Neked mi jut először eszedbe, ha Kubára gondolsz? A Karib-tenger legnagyobb szigete a világszerte közkedvelt rumról, a kézzel sodort szivarokról és a hamisíthatatlan vidám hangulatáról híres. Ám az ország ennél jóval több kalandot tartogat a kíváncsi látogatók számára! Szeretnéd megtapasztalni Kuba egyedülálló hangulatát? Akkor fedezd fel Havanna legszebb helyszíneit különleges oldtimer autók társaságában, vegyél részt egy autentikus kubai tánc show-n a város szívében és merülj el a homokos tengerpartok végtelen látványában Cayo Santa Marián!

Rád vár Kuba varázslatos világa!

Kuba egzotikus úti cél, azonban nem a hagyományos értelemben. Az ország különlegessége az egyedülálló karibi hangulatban és a változatos programokban rejlik! Ez egy egészen különleges hely, ahol a látogatókra vidámság, zene és tánc, valamint az 50-es évek Amerikájából megmaradt életérzés vár. Ráadásul egy kubai nyaralás során a tengerparti élményekről sem kell lemondanunk! Az ország egyik legszebb része, a fehér homokkal borított Cayo Santa Maria ideális választás a pihenéshez. A csillogó kék víz, a hatalmas pálmafák és a magas minőségű szálláshelyek gondoskodnak a kényelemről és a feltöltődésről.

Kultúra, élmények és pihenés egy helyen? Ez Kuba! Ráadásul a minél teljesebb programok és a tökéletes nyaralási élmény érdekében, az út során magyar nyelvű idegenvezető is rendelkezésre áll. 

Kubai kalandok: irány Havanna!

Régi amerikai autók, rum, ritmus és salsa. Ha Kubáról van szó, kétségtelen, hogy mindenkinek azonnal Havanna jut eszébe. Az ország fővárosát és egyben a legnépesebb városát, a 16. században alapították a spanyolok. A híres kubai település nem tartozik a kifejezetten modern városok közé, ám egyedi báját éppen ez adja. A kortárs Havanna lényegében három városként írható le: Old Havanna, Vedado és az újabb külvárosi kerületek. 

Havanna izgalmas látnivalókat és egyedi élményeket kínál a látogatók számára. Az egyik ilyen kihagyhatatlan program a város felfedezése, méghozzá oldtimer autók társaságában! Havanna stílusos felfedezése, Panoráma városnézéssel egybekötve? Igen! Irány Havanna híres tengerparti sétánya a Malecon, amely a helyiek egyik kedvenc találkozóhelye, majd jöhetnek a Paseo-n lévő villák, ezt követően pedig egy megálló a Forradalom téren (Plaza de la Revolución), ahol a José Marti emlékmű is található. 

Nincs kubai látogatás rum nélkül! A Havana Club Rum Múzeumban a résztvevők megismerkedhetnek rumkészítés fortélyaival. A cukornád termesztés és feldolgozás lépéseitől elindulva, egészen az érlelésig, hordóba töltésig, palackozásig követhetjük végig folyamatot, amely termesztésen egy kóstolóval zárul. A rum mellett azonban a híres helyi italt, a Guarapo-t és az abból készült kitűnő kubai koktélkülönlegességet, a Guarabana koktélt is érdemes kipróbálni! 

Kuba azért is izgalmas helyszín, ugyanis a fővárosban rengeteg kulturális és történelmi látnivaló. Havanna például már 1988 óta az UNESCO világörökség része. A látgatás során nem szabad kihagyni a Plaza de Armas-t, azaz a „Fegyverek terét”, a Kormányzói palotát, a Tőzsde palotát és az Assisi Szent Ferenc templomot sem.

Szivargyár látogatás és Hemingway túra

A rumon és a salsán kívül Kuba a szivar hazája is. Így az érdeklődők egy fakultatív program keretein belül ellátogathatnak egy szivargyárba, ahol megismerkedhetnek a híres kubai szivarmárkákkal, a szivar készítés folyamatával. Egészen a dohánylevelek válogatásától kezdve, a szivarsodrásig, a szemünk előtt készülnek el a híres kubai szivarok.

