Mallorca vagy Menorca? Sok utazóban merül fel a kérdés, hogy melyik szigetet válassza következő úti céljának. Mindkettő helynek megvannak az előnyei, a szépségei és a látnivalói. Bemutatunk most pár olyan tényezőt, ami alapján eldöntheted, hogy melyiket válaszd.

Mallorca vagy Menorca – kevesebb ember, kisebb méret

Mallorca vagy Menorca választása esetén érdemes figyelembe kell venned a méreteket és azt, hogy hány turista látogatja évente. A legnyilvánvalóbb különbség a két sziget között, hogy Menorca jóval kisebb mint a nagytestvére. Kevesebb lakossal is rendelkezik, valamint jóval csekélyebb a turisták száma is. Ezzel szemben Mallorcán csak a fővárosban négyszer annyian élnek, mint egész Menorca szigetén, valamint itt sokkal több a híresség, a jachtok és a szórakozóhelyek számra. Világszerte jobban ismerik Mallorcát, ám ez Menorca szépségéből cseppet sem vesz el! Ez a kis sziget sokkal nyugodtabb, nem zsúfolt még a főszezonban sem.

Mallorca vagy Menorca – tengerpart és vízi sportok

Ha Mallorcára vagy Menorcára tervezed az utadat, akkor a tengerpartokra biztosan jelentős hangsúlyt fektetsz majd. Mallorca esetében több mint 550 kilométernyi partszakasz áll a rendelkezésedre fehér homokkal és gyönyörű, türkiz színű vízzel. Legnépszerűbbek ezek közül az Es Trenc, Cala Mondragó és Port de Pollença, ahol számtalan turista és helyi megfordul az év során.

Természeti szépségek és felfedezni való helyek a két szigeten

Ki mondta, hogy a Baleári-szigeteken egy nap csak tengerparti heverészésből és napozásból állhat? Mallorcán, távol a parttól található a Tramuntana hegy, amely Világörökség helyszín. Ez alkotja a sziget gerincét  és lélegzetelállító kilátást kínál minden pontjáról. Ideális akár kerékpározáshoz és túrázáshoz is különösen tavasszal, amikor az mandulafák virágoznak. Emellett muszáj megemlítenünk a zöld Mondragó természetvédelmi parkot is, ahol népszerű piknikező helyeken csodálhatod a természetet.

Eközben Menorca túlnyomórészt lapos felszínnel rendelkezik, ami szintén ideálissá teszi túrázáshoz és kerékpározáshoz. A legnépszerűbb gyalogos útvonala a Camí de Cavalls, ami egy 185 km hosszú ösvény, mely végigfut a szigeten. Ez lehetővé teszi a túrázók számára, hogy megismerjék a sziget belsejét és néhány falut is meglátogassanak útközben. Továbbá, Menorca zöld terepei az egész szigetre kiterjednek; a Grau Albufera park például a legnagyobb természetvédelmi terület, ahol madarakat, növényfajokat és csodálatos túraösvényeket is találsz.

Ezek alapján már számodra is kitisztult a kép, és könnyedén eldöntheted, hogy Mallorcát vagy Menorcát választod következő úti célodnak. A könnyebb foglalás érdekében keresd fel a Dreams2Go! csapatát, akik készségesen segítenek neked a tökéletes utazás megtalálásában!