Tudtad, hogy Egyiptomban szinte egész évben süt a nap?! A lenyűgöző történelmi és kulturális múlttal rendelkező ország ideális választás a téli időszakban is. Várnak Giza lenyűgöző piramisai, Kairó felfedezetlen kincsei és Sharm El Sheikh páratlan tengerparti szakaszai! Éld át Egyiptom egyedülálló hangulatát a főváros utcáin sétálva vagy a Vörös-tenger pálmafékkel körbeölelt partján ülve és élvezd ki a napsütést a téli hónapok alatt is!

Egyiptom varázsa télen

Neked mi jut eszedbe először, ha Egyiptomra gondolsz? A legtöbb ember ilyenkor rögtön a végtelen homokdűnékre és a világszerte híres, gyönyörű piramisokra gondol. Persze ez is Egyiptom, ám az ország ennél jóval több izgalmas látnivalót rejt magában! Többek között a Vörös-tenger gyönyörű azúrkék vizét és a pálmafákkal körülvett puha, fehér homokos strandokat. A Vörös-tenger partján található lenyűgöző üdülőhelyek, mint Sharm el Sheikh, Hurghada vagy Marsa Alam nemcsak izgalmas élményekkel, hanem a feltöltődés lehetőségével is várnak a téli hónapok alatt.

A strandoláson és a D-vitamin raktárak feltöltésén túl, vár a világ egyik legjobb búvárhelyszíne! A fantasztikus víz alatti élővilág felfedezését itt bizony nem szabad kihagyni. A sport szerelmesei örülhetnek, ugyanis Egyiptomban a merülésen kívül a szörfözés és kitesurf is nagy népszerűségnek örvend.

Akkor is érdemes Egyiptomot fontolóra venni, ha nem tengerparti nyaralásra készülünk. Mivel a nyári időszakban itt általában nagyon magas a hőmérséklet, így sokan nem indulnak el hosszabb túrákra a szabadba. Ugyanakkor télen éppen ideális az időjárás ahhoz, hogy a történelmi és kulturális örökségeket meg lehessen csodálni. 

Világörökségi helyszínek és izgalmas látnivalók Egyiptomban

Kétségtelen tény, hogy Egyiptom az egyik legizgalmasabb ország, ha történelmi múltról van szó. Rentegen olyan kulturális és történelemhez kapcsolódó látnivaló és programlehetőség van az ország területén, amelyek képesek felejthetetlenné tenni a nyaralást. 

Ha hosszabb időre készülünk Egyiptomba, érdemes több úti célt is beiktatni, hogy biztosan ne maradjunk le a legfontosabb látnivalókról és legizgalmasabb élményekről. Az ország fővárosa, Kairó mindenképpen megér egy látogatást. A helyszín nemcsak gazdasági és kulturális központ, hanem az a város, ahol a történelem és kultúra gyönyörű módon összefonódik. Az arab világ, sőt egész Közel-Kelet csomópontja rengeteg múzeumnak, templomnak és egyéb építménynek is otthont ad.

Ha Egyiptomban járunk, természetesen az ókori csodák kötelező programnak számítanak. Gíza, amely Kairó közvetlen közelében helyezkedik el, ad otthont a híres piramisoknak. A három építmény, Hufu, Hafré és Menkauré fáraók piramisai egészen lenyűgöző látványt adnak.

Különleges helyszínek lévén nem hagyhatjuk ki a Szíva-oázist sem, amely Egyiptom északnyugati részén fekszik. A luxus oázisban rengeteg datolyát, olajbogyót és szőlőt termesztenek, ahol a vendégek gyönyörű környezetben kapcsolódhatnak ki és élhetik át a nyaralás élményét.

Az Abu Szimbel-i templomok i. e. 13. században épültek és 1979 óta szerepelnek az UNESCO kulturális világörökségek listáján. A templomok célja, hogy fizikai teret teremtsenek a istenek tartózkodásának, vagyis egyfajta kapocsként szolgálnak a föld és az ég között. 

Egyiptomi éden: luxusüdülés télen is

Bár Egyiptom valóban egyedülálló kulturális és történelmi kincsekkel rendelkezik, az ország néhány varázslatosan szép tengerparti szakasznak is otthont ad. Az egyik legnépszerűbb luxus üdülőhelyszín Sharm El Sheikh, amelyet sokan csak egyszerűen tengerparti álomként emlegetnek. A Sínai-félsziget legnagyobb települése igazi búvárparadicsom,  ám a helyszín kikötőkben, bazárokban, szórakozóhelyekben és  kávézókban sem szűkölködik. 

Hurghada városa szintén közkedvelt, méghozzá a gyönyörű homokos partok és az itt található luxus resortok miatt. A Vörös-tenger partján fekvő helyszín híres a lenyűgöző szépségű korallzátonyairól. Hajókirándulás, delfinles és homokdűnés szafari túra? Ezen a helyen minden rendelkezésre áll! Ha inkább Délkelet-Egyiptom irányába készülünk, Marsa Alam tökéletes választás! A város csodaszép homokos partokkal, szikrázó napsütéssel és igazi luxust kínáló szálláshelyekkel várja a látogatókat. Az egyik legszebb szakasz Abu Dabab, ahol gyakran látni teknősöket is.