szerint élvezhetik a mediterrán területen igen nagy ritkaságnak számító havat.

Izrael csak Rád vár!

Izraelbe a legkényelmesebben a ElAl légitársaság gépeivel juthatunk el. Az utazás során minden igényünk és kívánságunk biztosított, és akár business osztályt is választhatunk. Izrael nemzeti légitársaságnál a többi közt odafigyelnek a kóser étkezésre is. Az utazás során pedig a szállodák magas színvonalat képviselnek, a tökéletes pihenési élményéért.

Kép forrása: Skytrax

Az Izraelbe szervezett kiscsoportos utazások igénybevetetők akár már 4 főtől is, de jellemzően 6-10 főig indulnak a csoportok. Az út során végig magyar nyelvű, széles ismeretekkel és remek helyismerettel rendelkező  idegenvezetők segítenek megnézni Izrael valódi szépségit, és felfedezni a sokak előtt rejtve maradt kincseket.

Felkeltettük az érdeklődésed? Legfrissebb hírekért és exkluzív ajánlatokért csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!