A Karib-térségben található Jamaica a Nagy-Antillák szigetcsoport tagja. A csodaszép természeti környezet, az egész évben tartó jó idő és az izgalmas programok teszi ezt a helyet igazán különleges úti céllá. Jamaica egészen egyedülálló hangulatának titka a kultúra vibráló energiájában és a sziget elképesztő nyugalmában rejlik. Az ország nem egy áltagos nyaralást kínál, sokkal inkább egy felfedezésre váró örök élményt.

Minden, amit tudni akartál: Jamaica

Jamaica egy szigetország a Karib-tengeren. Kuba és Hispaniola után a harmadik legnagyobb szigete a Nagy-Antilláknak. 

Érdekesség, hogy az Egyesült Államok és Kanada után Jamaica a harmadik legnépesebb ország az amerikai kontinensen. Az ország fővárosa és legnagyobb városa Kingston, amely az üzleti élet központja. A másik nagyobb városa az északi parton található Montego Bay, amely a Karib-térség egyik legismertebb helyszín turizmus szempontjából.

Jamaica politikailag a Nemzetközösség része, amelynek királya III. Károly. Az ország éghajlata trópusi, amely egész évben meleg és párás időjárást biztosít. Számos egyéb kis sziget található Jamaica partjainál, amelyek izgalmas kalandokat tartogatnak. Ezek körül a leghíresebbek a Portland-öbölben lévők, mint például Pigeon Island, Dolphin Island vagy Long Island. 

Jamaica, a földi paradicsom

Jamaica gyönyörű ország, hiszen a Karibi-térségben helyezkedik el. Ugyanakkor a kultúra és a helyi lakók életszemlélete az, amely ezt a helyet egészen egyedülálló hangulatúvá varázsolja. Az országban járva számos izgalmas program és szórakozási lehetőség vár ránk, amely lehetőséget ad, hogy valóban elmerüljünk a jamaicai életmódban. 

Ha természeti kincsekre vagyunk kíváncsiak, jó helyen járunk. Az ország buja esőerdők, gyönyörű korallzátonyok, magas hegységek és csodaszép tengerpartok otthona. Jamaica kiemelt látnivalói közé tartozik a St. Ann-i Dunn’s River-vízesés és a St. Elizabeth-i YS-vízesés. Szintén nagyon népszerű a portlandi Blue Lagoon, amely Port Antonio városában található. A Blue Lagoon különlegessége, hogy a vize édes és sós víz keveréke.

A közelben található Jamaica egyik legjobb stradja, a Doctor’s Cave Beach. A kalandvágyók és az aktív pihenést kedvelők paradicsoma, ugyanis a hely kiválóan alkalmas vízi merülésre. 

A Karib-tenger egyik leggyönyörűbb strandjának tartott Negril is megér egy látogatást. A parszakasz a Bloody Baytől a Long Bayig húzódik, Jamaica nyugati oldalán.

A túrázás szerelemesei imádni fogják a Blue Mountains! Az útvonalakon járva rejtett vízesések és lenyűgöző kávéültetvények várnak. A kilátás a térségre pedig sehonnan sem olyan szép, mint a hegycsúcsról!

Izgalmas programok Jamaica szerte

Nine Mile települése évente rengeteg látogatót vonz. A falu különlegessége, hogy itt született Bob Marley, híres jamaicai reggae-művész. 

Természetesen az ország fővárosa, Kingston is számos izgalmas programot kínál. Ha szeretnénk megismerni az ország történelmét, vár a Devon House, ha pedig egy kis művészetre vágyunk, iránya a Jamaicai Nemzeti Galéria. A fővárosban járva nem érdemes kihagyni a Hollywell Nemzeti Parkot és a Hope Botanikus Kertet sem. 

A nyaralás természetesen a pihenésről szól, erre pedig a legjobb hely Jamaicában az Ocho Rios. Az északi part mentén található üdülőhely középpontjában a buja természeti környezet áll. A luxusszállodák privát, pálmafákkal szegélyzett fehérhomokos strandjain kipihenhetjük a korábban szerzett élményeket. Az ötcsillagos szállodák nemcsak kényelmes, tágas és felszerelt szobákat kínálnak, hanem szervezett programokat, sportolási lehetőségeket és wellness szolgáltatásokat is.