Szikrázó napsütés, kellemes időjárás, változatos természeti környezet és a végtelen óceán: ez vár a Kanári-szigeteken. A hét nagyobb és több kisebb szigetből álló csoport jó választás, hiszen a mediterrán hangulat és a egzotikus természeti környezet vár, méghozzá Európához igen közel. Másszuk meg Tenerife szigetén található El Teide csúcsait, fedezzük fel La Palma fekete homokkal borított strandjait és merüljünk el a víz alatti élővilágban az El Hierro szigetén található La Restinga tengeri rezervátumban.

Kanári-szigetek

Kanári-szigetek hivatalosan Spanyolországhoz tartozik, ez a legdélebbre található autonóm közösség. Az Atlanti-óceánban elhelyezkedő Kanári-szigetek összesen hét nagyobb és több kisebb szigetből áll. Bár a szigetcsoport földrajzilag Afrikához van közelebb, politikailag és kulturális értelemben is Európához tartozik.

A sokak által igen kedvelt üdülőparadicsom két tartományra bontható. Santa Cruz de Tenerife tartományának része Tenerife, La Palma, La Gomera és El Hierro szigete is. A Kanári-szigetek mindegyik tagja rendelkezik valamilyen sajátossággal és egyedi különlegességgel, amely miatt mindenképpen érdemes ellátogatni és megtapasztalni az ottani hangulatot. 

Tenerife

Tenerife szigetén található Spanyolország legmagasabb pontja, a 3715 méteres Pico de Teide. Számos szervezett út és túraútvonal segíti a látgatókat, hogy minél magasabbról csodálhassák a kilátást. A hegy körül található az egészen lenyűgöző Teide Nemzeti Park, amely az UNESCO Világörökség része.

Ha ezen a szigeten tartózkodunk, Puerto de la Cruz is megér egy látogatást. Ez a hangulatos üdülőváros nemcsak gyönyörű kilátást, hanem izgalmas építészeti és kulturális kincseket is rejt. 

Puerto de la Cruz-tól nem messze található a Loro Parque állatpark, ahol ritka állatfajoknak és izgalmas műsoroknak lehetünk szemtanúi. Többek között végig sétálhatunk Európa leghosszabb cápaalagútján és megcsodálhatjuk a körülötte lévő hangulatos botanikus kertet is.

Masca városát nemcsak az ott található híres szurdok, hanem már a gyönyörű odavezető út miatt is érdemes meglátogatni.

Ha szeretünk kísérletezni és az utazás során szívesen fedezzük fel az adott helyszín gasztronómiai kiválóságait, Tenerife tökéletes választás számunkra! A sziget több Michelin csillagos étteremmel is rendelkezik, ahol jobbnál jobb fogások közül válogathatunk.

La Palma

La Palma kevésbé népszerű a többi szigethez képest, ám a látogatók éppen ezért szeretik benne. A buja sziget egészen egyedülálló hangulattal rendelkezik, csendes és nyugodt környezetet biztosít a tökéletes kikapcsolódáshoz. 

Számos túraútvonal és izgalmas rejtett természeti kincs várja felfedezni vágyókat. La Palma szigetén mindenképpen érdemes ellátogatni a Roque de los Muchachos obszervatóriumba és megcsodálni az egzotikus Puerte Naos-t, amely a sziget lenyűgöző látványú, fekete homokkal borított strandja. 

Ha ott járunk, semmiképpen ne hagyjuk ki a Faro de Fuencaliente világítótornyot és annak környékét, hiszen innen is lenyűgöző a kilátás.

La Palma szigetén igen népszerűek a szervezett hajóutak. Az út során megcsodálhatjuk a vízben szabadon úszkáló delfineket, miközben a háttérben elkápráztat bennünket a gyönyörű naplemente. 

La Gomera

La Gomera szigete Tenerifétől mindössze 4 km-re található, így akár egynapos kirándulásnak is tökéletes választás. Ha szeretnénk felfedezni ezt a helyet is, a fővárost, San Sebastian de La Gomera-t biztosan ne hagyjuk ki. A városban romantikus sétálóutcák és hangulatos éttermek várnak. A Lomada del Camello egy híres kilátópont, ahonnan beláthatjuk az egész szigetet, sőt még a Tenerifén húzódó El Teide is a látóterünkbe kerülhet. 

Kanári-szigetek eredeti növényzete a kanári babérlombú erdő, amelyet mára gyakorlatilag csak Gomera szigetén tekinthetünk meg. Ha ott járunk, látogassunk el a Garajonay Nemzeti Parkba, amely 1986 óta a világörökség része.

El Hierro 

El Hierro több szempontból is különleges. Ez a hely a Kanári-szigetek egyik legkevésbé ismert és egyben a legkisebb tagja is. Érdekesség, hogy El Hierro a világ első olyan szigete, amely képes saját maga megoldani az energiaellátást, méghozzá víz- és szélenergia segítségével.

A híres La Peña-kilátó jó választás, hiszen innen egészen lenyűgöző kilátás nyílik az El Golfo-völgy egészére. A völgyben egyébként több természetes medence is megtalálható, ahol nyári napokon bátran megmártózhatunk.

Ezenkívül a szigeten található a La Restinga tengeri rezervátum, ahol megcsodálhatjuk a lenyűgöző víz alatti élővilágot. Gyakorlott búvároknak és kíváncsi felfedezőknek is kötelező program!