Távoli helyszín, változatos természeti környezet és izgalmas kalandok. Új-Zélandra joggal mondhatjuk, hogy a világ másik felén található ország. Sokan a nyugalommal és békével társítják, ám legtöbben mégsem ezért, hanem a páratlan természeti látnivalók miatt látogatnak el ide. Új-Zéland ideális választás azok számára, akik kedvelik a nem hétköznapi nyaralásokat, izgalmas kalandok vágynak és szívesen merülnek el más országok kultúrája mellett a természeti csodákban is.  

Legfontosabb tudnivalók Új-Zélandról

Új-Zéland a Csendes-óceán délnyugati részén található ország. Két nagyobb és számos kisebb szigetből áll. Új-Zéland nevének jelentése a maorik nyelvén Aotearoa vagy Aetearoa, amelyet annyit tesz: A hosszú fehér felhő földje. Az országban több hivatalos nyelv is elfogadott: az angol, a maori és az új-zélandi jelnyelv.

Új-Zéland a különleges természeti csodáit, gazdag növény- és állatvilágát, valamint páratlan időjárását is egyedi elhelyezkedésének köszönheti. Míg az ország déli részén az óceáni és a hegyvidéki éghajlat uralkodik, addig az északi részen szubtrópusi a jellemző. 

Mivel az ország a Földünk déli féltekén fekszik, így a tél ott júniusban kezdődik, és nagyjából októberig tart. A sziget elszigeteltsége és elhelyezkedése miatt is különleges élővilággal rendelkezik. Állatokra és növényekre is igaz, hogy sok olyan faj él az országban, amely sehol máshol nem található meg a világon.

A különleges helyszíneket támasztja alá az is hogy Új-Zélandon három rész is szerepel az UNESCO világörökség listáján. 

  1. Az ország délnyugati részén található több különálló nemzeti park, amelyet gyűjtőnéven Te Wahipounamu Nemzeti Parkoknak neveznek. 
  2. A Tongariro Nemzeti Park a Tongariro vulkán körül.
  3. Valamint Új-Zéland szub-antarktikus szigetei. Ez összesen öt szigetcsoport érint: Snares-sziget, Bounty-szigetek, Antipode-szigetek, Auckland-szigetek és Campbell-sziget.

Emellett a világ kulturális örökségének része a Tongariro Nemzeti Parkban található Tongariro vulkánt övező maori legendák. 

Új-Zéland: lenyűgöző természeti csodák

Új-Zéland szigete egyértelműen tökéletes választás a természet szerelmeseinek! Változatos tájak, izgalmas kihívások és lélegzetelállító helyszínek várnak a látogatókra. 

A világ egyik leglenyűgözőbb természeti kincse a Fiordland Nemzeti Park, ahol nemcsak hatalmas és gyönyörű gleccserek, hanem fjordok és rejtett vízesések is megtalálhatóak. Páratlan szépsége miatt ezek közül kiemelkedik a Milford Sound fjord, amelyet mindenképpen érdemes a saját szemünkkel megcsodálni.

Tasmán-tenger kristálytiszta vizei új dimenziót adnak a fürdés és a vízi sportok szerelmeseinek. Az Abel Tasman Nemzeti Park ideális választás, ha aranyló homokra és csillogó kék vízre vágyunk. Az öböl különlegessége, hogy hegyek ölelik körbe. A vízben a fürdés mellett, hajózásra és kajakozásra is van lehetőség. A park élővilága is lenyűgöző, többek között pingvinek, wekák és örvös galambok is élének itt.

Ha már természeti csoda: Rotorua egészen különleges város, ugyanis egy föld alatti vulkanikus tevékenység színhelye. Ide ellátogatni valóban életre szóló élmény!  

Új-Zélandon járva a szárazföldi és víz alatti élővilágot is érdemes felfedezni! Az ország nemzeti állata a kiwi madár, ám hatalmas pálmák és egyedi fókafajok is megtalálhatóak a szigeten. 

Kihagyhatatlan élmények Új-Zélandon

Az ország fővárosa Wellington, ám legnagyobb városa Auckland. Utóbbi ad otthont a Sky Tower kilátótoronynak, ahonnan csodás kilátás nyílik az egész környékre. A városban található a Tengerészeti Múzeum, amely szintén megér egy látogatást. 

A kultúra szerelmeseinek Christchurch városát sem érdemes kihagyni. A gyönyörű Botanikus-füvészkert mellett, itt található egy varázslatos Katedrális, valamint a Canterbury Múzeum is.

A sziget számos izgalmas intézménynek is otthont ad, ezek közül a legjelentősebb a wellingtoni Museum of New Zealand Te Papa Tongarewa.

Új-Zéland szigete a bátor kalandokok egyik kedvenc helyszíne! Az országban járva érdemes alaposan felfedezni a nagyon színes és változatos természeti környeztet! Az aktív nyaralást kedvelők örülhetnek, itt ugyanis a túrázás az egyik legjobb választás!

Köztudott, hogy Új-Zéland az extrém sportok hazája. Számos izgalmas élmény és életre szóló kaland vár a bevállalós látogatókra! Népszerű programnak számít a vadvízi evezés és a bungee jumping is, de az országban szörfözni és síelni is lehet.