Spanyolország az egyik legnépszerű úti cél Európában. Nem véletlenül, hiszen izgalmas kulináris élmények, egyedülálló mediterrán hangulat és fantasztikus kulturális programok várnak minden kíváncsi látogatóra! Ezt kínálja Mallorca és Ibiza szigete is, méghozzá lenyűgöző tengerkék vízzel, arany homokos tengerparti részekkel és luxusszállodákkal kiegészülve. A két spanyol gyöngyszem igazi nyaralóparadicsom, ahol átadhatjuk magunkat az önfeledt pihenés élményének.

Mallorca: álomnyaralás luxus környezetben

Mallorca hivatalosan Spanyolország tartozik, mint a Baleár-szigetek legnagyobb tagja. A Földközi-tengerben található szigetet gyakran csak Menorca szomszédjaként emlegetik. A sziget fővárosa Palma de Mallorca, amely a többi településsel egyetemben igen népszerű nyaralási helyszín, főként az 550 km hosszú tengerpartnak köszönhetően.

A sziget egyedi hangulatát adja, hogy míg városok szerte több üdülőparadicsommal és luxus negyeddel találkozni, mégis számos természeti rész érintetlen maradt. Érdekesség, hogy úgy tartják, Európát tekintve Mallorca szigetét körbeölelő részen az egyik legtisztább a tengervíz.

A spanyol, vadregényes hangulatot árasztó mediterrán sziget számos izgalmas kulturális és építészeti csodát rejt, amellett, hogy csodaszép homokos partoknak ad otthont.

Mi vár Mallorcán?

A sziget egyértelmű vonzereje a csodaszép, homokos és sziklás tengerparti szakaszok és az azt körbeölelő vakítóan kék víz. Ugyanakkor Mallorca jóval izgalmasabb ennél, ahol nemcsak a parton fekve élhetjük át az igazi spanyol hangulatot. A sziget egyik fő látnivalója a gyönyörű fővárosPalma de Mallorca. Fő látnivalója a hatalmas és impozáns Catedral de Mallorca. Érdekesség, hogy a belső tér nagy részét a híres katalán építész, Antoni Gaudí alakította át. A katedrális oldalán lévő teraszra is érdemes kimenni, innen ugyanis egészen lenyűgöző kilátás nyílik az öbölre.

A sziget másik híres városa Alcúdia. A középkori település főként korabeli történelmi épületeiről és izgalmas helyi ételeiről híres. Az óváros otthont ad egy piacnak, ahol igazán finom, helyi falatokra, például friss olívabogyóra, sajtra és sonkára lelhetünk. Alcúdia híres látnivalója a La Albufera természetvédelmi park, ahol rengeteg állatot csodálhatunk meg természetes környezetükben. 

Puerto Portals Mallorca egyik kiemelt luxus helyszíne. A sziget délnyugati partjainál lévő település a spanyol királyi család körében is igen népszerű. A parton fekvő város kikötője tele van luxusjachtokkal, a környéken pedig több Michelin-csillagos étterem is megtalálható.

Ha Mallorcán járunk, a látnivalók mellett természetesen érdemes minél több gyönyörű standot és rejtett partszakaszt is felfedezni! A legszebb standok közé tartozik például Cala Millor és Port de Pollenca, de Port d’AlcúdiaPlaya de Muro és Es Trenc partjait sem szabad kihagyni!

Ibiza: több, mint buli

Ibiza szigete hivatalosan szintén Spanyolország része. Mallorcához hasonlóan ez a sziget is a Baleár-szigetek egyik tagja, amely a Földközi-tengerben található. Míg Malloca inkább nyaralószigetként van számon tartva, addig Ibiza jellemzője főként felejthetetlen buli hangulat. A szigeten található klubok és partik valóban világhírűek, ezek közül is kitűnik a San Rafael nevű hely, amely a világ egyik legnagyobb szórakozóhelye.

A felejthetetlen bulikon túl azonban a sziget sok izgalmas kincset rejt magában, az utóbbi időben pedig egyre nagyobb figyelmet kapnak az itt található gyönyörű tengerparti részek is. 

Mit csináljunk Ibizán?

Mi sem bizonyítja jobban a sziget értékét, mint hogy Ibiza egész területe már 1999. óta az UNESCO világörökségének része. Érdekesség, hogy Ibizát gyakran nevezik „Fehér szigetnek”, méghozzá az itt található homokos tengerpartok és a jellegzetes, hófehérre festett középkori hangulatú házak miatt. 

Ezen a helyen a látogatókat hamar elvarázsolja a Földközi-tenger egészen lenyűgöző, átlátszó, csillogó kék vize. Ibiza szigete több lenyűgöző stranddal is büszkélkedik, így a nyaraláson érdemes minél több helyszínt felfedezni! Az egyik leghíresebb szakasz a Playa d’en Bossa, amely a sziget leghosszabb homokos tengerpartja. Ez a rész nem véletlenül olyan népszerű, ugyanis több világhírű luxushotel is megtalálható itt. Szintén jó választás a Ses Salines Nemzeti Park is, amelyet főként az érintetlen természet szépsége miatt olyan kedvelt. 

A San Miguel közelében található Benirrás, valamint a Cala D’Hort öböl is megér egy látogatást. Es Vedra is híres helyszín, nem szabad kihagyni, főleg ha romantikus napfelkeltére vagy naplementére vágyunk. Természetesen a sziget fővárosátEivissát is érdemes alaposan felfedezni, ugyanis hangulatos utcák, klasszikus kikötő és pezsgő éjszakai élet vár. 

Ibiza szigete tökéletes helyszínt biztosít a különböző sportoknak. Legyen szó turázásról vagy vízi sportokról, ezen a helyen mindenre van lehetőség! A búvárkodás tökéletes lehetőség, hogy felfedezzük a víz alatti élővilágot, ha pedig többen vagyunk, akár tengeri kajaktúrára is benevezhetünk!