Egy ország, ahol egyik percben buddhista templomok között sétálhatunk, ezután megcsodálhatjuk a lenyűgöző elefántokat, miközben a város nyüzsgő forgalmában, tuk tuk-on utazva belemerülhetünk a tömegbe. Thaiföld ma is a világ egyik első számú turisztikai célpontja. Közkedveltségét többek között gazdag kultúrájának, színes látnivalóinak, a télen is igen kellemes éghajlatának és vendégszerető, barátságos lakóinak köszönheti. 

Hagyományok és tradíciók

Thaiföld messze földön híres a kultúrájáról és hagyományairól. A nyugati kultúrától nagyon különbözik ugyan, sokan mégis éppen ezért vágynak arra, hogy jobban megismerjék. Számos szokásuk és ünnepük különféle buddhista és hindu rituálékhoz kapcsolódik, ez is mutatja, hogy a vallás fontos szerepet játszik a társadalom egészében. A lakók szeretnek különböző fesztiválokat rendezni és ezzel megünnepelni olyan eseményeket, mint például az újév vagy a betakarítás ünnepe.

A thaiföldi buddhizmusra jellemző a különböző szellemvilághoz kapcsolódó hiedelmek tiszteletben tartása. Ebből kifolyólag gyakran találkozni lakóházak mellé épített, fából készült, nagyon díszes „szellem házakkal”.

A helyi lakosok barátságossága és kedvessége miatt gyakran emlegetik Thaiföldöt a mosoly országaként is. A helyiek a mindennapi életükben törekednek az egyszerűségre. Gyakran találkozni a „máj pen ráj” kifejezéssel, ami azt jelenti, szóra sem érdemes. Ez a már korábban említett egyszerűségre utal, amivel képesek bármilyen nehézségen hamar túltenni magukat.

Egyedülálló természeti helyek

Az ország egy részén még trópusi dzsungel található, a természetes esőerdőket olyan hatalmas óriásfák alkotják, mint a sárkányalma és lanzafa. Ezenkívül olyan különleges növények is megtalálhatóak itt, mint a fahéjfa, a kámforfa, a bambusz, valamint különböző banán- és pálmafélék.

Thaiföld híres különleges nemzeti parkjairól, amelyek közül a legnagyobb a Keng Kracsan Nemzeti Park. Egyes parkok elhelyezkedésükből adódóan a tengerparton találhatóak. Ezek célja a partvidék, a szigetek és a tengeri élővilág megóvása. Két Thaiföldön található egyedülálló természet környezet is az UNESCO Világörökség része, ezek: a Dongphajajen–Khaujaj erdőegyüttes és a Thungjaj–Huajkhakheng Vadrezervátum.

Kihagyhatatlan látnivalók

Ez a különleges és sokszínű ország számos olyan látnivalóval rendelkezik, amelyeket semmiképpen nem szabad kihagyni. Ilyen például a már korábban említett két természeti csoda, vagy éppen a Grand Palace, amely egy fallal körülvett királyi rezidencia. Ezen a helyen megcsodálhatjuk az egészen különleges trón csarnokot, buddhista templomokat és felbecsülhetetlen értékű műalkotásokat.

Egy utazás során érdemes a helyi gasztronómia legfontosabb ízeivel is megismerkedni. Thaiföldön erre tökéletesen alkalmas a Damnoen Saduak úszó piac, ahol a fűszerektől kezdve hagyományos ételeken át mindent megtalálunk.

Akik igazán izgalmas programra vágynak, azoknak ajánlott ellátogatni a Elephant Nature Parkba és közelebbről megismerkedni a csodás elefántokkal. Szintén felejthetetlen élményeket tartogat a Tigris Királyság is, ahol szemtől szembe megcsodálhatjuk a lenyűgöző ragadozókat. Mindemellett természetesen nem szabad kihagyni a pezsgő fővárost, Bankokot sem, ahogyan a világ egyik legszebb szigetét, Phuketet sem.

Tökéletes luxus és királyi bánásmód

Thaiföld nemcsak hagyományai és barátságos lakói, hanem lenyűgöző luxust kínáló szálláshelyei miatt is nagyon közkedvelt úti cél. A turizmusnak kiemelten fontos szerepe van az ország működésében, ez pedig meg is látszik a minőségi hotelek és királyi bánásmódot kínáló luxusszállodák kínálatában.

Thaiföld bármelyik részét válasszuk, az ötcsillaggal rendelkező szálláshelyek az összes igényt kielégítő szolgáltatásokkal várják a látogatókat. A modern kialakítású, tágas és kényelmes szobákon és privát bungalókon túl, egzotikus helyi és nemzetközi konyhák széles kínálatából lehet válogatni.

A tengerparti szálláshelyek nagy része saját privát homokos strandrésszel rendelkezik, természetesen a belső wellness részleg és kényeztető masszázsszolgáltatás mellett.