A Maldív-szigetek igazán különleges úti cél. A szigetország természeti adottságai egészen lenyűgözőek, a fehér homokos partok és az égszínkék víz mellett megismerkedhetünk az igen gazdag víz alatti világgal is. A helyi üdülőhelyek és luxusszállodák pedig garantáltan biztosítják a zavartalan pihenés lehetőségét. Ha egyszerre vágyunk élményekre és kikapcsolódásra, ez a tökéletes választás!

A földi paradicsomként is gyakran nevezett Maldív-szigetek igen népszerű választás, ha utazásról van szó. Nem véletlenül, hiszen egy egészen más világ tárul a szemeink elé. Nemcsak a szikázó napsütés és a kéklő víz lenyűgöző látványa varázsol el, hanem megtapasztalhatjuk a sziget fantasztikus és egyedülálló hangulatát is. 

Irány a Maldív-szigetek!

A Maldív-köztársaság az Indiai-óceánon található szigetország, amely a világ egyik leggyönyörűbb helyszíne. Elhelyezkedésének köszönhetően trópusi éghajlat a jellemző, így egész évben nagyon kellemes a hőmérséklet, nagyjából 25 és 30 fok között mozog. A vízhőmérséklet hasonlóan meleg, 25-29 °C, amely éppen ideális a fürdéshez. Pontosan ezért jó választás akár őszi vagy téli szezonban is. Az ország összesen 1192 szigetből áll, amelyekből 87 kifejezetten az odalátogató turisták számára van fenntartva.

Ha a Maldív-szigetekre készülünk, nagy valószínűséggel a főváros, Male repülőterén fogunk leszállni. Innen tovább utazhatunk hajóval, esetleg repülővel, hogy elérjük a kiválasztott szigetet. A legnépszerűbb helyszínek között van például North Male Atoll, South Male Atoll és Ari Atoll is.

Luxus és kényelem a nyaralás alatt

A népszerűségének köszönhetően a sziget kellően felkészült a turisták látogatására. A parton elhelyezkedő szálláshelyek minden igényt biztosító luxuskomplexumként működnek. Gyakoriak a különálló bungaló házak, amelyek saját kültéri medencével is rendelkeznek, így akár itt is élvezhetjük a csodálatos kilátást és a nyugodt pihenést.

A szállodák természetesen tökéletesen felszerelt, modern kialakítású, kényelmes környezetben várják a vendégeket. Az üdülőkomplexumokban különböző éttermek, szabadtéri úszómedencék, fitneszközpont és több bár is megtalálható. A parton elhelyezkedő szálláshelyek saját privát strandrésszel is rendelkeznek, ahol a vendégek élvezhetik a háborítatlan pihenést.

Kalandok és életre szóló élmények

A Maldív-szigeteken található tökéletes üdülőparadicsomban valóban gondoskodnak a látogatók megfelelő kényelméről. Természetesen a kikapcsolódás, pihenés a homokos parton, a strandolás szebbnél szebb helyszíneken kihagyhatatlan program, ha ott járunk. Ezenkívül azonban számos lehetőség biztosított még, hogy minél több élményben lehessen részünk.

A főváros Male gyönyörűl átvány, mintha egy vízen lebegő sziget lenne az város. Méretének köszönhetően gyalogosan vagy biciklivel is könnyen felfedezhető.

A fantasztikusan gazdag tengeri élővilágnak köszönhetően pedig az egyik legnépszerűbb program a búvárkodás és a snorkelezés. Ezenkívül érdemes a hajótúrát is kipróbálni, például naplementekor, egészen biztos, hogy örök életre szóló emlék marad. 

Az ott tartózkodás ideje alatt semmi miatt nem kell aggódnunk. A közbiztonság jó, az emberek pedig nagyon kedvesek és igen barátságosan fogadják a külföldről érkezőket.