Malajzia fővárosát gyakran emlegetik a kelet és a nyugat találkozási pontjaként. Kuala Lumpur több szempontból is egészen különleges hely. Itt található a világ legmagasabb ikerépülete, de a város számos giganagyságú bevásárlóközpontnak is otthont ad. A kultúra sem ismeretlen itt, az UNESCO 2020-ban Kuala Lumpurt nevezte a világ könyv fővárosának. A trópusi éghajlatú úti cél egész évben kellemes idővel és számos program, valamint szórakozási lehetőséggel várja a látogatókat.

Miért olyan különleges Kuala Lumpur?

Kuala Lumpur Malajzia fővárosa és egyben legnépesebb városa is. Itt található az ország kereskedelmi és gazdasági központja. Ez az egyik leggyorsabban növekvő nagyváros Délkelet-Ázsiában, mind lakosság, mind gazdasági fejlettség tekintetében.

Kuala Lumpur egészen különleges címeket tudhat magáénak. Turizmus szempontjából a világ egyik vezető városa, 2019-ben ez volt a 6. leglátogatottabb város a világon. Az ide látogatók vásárlásból biztosan nem szenvednek hiányt, ugyanis Malajzia fővárosában található a világ tíz legnagyobb bevásárlóközpontja közül három.

A főváros éghajlata trópusi, magas páratartalom és meleg jellemzi az év minden napján. Az átlagos hőmérséklet 30 fok körül mozog, ezen a helyen a 20 °C már szinte hidegnek számít.

Látnivalók Kuala Lumpurban

Kuala Lumpur hatalmas városa rengeteg látnivalót és programot tartogat. Felmászhatunk Malajzia legmagasabb épületének tetejére, ahonnan megcsodálhatjuk a fővárosra nyíló kilátást. Ellátogathatunk a helyi madárparkba, ahol egészen különleges és egyedi fajokkal találkozni. Természetesen a vásárlás is kötelező program, nem is akár hol. A város szívében van egy hatalmas központ, amely a boltokon kívül luxushotellel is rendelkezik, sőt, kisebbek és nagyobbak számára számos extra programot is kínál.

Lássuk, hova érdemes mindenképpen ellátogatni, ha Kuala Lumpurban járunk!

Petronas-ikertorony

A Petronas-ikertorony többszempontból is különleges látványosság. Egyfelől ez Malajzia legmagasabb épülete. Ezenfelül egy másik címmel is büszkélkedhet, ugyanis itt található a világ legmagasabban elhelyezkedő, kétszintes hídja, amely összeköti a két tornyot.

A tornyok 491 méter magasak, így a kilátás fentről valóban páratlan. Ez Kuala Lumpur egyik legismertebb nevezetessége, hiszen lenyűgöző magasságból csodálhatjuk meg a várost nappal és este, kivilágított formában is.

Sultan Abdul Samad Building

A Sultan Abdul Samad Building a tizenkilencedik század során épült. Bár ez nem kifejezetten egy hagyományos turistalátványosság, ugyanis az épületben ma is hivatalos kormányszervek működiek, az épület különleges látványa megér egy látogatást. A Sultan Abdul Samad Building egy 1034 hektáros területen fekszik. Az építkezés során, több mint 4 millió téglát, 2500 hordó cementet és 50 tonna acélt használtak fel. Az impozáns épület kívülről igen díszes, különösen este, kivilágított állapotban. 

Istana Negara

Az Istana Negara nem más, mint a malajziai király rezidenciája. A gyönyörű és impozáns épület sok látogatót vont. Fontos azonban tudni, hogy a terület nem nyilvános, így az év nagy részében le van zárva. Vannak azonban olyan ünnepnapok, amikor ezt a zárat feloldják.  

Malajzia nemzeti palotája 1928-ban épült, és összesen két szinten több mint húsz különböző díszes terem alkotja. Az épület kívülről is csodaszép látvány, a díszes formái és különleges alakja miatt mindenképpen megéri megcsodálni. 

Kuala Lumpur-i Madárpark

A Kuala Lumpur Bird Park közel 200 fajnak és több mint 3000 madárnak ad otthont. Ezen a helyen a madarak összesen 4 zónában élnek, ezek közül három úgynevezett szabad repüléses zóna. Ennek lényege, hogy a madarak teljesen szabadon repülhetnek a természetes élőhelyükre hasonlító környezetben.

Berjaya Times Square

A Berjaya Times Square a maga 48 emeletével és 203 m-es tornyával Malajzia egyik hatalmas komplexuma. Itt a vásárlásé és a szórakozásé a főszerep, hiszen az épület egy bevásárlóközpontot, valamint több ötcsillagos szállodát is rejt.

Jelenleg ez az ötödik legnagyobb épület a világon, ahol több ezer üzlet, vidámpark, mozi és számos program, valamint szórakozási lehetőség áll rendelkezésre.