Madagaszkártól keletre az Indiai-óceán közepén egy csodás trópusi sziget. Ez Mauritius. A klíma egész évben ragyogó. A víz és a levegő meleg lesz, bármikor mennénk.

Mauritius kedvezőbb árban érhető el mint a sokszor hozzá hasonlított Seychelles-szigetek. A hófehér homok, az elképesztően türkiz óceán azonban teljesen azonos. Mauritius lakosai nyitott, barátságos, kedves emberek. Szeretik a turistákat és mindent meg is tesznek értük. 

Ha autót bérelnénk számítsunk a bal oldali közlekedésre. Nem feltétlen ajánlom. Annál inkább a taxizást ami teljesen biztonságos. A sofőrök értenek angolul, legalábbis annyit amennyit szükséges. A legtöbben közülük szívesen elvisznek a népszerű kirándulóhelyekre (vízesések, 7 színű föld, krokodil- és teknősfarm, Black River Gorges Nemzeti Park…), elmesélik a tudnivalókat róla, megvárnak és vissza is visznek a hotelbe.

Mindezt előre kialkudható korrekt áron. Természetesen Mauritiuson se hagyjuk ki a vízi programokat. Menjünk el snorkelezni, hajózni és csodáljuk meg az óceánt és élővilágát. Aki tehát a mesés trópusi környezet mellett szereti az aktív pihenést, nekik is tökéletes választás a sziget.

A szállodák közelében mindenhol gyönyörű partokat találunk. Az éjszakai élet kevésbé jellemző Mauritiusra. Észak-nyugati részére (Grand Baie) menjünk ha nyüzsgőbb életre vágyunk. A legismertebb partszakasz a nyugati parton elterülő Flic en Flac

Én azonban most mégis egy másik partot ajánlok egy lenyűgöző szállodával. A mindig magával ragadó LUX* kényelemmel és luxussal.  

LUX* Belle Mare Resort & Villas *****

A szálloda a sziget keleti partvidékén terül el. A kristálytiszta laguna, cukorfehér homok gyönyörű villák, mesés éttermek és 2000 m2-es medence vár minden szerencsés turistát aki itt száll meg. A hotel all inclusive szolgáltatása minden igényt kielégít. 

Budapestről 1 átszállással juthatunk el Mauritiusra. Emirates légitársaságot javaslom Dubai átszállóponttal. 

Kérj ajánlatot ITT és válassz még rengeteg gyönyörű hotel kínálatából.