Jordánia egy kis Közel-Keleti ország, amely igen gazdag történelmi múlttal, lenyűgöző kultúrával és sok felfedezésre váró természeti kinccsel rendelkezik. Az utazás során olyan ikonikus helyekre juthatunk el, mint Petra elveszett városa, egy valódi sivatagi túra, de azt is kipróbálhatjuk, milyen egy luxus bubble sátorban tölteni az éjszakát. Annyi biztos, hogy fejeltehetetlen élményekben és elképesztő kalandokban lehet részünk az út során!

Egyedülálló természeti kincsek

Jordánia az Arab-félsziget északi részén, egy sivatagos területen fekszik. Érdekesség, hogy az ország északnyugati részén, 400 méterrel a tengerszint alatt terül el a Holt-tenger, amely a Föld legalacsonyabb pontja. Jordánia 26 km hosszú tengerpartja az Aqabai-öbölben, délnyugaton fekszik, ahol Al-Aqabah, az ország egyetlen kikötője is megtalálható.

Az egyik legkülönlegesebb helyszín Petra városa. Ezt valójában egy óriási sziklába vájták körülbelül 2000 évvel ezelőtt. Több szempontból is lenyűgöző, már csak azért is, mert az UNESCO világörökségi helyszínének és a világ új 7 csodájának egyike.

Autentikus utazás, kellemes időjárás

Ha ott járunk, a beduinokkal, Jordánia arabul beszélő nomád népével biztosan találkozhatunk.  Nemcsak betekintést nyerhetünk az életükbe, hanem egy kis időre mi is a részesei lehetünk, különösen olyan helyeken, mint Petra vagy Wadi Rum.

Jordánia azért is tökéletes választás, mert egészen évben megfelelő az időjárás az utazáshoz. A Jordán-völgy területén és Aqabában, a Vörös-tenger parti részén a téli hónapokban is nagyon kellemes az idő.

Petra – Wadi Rum – Aqaba luxusnyaralás

2023. február 28 – március 7. (8 nap / 7 éj) – várható menetrend, átszállás nélkül:

  • Budapest – Aqaba 06:05 – 12:30 
  • Aqaba – Budapest 13:05 – 15:10

Az utazás részteles programja:

1.nap: megérkezés Aqabára, majd transzfer Petrára. Este Petra by night program. Vacsora és szállás luxus bubble sátorban.

2.nap: kora reggel indulás Petrába, napközben az elveszett város felfedezése. Este vacsora és szállás beduin luxus bubble sátorban Wadi Rumban.

3. nap: autentikus beduin reggeli elfogyasztása után dzsip túra a sivatagban. Ezt követően utazás Aqabába, bejelentkezés a szállodába.

4-8.nap: nyaralás Aqabán, szállás a város egyik legjobb szállodájában, lenyűgöző luxus környezetben.

Kattintsd meg a fenti linkeket, és nézd meg milyen igényes elemeket tartalmaz a program!

Kattints ide, ha foglalási igényt szeretnél küldeni erre a foglalásra!

Luxus szállások, tökéletes kényelem

Petra Bubble Hotel 5*

Az összesen 20 buboréklakosztályt kínáló szállás tökéletes helyszín, ha egy kalanddokkal teli nap után pihenésre és kikapcsolódásra vágyunk. A luxus bubble sátrak mindegyike saját pezsgőfürdővel és napozóterasszal felszerelt. A Bubble Luxotel Petra a hegyoldalban fekszik, így lenyűgöző panorámás kilátást biztosít a Petra-hegységre.

Elhelyezés 2 ágyas luxus bubble sátorban, félpanzióval. Időpont: 2023. február 28-március 1. (1 éj).

Wadi Rum Bubble Luxotel 5*

A Wadi Rum sivatagban található Bubble Luxotel Wadi Rum egyedülálló élményt nyújt azoknak, akik szívesen kipróbálnák, milyen érzés elmerülni a természet szépségében és nyugalmában. Az átlátszó luxus buborék sátrak tökéletes helyszínt adnak egy romantikus csillagnézéshez.

Elhelyezés 2 ágyas luxus bubble sátorban, félpanziós ellátással. Időpont: 2023. március 1-2. (1 éj).

Al Manara, a Luxury Collection Hotel, Saraya Aqaba

A Vörös-tenger partján, Aqaba ősi kikötővárosában található 5 csillagos üdülőhotel. A szállást több évezredes történelem és örökség ihlette, amely az autentikus jordániai hagyományokat ötvözi a kifinomult világutazók ízlésével.

Az Al Manarában, a Luxury Collection Hotelben, Saraya Aqabában minden megtalálható, ami egy tökéletes, luxus kikapcsolódáshoz szükséges. Szállás 2 ágyas superior szobában, félpanzióval együtt. Időpont: 2023. március 2-7. (5 éj)

Részvételi díj: 1.800 euró/fő

A részvételi díj tartalmazza:

  • repülőjegyeket illetékekkel oda-vissza
  • fejenként 1 db kisméretű kézipoggyászt és 1 db feladott poggyászt
  • 7 éjszakára szállást, 2 ágyas szobában, a megadott szálláshelyeken 
  • félpanziós ellátást
  • a program során végig transzfert és a sivatagi programot
  • szervezési költséget

A részvételi díjak nem tartalmazzák:

  • teljeskörű önrészmentes útlemondási biztosítást, BBP utasbiztosítást Covid fedezettel
  • belépőjegyeket: Petra kb. 90 USD, Wadi Rum kb. 8 USD