Törökországban egy kappadókiai hőlégballontúra maga az álom! A magasba szálló légi járművek sokasága lenyűgöző, már az csodálatos élmény, ahogy látod őket szállni a magasban. Gondolj bele, milyen élmény lehet utazni rajtuk! Mit érdemes tudni ezekről a különleges túrákról?

Kappadókiai hőlégballontúra – felkapott nyaralóhelyszín

Kappadókiai hőlégballontúrára már közel 30 éve van lehetősége az ide látogatóknak. 1991-ben tartott nemzetközi hőlégballon parádé volt az első olyan esemény, ahol megjelentek ezek a különleges járművek. Ezen a rendezvényen több 100 légi jármű emelkedett a magasba, amelyekről tökéletesen láthatták a résztvevők Görem térségét és az alattuk elterülő páratlan természeti és építészeti csodákat. Mivel annyira jól sikerült akkor ez az összejövetel, a helyiek úgy döntöttek, hogy a magasból mutatják meg a turistáknak Törökország ezen részét.

Különleges kappadókiai hőlégballonúra – korai kezdéssel indulhattok

Mivel rendkívül sokan keresik fel gyerekekkel a kappadókiai hőlégballontúrát lebonyolító cégeket, ezért a helyi vállalkozók minden apró részletre kitérnek, mielőtt felvinnének a magasba. Körülbelül 20-30 cég foglalkozik Görem városában ezzel, érdemes a repülés lefoglalása előtt tájékozódni, melyikük milyen feltételeket szab a hőlégballonos élmény átéléséhez. Azt figyelembe kell venned, hogy hogy 6 éven aluli vagy 140 centinél kisebb gyermek nem utazhat hőlégballonnal biztonsági okokból. Számukra egyelőre csak a földről biztosíthatsz felejthetetlen élményeket.

Kappadókia körzetében a legtöbb szállásról biztosítanak transzfert a hőlégballontúra helyszínére. Arra készülj fel, hogy nagyon korán kell érkezni, hajnali 4-5 órás indulás sem ritka, általában 6-7 óra körül egyszerre repülnek a magasba a légi járművek és egy standard utazás nem több 45 percnél. Vannak ennél hosszabb túrák is, akár 2-3 órát is a levegőben lehettek. Érdemes rétegesen öltözködni, hajnalban még hűvös van, azonban reggel 8-9 fele már melegszik az idő.

Mitől olyan különleges Kappadókia?

Kappadókia világa páratlan élményt nyújt, hiszen itt hárommillió évvel ezelőtt három tűzhányó formálta a természetet lávájával és hamujával. Az embernek olyan érzése van, mintha egy másik bolygón járna, ugyanis a sok év alatt lerakódott rétegeket a szél, a víz, és a nap, valamint a különböző földmozgások teljesen átformálták. Korábban a föld alatt éltek a helyiek, akik tündérkertnek nevezték el a területet egyedi megjelenése miatt. Ezt a mesébe illő tájat te is felfedezheted, akár egy saját túra alatt, akár szervezett utazás során. Vágj neki gyalogszerrel vagy dzsippel ennek a szeszélyes világnak és nézd meg közelről a földfelszínről is azokat a különleges építményeket, amiket a levegőből már láttál!

Kappadókiát akár magában, akár egy török körutazás során is megismerheted az év bármely szakában! Keresd a Dreams2Go! csapatát, akik készségesen állnak a rendelkezésedre egy remek külföldi út megszervezésére!