Miami Florida állam egyik legnépszerűbb városa, ha már a turistákról van szó. Tökéletes hely arra, hogy megismerd Amerika „régi” arcát, itt ugyanis találkozhatsz tengerparttal, nagyvárosi csillogással és felhőkarcolókkal is. Városnézés szempontjából is jól jársz, az Ocean Drive, a Miami Beach, vagy a különböző kis mesterséges szigetek mind-mind arra sarkallnak, hogy megismerd ezt a páratlan helyszínt. Mit érdemes tudni Miamiról?

Miami, a hely, ahol összemosódik a múlt és a jelen

Miami nem véletlenül az Egyesült Államok egyik leghíresebb üdülővárosa. A helyet még 1896 júliusában alapította egy bizonyos Julia Tuttle, aki citruskereskedéssel foglalkozott.  Akármennyire is meglepő, Miami nagyvárosnak számít ugyan, de a mindössze 92 négyzetkilométernyi területével az egyik legkisebbnek mondható az USA-ban. Tengerpartja és az utcái méltán híresek, a kikötőjéből indulnak például azok a luxus óceánjárók, amivel felfedezheted a Karib-térséget. A turisták azért szeretnek itt megszállni, hiszen egész évben meleg van. A nyár forró, ám csapadékos, míg a tél meleg és száraz, így nem meglepő, ha januárban pólóban vannak az emberek a parton. A helyiek általában kedvesek, sok a spanyol-ajkú bevándorló, ami még színesebbé teszi Miami arcát.

Miami hírességei Star Island területén

Miami egyik legexkluzívabb szigete Star Island, ahol olyan hírességek laknak, mint Liz Taylor vagy Will Smith. Ezen a helyszínen szinte állandó a nyüzsgés, több sorozatnak is otthont adott ez a környék. Itt forgatták például a Miami Vice és a CSI Miami egyes részeit is, ami nem csoda, hiszen autentikus környezetet akartak bemutatni a TV-ben. Naponta többször indítanak turistahajókat a környékbe, amelynek fedélzetén megismerheted, hogy hol melyik sztár él és egy kis történelmi gyorstalpalóval is kedveskednek a helyi idegenvezetők. A Biscayne-öbölben több ilyen mesterséges szigetet is létrehoztak, ahol luxusházak tömkelege található.  Északon a Venetian Islands, keletebbre pedig a Palm- és Hibiscus Island várja az álmodozó turistákat, vagy a tehetősebb befektetőket, akik szeretnék átélni a Miami életérzést!

Miami Downtown – a belváros szíve

Miami belvárosában található Downtown, ahol a Freedom Tower is látható. Ez volt a hely első felhőkarcolója, amit 1925-ben adtak át. A város szívében több fontos épületet is megismerhetsz, például az American Airlines Arena-t, amely 1999 óta ad otthont a Miami Heat-nek, az NBA egyik legsikeresebb kosárlabdacsapatának. Szerveznek itt a meccseken kívül különböző sporteseményeket és koncertet is, de hétvégenként a szurkolóktól hangos a környék. Érdekesség, hogy az arénán belül található a Waterfront Theather, amely Florida legnagyobb színháza. Egyszerre akár több mint 5000 ember szórakozhat ezen a helyen. A Downtown másik kedvelt közösségi tere a Bayside Marketplace, ami a nevével ellentétben nem csak egy piacot takar. Innen indulnak a népszerű városnéző hajókirándulások, valamint egy hatalmas bevásárlóközpontot is felfedezhetsz, ha ide látogatsz.  

Érdemes még egy kis sétát tenni az Ocean Drive-on, ahol számtalan étterem, bár, és szórakozóhely vár. A színes házak, a különleges autók és a tengerpart látványa minden percet megér a Miami utazásodból, így ezt a környéket se hagyd ki a látnivalók sorából.

Ha szeretnéd te is megismerni Miamit egy kicsit közelebbről, akkor keresd fel a Dreams2Go! csapatát, akik szívesen segítenek neked a tökéletes utazás lefoglalásában. Legyen szó repülős, vagy hajós pihenésről, minden esetben felejthetetlen élményekkel gazdagodsz majd!