A kubai látnivalók sora szinte felsorolhatatlan, ez a kis ország számtalan különlegességet rejt. Elég csak a mesés, színes házaira gondolnunk, vagy a régi autókra, melyek az utcán parkolnak, esetleg arra az életörömre, ami a helyiekből árad. Ezt a világot nem lehet máshoz hasonlítani, egyszer mindenkinek érdemes lenne ide ellátogatnia, már csak a pozitivitás miatt. Lássuk, milyen kubai látnivalók várnak!

Zenei sokadalom a kubai látnivalók között

Nem is kezdhetnénk mással a kubai látnivalók sorát, mint egy kis zenei összefoglalóval, hiszen ez az ország folyamatosan pezseg, itt nem áll meg az élet soha. A programok sorozatába érdemes beiktatni a híres La Zorra y El Cuervo Klubot, vagy legalább egy bekukkantás erejéig a Kubai Művészek és Írók Társaságát is felfedezhetjük. Itt hemzsegnek a fiatal és idősebb művészek, akik egész nap gondoskodnak a jó hangulatról. Az éjszakai kikapcsolódásról sem kell lemondanotok, a Malecónon ugyanis mulatozó tinédzserek és zenészek mutatják meg Kuba igazi arcát. Ez a 8 km-es partszakasz minden este megtelik élettel, így egy pohár rum társaságában megismerhetitek ezt az egyedi, kubai látnivalót.

Naplemente egy különleges erdőből vagy hegymászás?

A kubai látnivalóid sorába mindenképp iktasd be az El Morró erődöt, ami korábban börtönként funkcionált. Manapság vezetett túra keretében megismerheted, valamint egy csodálatos, atlanti naplementének is a tanúja lehetsz, ha este látogatsz a környékre. Pontban 9-kor eldördülnek az erőd ágyúi, tájékoztatva erről a turistákat és a helyieket, hogy közeledik az este. Érdemes megnézni ezt a páratlan helyszínt! A Pico Turquinó 1974 méteres magasságával igencsak kemény diónak bizonyulhat a tapasztalatlan hegymászók számára. Ha nem vagy biztos a tudásodban, kérd a helyiek segítségét, vagy tűzz ki alacsonyabb célt, ahonnan szintén páratlan panoráma tárul majd eléd.

Salsa, sör múzeum és Hemingway háza is kötelező kubai látnivaló!

A salsa olyan a kubaiak számára, mint a járás. Minden pillanatukban mozog a csípőjük, egy-egy zenére felpattannak és már járják is az ikonikus táncot. Ha szeretnél közelebbről megismerkedni ezzel a különleges mozgásformával, akkor az 1830-ba érdemes ellátogatnod, ahol a helyiek lesznek a segítségedre.

Másik említésre méltó kubai látnivaló a Plaza Vieja, vagyis az Öreg tér, ahol mindenféle kulturális látnivaló megtalálható. Van itt sör múzeum, számtalan galéria, érdekes kávézók, extrém bárok, ahol isteni finom mojitót készítenek. Napközben és este is pezsgő élet vár ezen a központi helyen Havannában!

Finca Vigíában található Ernest Hemingway háza, aki 1939 és 1960 között alkotott itt. Ma már múzeumként üzemel, így te is közelről megismerheted, milyen körülmények között írta például az, Akiért a harang szól című művét!

Kedvet kaptál egy kis kubai kiruccanáshoz? Keresd fel a Dreams2Go! munkatársait akik készségesen segítenek neked kiválasztani a tökéletes utazást!