Vegyél részt egy nem mindennapi expedíción! Az „expedíció” szó hallatán sokan megijednek, hogy nem túl kényelmesek a körülmények ha ilyen kalandban gondolkozunk… Azonban most lehetőséged van egy luxus hajón felfedezni az Antarktiszt, és megcsodálni a jég világát. 

A Dél-Shetland-szigeteken és az Antarktiszi-félszigeten kikötve barátságos pingvinek kolóniái várják érdeklődéssel az utasok érkezését. Az expedíciós kirándulások során olyan rejtett helyeket fedezhetsz fel, ahonnan a lélegzetelállítóan szép panoráma mellett egészen egyedülálló vadvilág tárul eléd.


A hajóút egyik leglátványosabb állomása a Déli-Georgia jégbe zárt hegyvilága. Bár 30 millió fészkelő madár, hatalmas pingvin populáció és több ezer fóka lakik a szigeten, mégis ez a világ egyik érintetlen természeti paradicsoma.

1. nap: Charter járat (19.00 órakor) Buenos Aires-ből Ushuaia-ba
Ushuaia Argentína Tűzföld tartományának székhelye. Általában ezt tekintik a világ legdélebbi városának.

2-3. nap: Hajózás a Drake-átjárón keresztül
A 800 km széles Drake-átjáró (Drake-Passage) Dél-Amerika legdélebbi pontja. Ez köti össze az Atlanti-óceánt a Csendes-óceánnal, valamint ezen az átjárón keresztül lehet a legrövidebb úton megközelíteni az Antarktiszt. Nevét a 16. századi angol kalóz és felfedező, Sir Francis Drake után kapta.

4-9. nap: Déli-Shetland-szigetek │ Antarktiszi-félsziget │ Déli-Orkney szigetek
Bár az időjárás itt már igencsak zord, mégis megéri az expedíciós csónak fedélzetén felfedezni a szigeteket (megfelelően védő meleg dzsekit a hajó ingyenes biztosít utasainak). Hatalmas hómezők és sziklák, vulkán maradványok, forró földalatti források misztikus gőze és eddig testközelből nem ismert állatvilág várja a felfedezőket. Az Antarktisz szárazföldjére lépni életre szóló élmény és igazi kiváltság. Lélegzetelállító a láb alatt csillogó jégtömeg, a pingvinek közelsége, a jéghegyek és úszó jégsziklák látványa.

10. nap: Pihenés a tengeren
A jeges szél belekap a hajba, a tengervíz permetezi az arcbőrt és még a jég repedése is hallatszik – ezt érzi és hallja egy igazi felefedező. És ennek az érzésnek az út során Ön is részese lehet, hiszen a vadonatúj, 2019-ben átadott hajónak éppen ez a különlegessége: a nyitott fedélzeti szakaszok, ahol szinte spirituálisan vállhat eggyé a természettel.

11-13. nap: Déli-Georgia

Medve-fóka, elefánt-fóka és a király-pingvinek hatalmas kolóniái – többek között ez Déli-Georgia különleges állatvilága, amely egyben bolygónk egyik legnagyobb csodája. A király pingvinek itt nevelik fel kicsinyeiket – ilyenkor bolyhos barna kispingvinek lepik el a partot, mintha egy hatalmas zsúfolt óvoda működne itt. A parti kirándulás során Te is részese lehetsz ennek a varázslatos természetnek.

 14-15. nap: Pihenés a tengeren

A luxushajó belső design-ját a tenger inspirálta: a kabinok és lakosztályok mintáinak lágy hullámvonalai, a természetes színek és kiváló minőségű anyagok harmóniája pihenést és felüdülést nyújt utasainak. A hajó különleges gasztronómiai utazást is ígér: a fedélzeten három első osztályú étterem kínálja a nemzeti konyhák válogatott finomságait. Emellett 24 órás szobaszervíz áll az utasok rendelkezésére. A tökéletes kikapcsolódást szolgálja a hajón található fitnesz- és wellness részleg is.

16. nap: Stanley/Falkland (Malvin)-szigetek

A Falkland (Malvin)-szigetek földrajzilag Argentína részét képezik, azonban a szigetek az Egyesült Királyság saját kormányzású tengerentúli területe. Fővárosa az aprócska Stanley, melynek báját a helyben bányászott kövekből és a hajóroncsok gerendáiból épített színes házai adják.

17-19. nap: Pihenés a tengeren

Amennyiben a kirándulásokon látott egyedülálló természeti szépségeknek, az állat- és növényvilág kialakulásának hátterét szeretnéd megismerni és további információkkal gazdagítanád tudásodat, akkor látogass el a fedélzeti Óceán Akadémiára, ahol érdekes előadások, tudományos kísérletek és interakciós programok várnak.

Részvételi díj: 24.600 EUR-tól/fő

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza:

Kabin

 • Minden kabinban: köszöntő pezsgő, minibár naponta feltöltve alkoholmentes italokkal (szeszes italok további választéka a Grand lakosztályokban és a Junior lakosztályokban), kávéfőző, 24 órás kabinszolgálat (Komornyik szolgáltatás a Grand lakosztályokban és a Junior lakosztályokban)
 • Kölcsönfelszerelések: egy távcső és két pár nordic walking túrabot a kabinba bekészítve, továbbá meleg kabátok, gumicsizmák, könnyűbúvár-felszerelés
 • Síkképernyős TV információs és szórakoztató programmal, személyes e-mail fiók és internet-hozzáférés Wi-Fi-n keresztül (e-mailek ingyenesen, internet feláras)
 • Információ a kikötőkről és a desztinációkról a kabinban bekészítve
 • Nemzetközi ínyenc ételek – teljes ellátással: korai-reggeli, reggeli, délutáni kávé/tea, ebéd és vacsora (három étterem közül választhat este, rugalmas nyitvatartási idővel)

  Tájékoztatás a kirándulásokról
  • Minden hajóutat különféle tudományágakból származó, tapasztalt szakemberek kísérik, bemutatókat és multimédiás előadásokat tartanak, jól informált választ adnak a hajózási területekkel kapcsolatos kérdésekre, és kisérik a Zodiac túrákat.
  • Ineraktív Ocean Academy, ahol mindenki a saját tudás szintjének megfelelően tájékozódhat a tengerek, óceánok és a partvidékek élővilágáról.
  • Érthető és átfogó információk a hajózás előtt – például kézikönyvek a-sarkvidékekről, az Antarktiszról és az Amazonasról, valamint expedíciós térképek

   Spa and fitnesz

  • Sportprogramok széles választéka: fitneszrészleg kilátással az óceánra, sportórák, valamint kikötési helytől függően további sporttevékenységek a parton
  • OCEAN SPA finn szaunával, kilátással az óceánra, gőzfürdővel, beltéri és kültéri relaxációs területtel (spa kezelések és fodrászat felár ellenében)

   Egyéb szolgáltatások

 • Minden partraszállás és túra a hajó saját felfújható csónakjain (Zodiac, elektromos e-Zodiac) keresztül történik.
  • Angolul és németül beszélő management és kiszolgáló személyzet
  • Kikötői és repülőtéri díjak
  • Lemondási díjbiztosítás és csődbiztosítás