Csukjuk be a szemünket és képzeljünk magunk elé egy tökéletes tengerparti nyaralást. Amerre csak nézünk, mindenhol fehér homokos partokat, kéklő óceánt és pálmafákat látunk – ez Hawaii. A világ egyik legegzotikusabb szigetén minden megtalálható, amire csak egy nyaralás során vágyhatunk. Fantasztikus természeti környezet, lenyűgöző szálláshelyek, varázslatos programok és természetesen az utánozhatatlan aloha életérzés.

 

A Hawaii-szigetek többszempontból tökéletes választás, például mert az időjárás egész évben igen kedvező. Két évszak váltakozik: a tél és a nyár. A nyár májustól októberig tart, a tél pedig novembertől áprilisig. Az átlagos hőmérséklet télen is 25 °C körül mozog, így, ha egy kis melegre vágynánk, tökéletes úti cél a téli szezon alatt is. Érdekesség még, hogy ilyenkor elszaporodnak a szörfösök, főleg a szigetek északi partjainál, ugyanis itt nagyobbak a hullámok.

Modern főváros: Honolulu

Honolulu neve sokaknak ismerős lehet, ugyanis ez Hawaii-szigetek fővárosa, amely Oahu szigetén található. A város neve régről ered, a Honolulu jelentése védett kikötő vagy másnéven nyugodt kikötő.

A fővárosának alapvetően két igen fontos része van, amelyet semmiképpen nem szabad kihagyni. Az egyik a belváros, amely történelmi és üzleti negyeddel is rendelkezik. Látványra igen modern, felhőkarcolók, királyi palota, japán szentélyek, sőt még missziós házak is megtalálhatóak itt.

A másik a körülbelül 3 mérföldre eső Waikiki tengerpart, ahol kiélvezhetjük a természet közelségét. A városban számtalan nemzetiség él együtt, így gyakorlatilag mindenki talál saját ízlésének megfelelő éttermet. Azonban ha ott járunk, mindenképpen érdemes megkóstolni a regionális konyha fogásait is!

Az orchideák szigete: Big Island

A Nagy Sziget vagy másképp nevezve az orchideák szigete az Amerikai Egyesült Államok Hawaii államának a legdélibbre eső, legnagyobb és egyben legfiatalabb szigete.

Ha itt járunk, egészen különleges élményben lehet részünk, ugyanis a világ négy különböző éghajlati zónáját is megtapasztalhatjuk, a nedves trópusoktól a sarki tundráig. Ez többek között a szigeten található Maunakea és Maunaloa vulkánok jelenlétének és hatásának köszönhető.

Természetesen nemcsak hegymászásra van lehetőségünk. Miután kigyönyörködtük magunkat az elképesztő magaslati kilátás miatt, ellátogathatunk a Hilo és Hamakua partokra és kiélvezhetjük a Punaluu Beach koromfekete homokos partját is.

 

Egy igazi kincs: Kauai szigete

Kauai a Hawaii-szigetcsoport egyik legősibb, mégis a térség legzöldebb szigete. A helyszín sokaknak ismerős lehet, hiszen számos nagysikerű filmnek adott már helyszínt (például a Jurassic Park, az Avatár vagy a Karib-tenger kalózai), ugyanis többek között egy hatalmas vulkán is megtalálható rajta.

Úgy tartják, hogy ezen a lenyűgöző helyen születnek a szivárványok. A hegyeken kívül természetesen rejtett vízesések, buja zöld erdők és titkos strandok is várnak a felfedezni vágyó kalandorokra. A helyiek kifejezetten kedvesek és barátságosak. Itt valóban teljes mértékben megtapasztalható a hawaii életérzés, ugyanis mindenki békés és senki nem rohan sehová.

A királyok völgye: Waipio Valley

A Waipio-völgy egykor igen sűrűn lakott terület volt, ugyanis korábban a régi hawaii királyok otthonaként szolgált. Éppen ezért gyakran nevezik a királyok völgyének is. Eredeti nevét azonban a völgyön áthaladó folyóról kapta, amely körülbelül hat mérföld mély.

Napjainkban a völgy többnyire szabadon lévő van területekből áll, amelynek igen kevés a lakosa. Itt található Hawaii legszebb és legnagyobb vízesése is, amely 400 méter magasból zúdul lefelé. Ha valódi értintetlen természeti környezetre vágyunk, ez a tökéletes választás!