Nem véletlenül szerelmesek a turisták ebbe a Karibi-térségben található országba, ugyanis Jamaica látnivalói mindenkit magával ragadnak. A reggae életérzés, a buja, zöld hegyek, a finom homokos strandok mind-mind hozzátesznek ahhoz, hogy csodásan érezd magad a nyaralásod során. Összeszedtünk most 3 olyan különlegességet, amelyek nem véletlenül kaptak helyet Jamaica látnivalói között.

Blue Mountains – hegyek Jamaica látnivalóinak sorában?!

Aki Jamaicára gondol, annak elsősorban a homokos tengerpart és az itt elfogyasztott, finom, rumos koktélok jutnak az eszébe, és nem zöldellő hegységek. Pedig Jamaica látnivalói között található a Blue Mountains, amely ugye kék hegységet jelent, és turisták ezreit vonzza évente. Itt nem csak a páratlan szépségű kilátás és a tiszta levegő lesz az, amiért érdemes feljönni, hanem a kávéfarmok és a mennyei finom kávé, amit itt kínálnak. Mindenképp találj egy helyi idegenvezetőt, aki a segítségedre lesz a túra során! Az utak kissé kacskaringósak, a gasztrotúra pedig egy jamaicai vagy egy rég itt élő külföldi tanácsaival lesz az igazi. Külön érdekesség, hogy a szigetlakók nem nagyon fogyasztanak kávét, inkább teáznak, a teljes kávé export 70%-a japánba irányul.

Port Antonio – festői halászfalu

Jamaica északkeleti partján fekszik Port Antonio, ami egykoron a „világ banánfővárosaként” volt ismert. Manapság inkább turisták sokasága keresi fel a különleges piacai, a György – és Viktória korabeli építészeti remekek, valamint a kedves kis kávézói miatt. Itt akár egy egész napot is eltölthetsz, ugyanis számtalan érdekesség vár! A zöldellő környezet, a vízesések, a dzsungel közelsége, valamint a türkizkék lagúnák nyugalmat árasztanak. Ha felfedeznéd a környéket, számtalan izgalmas kalandtúrát találsz a közelben, de akár a strandok valamelyikén is megpihenhetsz egy koktél társaságában. Nem véletlenül került fel Jamaica látnivalóinak listájára, itt mindenki megtalálhatja a számításait!

Nine Mile, ahol a legendás Bob Marley született

Nine Mile egy aprócska város Jamaicában, ahol úgy igazán nem sok érdekesség van, kivéve egy dolgot: itt született a legendás Bob Marley és életének utolsó napjait is itt töltötte. A ház, ahol felnőtt, úgy néz ki, mint egykoron, minden berendezési tárgyat a helyén hagytak. A közelben található egy múzeummá átalakított épületben számtalan különlegesség megtekinthető. Mindenképp vezetett túrát érdemes igénybe venni, ha felvennéd a jamaicai látnivalók listájára.

Kedvet kaptál ahhoz, hogy megismerd Jamaicát? A Dreams2Go! csapata szívesen segít neked abban, hogy gondtalan pihenésed legyen ezen a páratlan helyszínen! Fedezd fel a Karibi-térséget egy mesés hajóút során, ahol Jamaica is a program része!