Egy japán utazás rendkívül különleges élmény. Ez az ország a tökéletességével a pontosságával, a remek ízeivel, a páratlan látnivalóival mindenki számára érdekes lehet. Mit érdemes tudni erről a kultúráról, milyen látványosságai, milyen ételei vannak, amiket neked sem érdemes kihagynod egy japán utazás során?

Japán utazás egy egyedi kultúrába

Japán utazásod során egy teljesen más kultúra tárul majd a szemed elé. A fehérre festett arcú gésákon túl egy olyan társadalmat ismerhetsz meg, amely gazdag kulturális történelemmel rendelkezik. Az UNESCO Világörökségi listáján összesen 12 olyan hely található, amelyeket felfedezhetsz Japánban. Legnépszerűbbek talán az ősi Kiotó történelmi műemlékei, valamint a hirosimai atombomba dóm, amely a szörnyű eseménynek állít emléket. Az elmúlt évtizedek során számtalan olyan esemény volt, amely formálta a japánok kultúráját, elég csak a második világháborúra, a gazdasági növekedésre, vagy a gazdasági válságból való kilábalásra gondolnunk. Ez egy viszonylag elzárt világ, kissé távolságtartó, kissé merev, de rendkívül szerethető.

Japán utazásod középpontja a gasztronómia

Japán gasztronómiáját a rizs és a buddhizmus határozza meg. Sokáig a rizsfogyasztás csak a gazdagok kiváltsága volt, ám manapság az egyik legolcsóbb és legelterjedtebb alapanyag az országban. Különlegessége még, hogy sok minden nyersen kerül az asztalra, hitvallásuk szerint, ugyanis, ha Isten azt akarta volna, hogy főtt ételeket fogyasszanak, akkor bizony úgy teremtette volna meg őket. Természetesen vannak olyan fogások, amiket megfőznek, vagy megsütnek, de a mindenki által ismert sushi nyers halat és zöldségeket tartalmaz. Vacsora előtt elengedhetetlen a szaké fogyasztás, a húsokat pedig vékonyra szeletelik, hogy hő hatására gyorsan elkészüljenek. Népszerű még a rendkívül drága wagyu marha is, valamint a csirke és kacsa különböző változatai.

Látnivalók a felkelő nap országában

Tokió egy hatalmas metropolisz, szinte elképzelhetetlen, hogy tud ennyi ember egy helyen élni. Maga a város megismerése is 1-2 napos program, de ha igazán különleges látnivalót szeretnél megismerni japán utazásod során, akkor a Fuji hegy lesz a te helyszíned. Mássz fel a csúcsra egy pár órás túra után és csodáld meg az elképesztő panorámát! Tegyél egy kitérőt a Hakone Nemzeti Parkba, valamint ismerd meg Kiotó ősi templomait és épületeit. A hirosimai emlékmű is megér egy kirándulást, valamint a buddhista emlékműveket is megismerheted a Hórjudzsi körzetben. Szerencsére a hipergyors expresszvonatnak köszönhetően minden rendkívül könnyen és rövid utazással elérhető, így érdemes több látványosságot is betervezned a programba.

Felfedeznéd Japánt egy utazás során? Keresd fel a Dreams2Go! csapatát, akik készségesen segítenek neked megtalálni a tökéletes úti célt!