Az utazás szeretete sok embert köt össze. A vágy új helyek, kultúrák felfedezése és új élmények gyűjtése iránt egy soha nem csillapodó érzés. A trendek is ezt támasztják alá, úgy tűnik, hogy az emberek a korábbi bezártság után ismét egyre szabadabban tervezik az utazásokat. Az egyre népszerűbbnek számító természetközeli helyek a következő évben is tarolni fognak, ahogyan a nyugodt körülményeket és teljesen kikapcsolódást biztosító minőségi szálláshelyek is. 

Miért utazunk?

Az utazás mindenkinek mást ad. Vannak akik pihenés céljából keresnek egy távoli helyet, ahol teljesen átadhatják magukat a kapcsolódásnak. Mások éppen a sok újdonságtól és folyamatos élményektől tudnak igazán feltöltődni. Vannak, akiket a nyaralás alatti sportolás és fizikai aktivitás vonz, míg egyesek inkább a tengerparton való napozást választják. Bármenyire is különbözőek vagyunk, az utazások hátterében mégis két gyakori indok áll: a hétköznapokból való kiszakadás és a másokkal való közös élmények, emlékek gyűjtése.

A 2023 utazási trendek minden típusú utazónak kedveznek, ugyanis a természetközeli pihenőhelyektől kezdve, az extrém sportokon át, a különleges kalandokig mindenki megtalálja a számára leginkább vonzó úti célt.

Kulturális különbségek

Az ember kíváncsi, az utazó embert pedig a kíváncsisága hajtja. Sokan azért is járják be a világot, hogy felfedezzék a különböző helyek lenyűgöző természeti kincseit, megtapasztalják az egyes kultúrák közötti különbségeket és megismerjék, hogyan élnek máshol az emberek.

Az utazás tökéletes alkalom arra, hogy nyitottak legyünk más országok sajátosságaira és más kultúrák megismerésére. Utazni úgy érdemes, ha valóban megtapasztaljuk a jelen pillanatot! Megkóstoljuk a hagyományos ételeket Zanzibáron, ellátogatunk Jordánia rejtett városához és átadjuk magunkat a lenyűgöző természeti helyeknek Francia Polinéziában

Komfortzónán túl

Sokan rendelkeznek utazáshoz kapcsolódó bakancslistával, amelyen azok az országok, városok kapnak helyet, ahová az adott illető mindenképp el szeretne jutni. Úgy tűnik, 2023 tökéletes év lehet megvalósítani ezeket a régóta tervezett utazásokat! A korábbi bezártság után sokan vágynak új izgalmakra és élményekre, sokszor olyan formában, amely egy kicsit kizökkenthet a hétköznapi körforgásból.

Míg sokan a már ismert helyeket és szállásokat keresik fel évről évre, úgy tűnik egyre több utazóban nő az igény az új iránt. Az ismeretlen mindig izgalmakat tartogat. Így, ha eddig csak Európán belül utazunk, 2023-ban jöhetnek a távolabbi, egzotikus úti célok, mint Mexikó, a Dominikai Köztársaság vagy éppen Kanada.

A természet közelsége

A fenntarthatóság és a környezetvédelem kérdésköre egyre nagyobb figyelmet kap. A téma aktualitását mutatja az is, hogy a turizmusban is egyre több helyen találkozhatunk zöld szálláshelyekkel és a fenntarthatóságra való törekvések fejlesztésével.

Úgy tűnik, van is rá kereslet, az utazókban növekszik az igény a természethez való visszatérés iránt. A természet energiájával működő ökohotelek a megszokott luxusszínvonalat biztosítva várják a látogatókat mindezt pedig a környezet védelmével és tiszteletben tartásával összehangban teszik.

Egészségturizmus

A rohanó hétköznapok után sokan vágynak csendes elvonulásra és teljes kikapcsolódásra. Ez a 2023-as trendeket tekintve sincsen másként, a luxus környezetet és zavartalan pihenést biztosító szálláshelyek népszerűsége töretlen. Különösen közkedveltek azok a szállodák, ahol a wellness részlegen túl különböző masszázsok és kényeztető kezelések igénybevételére is van lehetőség. Sokan választanak egzotikus úti célt, például Balit vagy a Maldív-szigeteket, ahol elvonulva, távol a világ zajától kapcsolódhatnak ki és töltődhetnek fel. 

Életre szóló élmények

Az aktív kikapcsolódás sokak kedvence. Míg vannak, akik teljes nyugalomra és pihenésre vágynak a nyaralás alatt, másokat inkább az állandó programok és az extrém kalandok vonzanak. Szerencsére utóbbira is egyre több lehetőség áll rendelkezésre, legyen szó sportolásról vagy élménygyűjtésről.

Milyen kalandokban lehet részünk a világ különböző pontjain? Mauritius szigetén várnak a delfinek és a víz alatti élővilág, a Kanári-szigeteken pedig meglovagolhatjuk a hullámokat. Ha pedig Dubaiba látogatunk, egy dzsiptúra során felfedezhetjük a végtelen sivatag rejtett kincseit.

Bármi legyen is a választott úti cél, mindenki szeretné a lehető legtöbbet kihozni az utazásból. Ehhez pedig nemcsak nyitottságra, hanem profi szervezésre is szükség van. Bármelyik országról legyen is szó, segítünk! Fedezd fel a világot és add át magad a pillanatnak!