Program második részében a kultúra kapcsán a látogatók Hemingway nyomába erednek! Sok művész választotta hajdanán lakóhelyéül Kubát. Ernest Hemingway ezek közül az egyik, aki életének egy jelentős részében, mintegy 30 éven keresztül élt és alkotott Kubában.

Ebben az időszakban születtek leghíresebb művei is, mint például „Az öreg halász és a tenger” illetve „Az akiért a harang szól”. Az író jól ismerte és szerette Kubát és a kubai életérzést. A túra során megtekinthetjük a hotelszobájában rendezett tematikus kiállítást és ellátogathatunk kedvenc törzshelyeire, például a La Bodeguita del Medio-ba, ahonnan a híres koktél a Mojito indult hódító útjára. Santiago de las Vegas-ban pedig megnézhetjük az író birtokát, a „Finca de la Vigia-t” ahol életének utolsó éveit töltötte.

Nyugat-Kuba: Tobacco Land túra

Szintén fakultatív program, amely során a kíváncsi látogatók Kuba egy másik arcával is megismerkedhetnek. Az ország nyugati része, a festői szépségű Viñales völgy az UNESCO a világörökségének része. A völgy és a város a Sierra Rosariotól nyugatra vonuló Sierra de los Organos hegylánc zöldellő lankái között bújik meg. A látvány lenyűgöző, melyet a Viñales-i kilátóról letekintve lehet megcsodálni. A Pinar del Rio elnevezésű tartományt tartják az ország zöld szegletének, ugyanis az itt lévő egyedi klíma alkalmassá teszi a növénytermesztésre.

A tartomány egyedi klímája és termékeny földje a titka a híres kubai szivarnak. A híres „Habano” alapanyagát itt, Pinar del Rio tartományban termelik. A kubai szivar értékét az adja, hogy minden egyes mozzanata kézzel történik. Egészen a dohány termesztésétől és betakarításától kezdve, az érlelésen keresztül, a szivarok megsodrásáig finom, minőségi munka, amelynek megtapasztalása egészen különleges élmény!

Tropicana Show Havanna és Habana Queens

A semmivel sem összetéveszthető karibi hangulat minden látgatót azonnal elvarázsol! Ennek megtapasztalására az egyik legjobb helyszín a Havannai Tropicana Cabaret-be, amely a világ egyik leghíresebb mulatója! A kétórás program során, több mint 150 táncos és énekes produkcióját tekinthetjük meg, lenyűgöző helyszínen és díszletek között. 

Hamár show: karakteres, újszerű, kreatív koreográfiával mutatja meg a Havana Queens kiváló táncosokból álló csapata a tradícionális kubai táncokat és ritmusokat. Rumba, cha-cha-cha, salsa és samba? Az előadás mintegy 30 táncossal és élőzenével látványos, igényes szórakozást kínál Havanna szívében. Az est egy vacsorával egybekötött program.

Kubai nyaralás: Cayo Santa Maria 

Ha felfedeztük Havanna egyedülálló programkínálatát, jöhet egy kis tengerapi pihenés? Igazi könnyed hangulat, fehérhomokos partok és hatalmas pálmafák: ezt kínálja Cayo Santa Maria, amely egy igazi gyöngyszem Kubában. Ez a csodálatos korallsziget Havannától 400 km-re helyezkedik el, és lenyűgöző, púder fehér homokos strandjai és kristálytiszta vize miatt annyira kedvelt helyszín. A szigetet egy látványos, 48 km hosszú gáton keresztül lehet elérni, mely az út során káprázatos panorámát nyújt. Az paradicsomi sziget ideális választás pihenésre, kikapcsolódásra és feltöltődésre, amelyet a magas minőségű, luxus környezet és a lenyűgöző látvány biztosít.