Hatalmas felhőkarcolók, buddhista templomok és luxus szállodák. Szingapúr joggal nevezhető a világ egyik legkülönlegesebb helyszínének. Az ország rengeteg látnivalót rejt magában kezdve a Raffles Hotel végtelen fényűzésétől, a Singapore Flyer tetejéről nyíló lélegzetelállító kilátáson át, egészen a Nemzeti Orchidea Kertig. Ideális választás azok számára, akik kedvelik a modern környezetet, a különleges alkotásokat és szívesen merülnek el az ázsiai kultúrák sokszínűségében.

Ismerd meg Szingapúrt!

A Szingapúri Köztársaság egy független törpeállam, amely Ázsia délkeleti részén található. Összesen 63 kisebb szigetből áll. Az állam nevének eredete szanszkrit és az oroszlán, illetve a város szavakból kapta. Fővárosa és legnagyobb városa Szingapúr. Az országban a hivatalos nyelv a sokszínű népesség miatt az angol, a tamil, a maláj és a kínai. Hivatalos pénzneme a szingapúri dollár (SGD).

Szingapúr hatalmas változáson esett át az elmúlt nagyjából száz évben. Míg korábban főként cölöpházak és kikötők látványa fogadta a látgatókat, ma már hatalmas felhőkarcolók, modern sugárutak és luxus üzletek várják az érdeklődőket. 

A város nagyon tiszta és rendezett. Ez főként a szigorú szabályoknak köszönhető, amelyek többek között bírsággal büntetik a szemetelést és a rágózást is. Érdekesség, hogy a tisztaság mellett Szingapúr az egyik legegészségesebb város a világon. 

Az ország éghajlata trópusi, az időjárásra főként a csapadék és a meleg jellemző. A november és január közötti időszak nagyon esős, ezért érdemes május és október közöttre időzíteni az utazást.

Izgalmas látnivalók Szingapúrban

Marina Bay Sands 

A Marina Bay Sands Szingapúr egyik leghíresebb helyszíne. A hatalams üdülőközpontban mindent megtalálni, amit csak el tudunk képzelni! A luxus központ többek között hoteleknek, éttermeknek, boltoknak ad otthont, de színház, múzeum, sőt még egy belső műjégpályája is található benne.

Singapore Flyer

Bár az óriáskerekek jelenléte a nagyvárosokban már egyre kevésbé kirívó, a Singapore Flyer mégis egy kihagyhatatlan látnivaló a fővárosban. A 165 méter magas kerék legnagyobb előnye, hogy a tetejéről egészen lenyűgöző kilátás nyílik a városra. Természetesen a panoráma nappal is csodás, ám akik igazán lélegzetelállító látványra vágynak, azoknak érdemes a kivilágított Szingapúrt is megcsodálni. 

Gardens by the Bay

A Gardens by the Bay vagyis az Öböl menti kertek egy hatalmas, 101 hektáron elterülő park. A park összesen három részből épül fel: Bay South Garden, Bay East Garden és Bay Central Garden. Érdekesség, hogy a zöld területet a fenntartható fejlődés jegyében alakították ki és fontos ökoturisztikai szereppel bír. Amellett, hogy rengeteg különleges növényt csodálhatunk meg, megismerhetjük a trópusi kertművelés titkait és átsétálhatunk az 50 méter magas, híres fára hasonlító épületek alatt is. 

Raffles Hotel

Talán elsőre meglepő lehet, de a Raffles Hotelt sokan Szingapúr egyik leghíresebb épületének tartják. A kívülről egészen bájos hangulatú, belülről szín tiszta luxust kínáló szálloda korábban olyan hírességeknek adott otthont, mint és Ernest Hemingway és Rudyard Kipling.

A hotel a hatalmas szobákon és lakosztályokon kívül, 15 étteremmel és bárral is büszkélkedik. Érdekeség, hogy a főépület hallja a nyilvánosság számára is nyitva áll, a harmadik emeleten pedig egy múzeum is megtalálható.

Buddha Foga Templom

Különleges helyszínekből és érdekes kialakítású épületekből nincsen hiány Szingapúrban. A Buddha Foga Templom igen szokatlan megjelenésű buddhista templom, méghozzá a kínai negyed közepénNevét a történelmi Buddha bal szemfogáról kapta, amelyet a legendák szerint ebben a templomban helyeztek el. Az épület külső kialakítása és a belső díszítések is a Tang-kori dinasztiát idézik.

Érdekeségek Szingapúrról

Szingapúr joggal nevezhető a világ egyik legkülönlegesebb országának. Nemcsak a  sokszínű kultúrája, hanem az építészeti remekművei és a környezetre való odafigyelés tekintetében is élen járnak. Következzen néhány izgalmas és érdekes információ, erről az egészen sokszínű és változatos országról.

  • Szingapúr korábbi neve Temaszek, amelynek jelentése tengerparti város.
  • Szingapúr államformája városállam. Ezenkívül mindössze két másik ilyen ország van a Földön, Monaco és Vatikánváros.
  • A Szingapúri Botanikus Kert a világ egyik leghíresebb kertje. A több mint 156 éves helyszín az egyetlen trópusi kert, amely UNESCO világörökségi címkével rendelkezik. Itt található a Nemzeti Orchidea Kert, amely évente több millió látogatót vonz.
  • Szingapúrban található a Changi repülőtér, amelyet már négy alkalommal választottak a világ legjobb repülőterének.