Végtelen napsütés, szikrázó tenger és dolce far niente, azaz édes semmittevés. A Nápolyi-öböl bármely szigete remek választás, ám Capri és Ischia különösen kiemelkedik ezek közül. A gyönyörű szigetek tökéletes választásnak bizonyulnak egy igazi fejelhetetlen nyaraláshoz, méghozzá hamisíthatatlan olasz környezetben! Bár mindkét sziget gyönyörű, mégis több mindenben különbözik egymástól. Ha előkelő szállodákra és varázslatos kilátásra vágyunk, Capri jó választásnak fog bizonyulni. Ha pedig inkább egy valódi, autentikus olasz hangulatú nyaralást szeretnénk, akkor Ischia a tökéletes választás számunkra!

A Nápolyi-öböl gyöngyszemei

A Nápolyi-öböl Olaszország délnyugati partja mentén található. Északi irányból a Pozzuoli-öböl, valamint Nápoly, keletről a Vezúv, míg délről a Sorrentói-félsziget határolja. A Nápolyi-öböl szigetei: Capri és Ischia, valamint Nisida és Procida. Az öbölben található szigetek mindegyike igen kedvelt turista célpont.

Habár Capri és Ischia is gyönyörű olasz sziget, mégis több mindenben különböznek egymástól. A legfőbb és legszembetűnőbb eltérés a méretük. Míg Ischia 46 négyzetkilométer, addig Capri csupán 10. Ugyanakkor utóbbi sziget is bőven több látnivalót rejt magában, mint amennyi egy egynapos utazás során kényelmesen felfedezhető.

Mindenki kedvence: Capri

Capri Olaszország egyik leglátogatottabb pontja, ahová a világ minden részéről érkeznek turisták. Mivel a látogatók általában a reggeli kompokkal jönnek, ezért Capri nappal igen kaotikus, ám este és éjszaka jóval csendesebb. A sok érdeklődő miatt a szigeten gyakorlatilag mindenhol beszélnek angolul. Szintén ebből kifolyólag nemcsak az éttermek, hanem a szállodák is nagyon jól felszereltek és karbantartottak.

Caprit a legjobban így lehetne jellemezni: ez a hely az elegancia, a kultúra és a varázslatos természeti környezet tökéletes keveréke. Bár a szigeten mindössze két nagyobb település található, Anacapri és Capri, a sziget mégis számos csodás tengerparti résznek, természeti ösvényeknek és búvárkodásra alkalmas védett öblöknek ad otthont.

Kihagyhatatlan látnivalók Capri szigetén

Capri szigete, a gyönyörű szépsége mellett számos értékes történelmi épületnek ad otthont. A sziget bővelkedik a római kori emlékekben, ezek közül a leghíresebb a Villa Jovis. A szigeten található fő természeti látnivalói közé tartozik a Faraglioni-sziklák, valamint a világszerte híres Kék-barlang is. A Kék Grotto főként kristálytiszta, akvamarin színű vize miatt népszerű az odalátogatók körében.

Capri kihagyhatatlan látnivalója a Giardini di Augusto gyönyörű kertje is, innen ugyanis lenyűgöző a kilátás. Ha már varázslatos panorámáról van szó, a sziget legmagasabb pontjában, a Monte Solaro-ban sem fogunk csalódni. Ide akár felvonóval is fel lehet jutni, így út közben is csodálhatjuk a lélegzetelállító kilátást.

Természetesen a sziget számos hangulatos stranddal rendelkezik, ahol nemcsak fürdeni és napozni, hanem búvárkodni is lehet! Mindemellett pedig a két fő települést, Capri és Anacapri városát is érdemes minél alaposabban felfedezni! 

Ahol az olaszok nyaralnak: Ischia

Ischia az olaszok egyik kedvenc nyaralóhelye. Éppen ezért a szigeten általában sok az olasz, akik szívesen töltenek néhány éjszakát belföldön saját nyaralóval rendelkeznek ezen a helyen. 

Mivel Ischia szigete a külföldi turisták körében kevésbé népszerű, mint például Capri, ezért itt nem mindenki beszél angolul. Viszont, aki valóban autentikus olasz élményekre vágyik, annak mégis Ischia a tökéletes választás! 

Mi vár ránk Ischia szigetén? 

Az olaszok nem véletlenül szeretik ezt a helyet! Ha Ischiat választjuk, a Castello Aragonese erődjét semmiképpen hagyjuk ki! Az erőd könnyen megközelíthető, ugyanis egy keskeny híd köti össze a szárazfölddel. 

Ha egy csendes, nyugodt, mégis gyönyörű környezetre vágyunk, a Giardini la Mortella, azaz a sziget varázslatos kertje is jó választás!

Bár sokan nem tudják, de a sziget egyik legnagyobb vonzereje: a termálvíz. Több mint 100 ásványi forrás található itt, amelyek hőmérséklete elérheti akár a 40 fokot is. Bár a szigeten több helyen is megtalálható a csodavíz, ezek közül is kiemelkedik a Giardini Poseidon Terme, ahová már csak az egyedülálló hangulatért is érdemes ellátogatni.

Az ischiai nyaralás elengedhetetlen elemei a finomabbnál finomabb tengeri ételek! A tintahal, polip vagy garnélarák szerelmeseinek különösen jó választás ez a sziget. Nemcsak a hangulat és a gyönyörű látvány miatt, hanem mert kétségtelen tény, hogy az olasz bizony tudják, hogyan kell finom ételeket készíteni!

Ischia szigete tehát bátran ajánlott a termál vizet kedvelő, pihenésre vágyó és olasz finomságokat szívesen kóstoló kíváncsi utazóknak!