Az Arab-tengert is átszelő hosszú repülőút után, már csak egy rövid 15 perces gyorshajózás kell ahhoz, hogy elérjük Kurumba szigetét. A nevét arról a kókuszdió fajtáról kapta, ami pontosan az itt található kókuszpálmákon terem és a szigeten fellelhető legnépszerűbb, legtermészetesebb frissítő.

Az ország szívében

A Kurumba sziget a főváros közelében türkizkék színű, kristálytiszta tengerrel, kiváló ételekkel, széles körű és családbarát szolgáltatásokkal várja látogatóit.

Kurumbáról egyedülálló panoráma nyílik Maléra, a fővárosra. Aki szeretné jobban megismerni a maldívok életét, az a resortról könnyen áthajózhat oda.

A sziget keleti oldalán a város fénye, nyugat felől pedig csodálatos naplemente tárul a szemünk elé. Az ősi hiedelem szerint, ha a nap utolsó sugarainál elég erősen kívánunk valamit, akkor az valóra is válhat.

Az itteni mindennapok részét képezi a sziget belsejében élő jellegzetes ázsiai koel madarak trópusi éneke. Aki egyszer meghallja a koel madár hangját, az sosem felejti el és mindig vágyni fog rá, hogy újra hallhassa.

Családi resort, amit nagy becsben tartanak

Az 50 évvel ezelőtt megnyílt luxushotel, az ország történetének legelső resort szigete. Innen indult el a maldív turizmus. A Maldív-szigetek elnöke a 2022-es “Golden Anniversary”-n, a turizmus ünnepének 50. évfordulóján személyesen is tiszteletét tette Kurumbán. A grandiózus ceremónia során a Kurumba resort a World Travel Awards díjátadón elnyerte az: „Indian Ocean’s Leading Family Resort 2022” díjat.

A díj nem véletlen, hiszen a gyermekek számára nagyszerű programok színesítik a mindennapokat. A “Némó és Szenilla nyomában” egy fantasztikus kirándulás a sziget korallzátonyához, ahol a gyermekek sznorkelezés közben kereshetik meg a mese szereplőinek igazi változatait. Többek között hagyományos maldív kézműveskedés, maldív festészet, vízi játszótér, teniszezés, Playstation sarok, pizzasütés, sátras tengerparti mozi is része a programoknak.

Kurumba lagúnájának színes élővilága

A tengerparti bungalóktól csak néhány méterre, a lélegzetelállítóan türkiz színű lagúnában megcsodálhatjuk Kurumba víz alatti világát, ahol a legkülönfélébb formájú és színű halak – köztük kedves természetű kis korallcápák és ráják – úszkálnak. Kurumba partján a fehér homok annyira finom puha, hogy olykor a ráják és a kis cápák teljesen kiúsznak, hogy meg tudjanak hemperegni benne. Ezek az állatok nem csak gyönyörűek, hanem teljesen veszélytelenek is.

Szelíd nagy cápák

A Kurumba saját programjai közt szerepel a cápales, ami az egyik legnagyobb, életre szóló élmény lehet. A szigettől háromnegyed órányi hajóútra – amely során a híres malei híd alatt is átkel a hajó – található a dajkacápák rejtekhelye. Itt két méteres nagy cápákkal lehet együtt fürödni, méghozzá teljes biztonságban, hiszen ezek a cápák előtte már meg vannak etetve, teljesen szelídek és egyáltalán nem foglalkoznak az emberrel.

Tenisz és egyéb sportok

A sportolni vágyók sem maradhatnak élmények nélkül. Vízi és szárazföldi sportolási és edzési lehetőségek tárháza fogadja a vendégeket Kurumbán. A kiemelt sportok közé tartozik a tenisz. A pályán a német Sunball Tennis teniszakadémia edzőjével lehet megtanulni a játékot, vagy fejleszteni a tenisztudást a nyaralás közben.

A jóga pavilon, mellette egy aprócska kis vízeséssel, szeretettel várja vendégeit a sziget egy csendes, nyugodt pontján. Egyéb időpontokban a pavilon helyt ad más mozgásos foglalkozásoknak is, mint például maldív tánc, zumba, TRX és HIIT edzés.

Egy lazító masszázs az exkluzív, tengerbe nyúló masszázsfülkében a garancia arra, hogy teljes legyen a feltöltődés Kurumbán, a kókuszdiók szigetén.

by Hegyi Gábor TravelGOO!