Karibi-szigetcsoport a világ egyik legkedveltebb turistaparadicsoma. Népszerűségét egész évben kellemes, trópusi éghajlatának, gyönyörű homokos tengerpartjainak és a fantasztikus luxus szálláshelyeinek köszönheti. A Karibi-térség számos varázslatosa szigettel rendelkezik, amelyeket kár lenne kihagyni. Egy körutazás tökéletes alkalom arra, hogy felfedezzük a Dominikai Köztársaságtól kezdve a Virgin szigeteken át az összes karibi gyöngyszemet.

A Karibi-térség szigetei

A trópusi fekvésű Karib-tenger az Atlanti-óceán és a Mexikói-öböl között helyezkedik el. A Karib-tenger a Föld egyik legnagyobb sós vizű tengere, amely igen kedvelt a turisták körében.

A Karibi-térség észak- és közép-amerikai szigetcsoport, amely három fő részre bontható: a Bahama-szigetek, a Nagy-Antillák és a Kis-Antillák. A Karibi-térségben található szigetek nem véletlenül olyan népszerűek. A három nagy rész sok olyan szigetnek ad otthont, amely a tökéletes pihenés és kikapcsolódás fellegvára. Nagy-Antillákhoz tartoznak többek között olyan híres szigetek, mint a Dominikai Köztársaság, a Kajmán-szigetek vagy éppen a Turks- és Caicos-szigetek. A Kis-Antillák is számos híres helyszínt tudhatnak magukénak, mint például Antigua és Barbuda, Barbados vagy éppen Guadeloupe szigete.

Programok és élmények a Karibi-térségben

A Karibi-térség tökéletes választás, ha páratlan természeti környezetben szeretnénk kipihenni magunkat, nyitottak vagyunk az új élményekre és szeretnék 100%-osan feltöltődni.

A szigetek mind csodaszép környeztet ígérnek, ám mindegyik a maga módján, így igen változatos élményeket tartogatnak. A körutazás azért is jó választás, hiszen így megismerkedhetünk az egyes szigetek gazdag kultúrájával, megkóstolhatjuk a helyi egzotikus ételeket és felfedezhetjük a fantasztikus természeti szépségeket.

A nyaralás alatt számos program, kulturális és sportolási lehetőségből válaszhatunk. A hely adottságaiból adódóan igen népszerűek a korallzátonyokat és víz alatti élővilágot felfedező búvárutak, de kipróbálhatjuk a vitorlázást és a tengeri halászatot is.

Szerencsére a szárazföldön sem fogunk unatkozni, ugyanis a luxusszállodák gondoskodnak a megfelelő élményekről.  Hatalmas golfpályák, lenyűgöző szépségű botanikus kertek, felfedezésre váró barlangok, élménytúrák, sőt még lovasklub is várja az érdeklődőket. 

Legnépszerűbb úti célok a Karibi-térségben

Holland Antillák (ABC-szigetek)

A Holland Antillák a Karibi-térség egyik legcsodálatosabb része. A sok helyen csak ABC szigetek néven elhíresült helyszín valójában három kisebb szigetet foglal magában, ezek: Aruba, Bonaire, Curaçao.

Ez a három csodahely már önmagában is megér egy utazást. A körút során azonban ezeken kívül felfedezhetjük Saint Vincent és a Grenadine-szigetek csodás részeit is, amelyek hivatalosan a Kis-Antillák Szél felőli-szigetcsoportjához tartoznak.

Ha mindez nem lenne elég, vár ránk Barbados és Guadeloupe is, ahol megismerkedhetünk a helyi gasztronómiával és kultúrával, miközben teljesen átadjuk magunkat a kikapcsolódásnak.

Holland Antillák (ABC-szigetek), Dominikai Közösség, Trinidad és Tobago

A Holland Antillák szigeteit valóban nem érdemes kihagyni, Aruba, Bonaire, Curaçao ugyanis egészen lenyűgöző szépségű helyszínek. A Dominikai Köztársaság igen népszerű úti cél, ha a Karibi-térséget nézzünk, azonban nem összekeverendő a Dominikai Közösséggel. Ez utóbbi ugyanis egy apró ékszerdoboz, amely a Kis-Antillák egyik tagja. Bár a sziget alapterülete nem nagy, mégis több nemzeti parkkal is rendelkezik. Ezek közül a Morne Trois Pitons Nemzeti Park 1997 óta az  UNESCO világörökség része.

Trinidad és Tobago szintén igen híres szigetek a Karibi-térségben. A helyszín igen gazdag olyan természeti szépségekben, mint a hatalmas vízesések és rejtett barlangok. Ha itt járunk, mindenképpen érdemes időt szánni a helyi kultúra felfedezésére is. Érdekesség, hogy az ország a calypso és a chutney zenei műfaj szülőhelye.

A Dominikai Köztársaságtól a Virgin szigetekig

Ha teljes képet szeretnénk kapni a Karibi-térségről, érdemes ezt a körutazást választani. Az út során eljuthatunk a Dominikai Köztársaságba, ahol végtelen program és élménylehetőség vár. Ezután felfedezhetjük Jamaica rejtett kincseit, majd várnak ránk a Holland Antillák. Végül, a festői szépségű Virgin szigeteken átadhatjuk magunkat a tökéletes pihenésnek.

Az út során természetesen kiélvezhetjük a tengerjáró luxus hajók minden előnyét és kényelmét. A hajókon számos étterem és bár, több üzlet, valamint színház, moziterem és wellness centrum is rendelkezésre áll.