Az Amerikai Egyesült Államok lenyűgöző ország. Hatalmas területéből adódóan számos elképesztő várossal, fantasztikus látnivalóval és egyedülálló természeti kinccsel rendelkezik. Egy körutazás tökéletes választás, ha szeretnénk az USA nyugati partját végig járni és kiélvezni a sokszínű városok mindegyikét. Vár ránk Los Angeles földöntúli hangulata, Las Vegas elképesztő kaszinói és a természet valódi csodája, a Grand Canyon is.

Amerikai Egyesült Államok

Az USA területileg az egyik legnagyobb ország a világon, ebből fakadóan pedig igen sokszínű. A keleti és a nyugati része nagyban különbözik egymástól. Mindkettő megér egy utazást, hiszen éppen ebben a különbözőségben rejlik az ország és az egyes városok igazi értéke. Amerika az európai kultúrától nagyban különbözik és bár sok helyen – például filmekben vagy az interneten – találkozni egyes ikonikus helyszínekkel, a nyugati part csodás városait élőben is látni kell!

Los Angeles

Eljutni Los Angelesbe, az angyalok városába sok ember álma. A világszerte híres, gyönyörű hely az USA második legnagyobb és a nyugati part leglátogatottabb városa. Sokan csak a filmgyártás fővárosaként emlegetik.

Ha ott járunk, mindenképpen érdmes több napot szánni a városra, hiszen rengeteg a látnivaló. Nem szabad kihagyni Hollywoodot, amelynek leghíresebb utcája, gyakran csak a hírességek sétányaként emlegetett Walk of Fame. Beverly Hills a város előkelő negyede, ahol rengeteg sztár otthona megtalálható. Ezenkívül természetesen a híres Rodeo Drive is megér egy látogatást. Népszerű úti cél az Universal Studios Hollywood is, ahol stúdiótúra keretein belül hosszú órákra elmerülhetünk a filmek világában. 

Las Vegas

Las Vegas az amerikai Nevada állam legnépesebb városa, valamint világ egyik legnagyobb szórakoztatási, bevásárlási és szerencsejáték központja. Ez a hely számos kaszinónak és ehhez kapcsolódó szórakoztatási egységnek ad otthont. Las Vegas a világnak az a helyszíne, ahol szinte mindent megtalálni. Az égigérő sokemeletes felhőkarcolókon túl, a tökéletes luxust kínáló hotelekig és hatalmas plázákig minden igényt kielégítő szolgáltatást nyújt ez a különleges város.

Az éjszaka sem alvó Las Vegas sötétedés után neonfényben úszik. A híres szökőkutas előadást a legjobb helyről, egy a párizsi Eiffel-torony tökéletes másában kialakított luxusétteremből érdemes megcsodálni.

San Francisco

Az USA számos híres várossal rendelkezik, mégis San Francisco látványosságait tekintve kiemelkedik ezek közül. Itt található a fantasztikus kilátást adó Lombard Street, a Coit Tower, de érdemes megnézni a rengeteg éttermet és boltot kínáló kínai városrészt és az Union Squaret is. A Golden Gate híd is ikonikus látnivaló, ez az USA második leghosszabb függőhidja. 

Az USA egyik leglátogatottabb helyszíne az Alcatraz. A híres börtönsziget számos filmnek adott otthont az elmúlt évtizedekben. Jó idő esetén a Twin Peaks a város legjobb kilátóhelye, ahonnan csodás panoráma nyílik az egész városra.

San Diego

San Diego Kalifornia második legnagyobb városa, ahol lenyűgöző természeti környezet, kellemes éghajlat, enyhe hőmérséklet és sok napfény vár ránk. A város egyik leghíresebb látnivalója a San Diego Zoo, amely a világ egyik legnagyobb állatkertje. Összesen 800 állat- és növényfajnak ad otthont.

Ezenkívül érdemes ellátogatni a csodás környezetben lévő Balboa Parkba és a kihagyhatatlan hangulatú Little Italy városrészbe is. San Diego fantasztikus kikötővel és tengerparti résszel rendelkezik, több mint 110 km hosszú partját strandok, sziklafalak, kis öblök és hangulatos tengerparti üdülők teszik igazán hangulatossá.

Grand Canyon

Sokak bakancslistáján szerepel a Grand Canyon, nem véletlenül. Az UNESCO Világörökség részének nyilvánított terület a természet egyik legnagyszerűbb alkotása. A folyó vájta kétezer méteres szurdok egészen egyedi és lenyűgöző látvánnyal rendelkezik. Az összesen 446 km hosszú nemzeti park helyenként mindössze 6,4 km széles, de egyes részein ez akár 29 km is lehet. A Colorado folyó híres völgyzáró gátja a Hoover-gát, amelyet az 1930-as években mérnöki csodaként ismertek el.