Phuket vagy Krabi? Thaiföldre utazók körében gyakori ez a kérdés, hiszen, mindkettő sziget meseszép, mindkettő remek programlehetőségeket kínál, és mindkettő különleges helyekkel rendelkezik. Nézzük meg, melyek azok a pontok, ami alapján eldöntheted, hogy melyik az ideálisabb helyszín számodra.

Phuket vagy Krabi – természetben mindkettő erős!

Ha te is azon gondolkoztál, hogy melyik egzotikus helyszín legyen a következő úti célod, akkor nem a természeti értékek lesznek azok, amik segítik majd a döntésedet. Mindkét helyen páratlan látványban lesz részed, azonban Phuket nagyban különbözik Krabitól. Előbbi igazi paradicsomi környezetet tár majd eléd, a fehér homokos tengerpart, a türkiz színű, kristálytiszta víz a trópusokra repít. Utóbbi pedig sziklás, dzsungeles hatást kelt, itt könnyebben találhatsz eldugott, kevesek által ismert partokat, valamint a páratlan kilátás, ami itt vár, az szinte földön túli!

Phuket vagy Krabi – különleges programok sokasága

Ha idén te is Thaiföldre tervezel utazást, akkor a programlehetőségek színes skálája tárul majd eléd. Mindkét helyszín esetében a természet az, amely az aktív kikapcsolódást biztosítja, így ha szeretsz sok időt a szabadban tölteni, akkor bizony bármelyiket választhatod! Phuketen akár elefántokat is simogathatsz, megismerheted a gyönyörű templomokat, amiket a sziget rejt, valamint, ha egy kicsit északabbra utazol, akkora dzsungelben is részt vehetsz egy szafarin! Emellett a hajókázás és a búvárkodás is tökéletes program lehet, az utóbbi kettőt Krabin is elérheted. Itt is az aktív pihenéssel kell számolnod, a kajakozástól elkezdve a sznorkelezésen át a túrázásig mindent kipróbálhatsz.

Strandolás és éjszakai élet Thaiföldön

Természetesen egy thaiföldi nyaralásnál nagyon fontos, hogy milyen strandok találhatóak az adott szigeten. Phuket népszerűbb, ezáltal zsúfoltabbak a strandjai, összesen 30 kis szigetből választhattok. Krabi esetében ez a szám 100, így itt egyszerűbb eldugott részeket találni, ahol viszonylag kevesen vannak. Éjszakai élet tekintetében Phuket a nyerő, az itt található Patong Beach napnyugta után megtelik turistákkal. Van itt minden, a luxus bároktól elkezdve az 5 csillagos éttermeken át egészen a night klubokig. Krabin is van lehetőséged szórakozni, de itt kevésbé aktívak a helyiek éjjel. Itt inkább a beach bárok és a street foodot áruló kocsik, amik nyitva vannak napnyugta után is, elvétve egy-két szórakozóhely is akad.

Eldöntötted, hogy melyik csodálatos helyszín lesz a befutó? Segítségedre lehet még a Dreams2go! csapata, akik megtalálják számodra a legjobb szállást a térségben, így neked csak a bőröndöd kell bepakolnod és irány Thaiföld!