Végeláthatatlan tengerpartok, hatalmas pálmafák, szent hely a föld alatt és híres krokodilfarm. A Fülöp-szigetek igen népszerű úti cél, méghozzá azért, mert a csodálatos természeti környezet mellett igen sokszínű programlehetőséget is kínál a látogatók számára. Tengerparti pihenés, búvárkodás vagy történelmi helyszínek felfedezése? A Fülöp-szigeteken ezek mindegyike lehetséges, hogy tökéletes legyen a nyaralás!

Tudnivalók a Fülöp-szigetekről

A Fülöp-szigetek egy délkelet-ázsiai ország. Összesen több mint 7000 szigetből áll, amelyek közül körülbelül 800 lakott. A legnagyobb és legismertebb szigetek: Luzon, Visayas és Mindanao. Az ország fővárosa Puerto Princesa. A hivatalos nyelv a filippínó és az angol. A sokszínűség abszolút jellemző az országra, amely miatt számos kulturális és történelmi hagyomány keveredik a mindennapok során.

A szigetország éghajlata többnyire trópusi, de ötféle éghajlati zóna változik a szigetek elhelyezkedéséből és a földrajzi adottságokból adódóan. Az időjárás általában meleg és nedves. Az esős évszak júniustól októberig tart.

A szigetország maga a paradicsom, ha hosszú tengerpartokról és trópusi esőerdőkről van szó. A természeti kincsnek megőrzése a szárazföldön és a vízi részeken egyaránt fontos. Ehhez kacsolódóan a Fülöp-szigetek két világ világörökségi helyszínnel is rendelkezik, ezek a: Puerto-Princesa Föld alatti Folyó Nemzeti Park, amely a világ leghosszabb hajózható föld alatti vízfolyása, valamint a Tubbataha-zátony Nemzeti Park.

A legszebb tengerparti részek a Fülöp-szigeteken

Természetesen a sziget egyik legnagyobb vonzereje a csodaszép, végeláthatatlan tengerpartokban rejlik. A Fülöp-szigetekre látogatók nagy része a pihenés és a tengerparti kikapcsolódás miatt érkezik ide. A szigetország ideális helyszín, hiszen egy utazás során akár több szigetet és azok leghíresebb strandjait valamint a világ szeme elől rejtett, érintetlen partszakaszokat is fel lehet fedezni.

Ha csodaszép strandokról van szó, az egyik legismertebb helyszín a Lio Beach El Nido-ban. A kiemelkedően védett övezet főként a fehér-homokos tengerpartjairól, a lenyűgöző korallzátonyairól és a Bacuit-szigetek kapuja elnevezésről ismert.

Ha a nyaralás alatt minél több strandot szeretnénk felfedezni, a Nacpan Beach és Nagtabon beach egészen gyönyörű, valamint Boracay partjait is érdemes felírni a listára! 

A világ másik felén élvezni a tökéletes nyugalmat és felfedezni a víz alatti élővilágot egészen különleges élmény. Ahogyan az island hopping, amely különösen népszerű a Fülöp-szigeteken nyaralók körben. Ennek lényege, hogy a kíváncsi utazók szervezett út során a kisebb, környező lakatlan szigetekre is eljuthatnak.

Az aktív pihenést kedvelők felfedezhetik a víz alatt lévő korallok csodaszép látványát, az igazán bátor utazók pedig kipróbálhatják, milyen teknősök és cápák között lebegni.

Fülöp-szigetek: helyi élmények és kihagyhatatlan helyek

A lenyűgöző és egyedi természeti környezet megcsodálására az egyik legjobb választás a UnderGround River. A park látványos mészkőkarsztos tájjal és földalatti folyóval rendelkezik. A terület főként a biológiai sokféleség megőrzése szempontjából jelentős élőhely.

A kalandok szerelmesei imádni fogják a Hundred Caves-t. Ez egy közösségi alapú fenntartható turisztikai helyszín, amely kitűnő választás egy kis barlangászáshoz.

Az utazás során mindig jó választás a helyi élőlények és állatvilág megcsodálása, legyen az a szárazföldön vagy éppen a víz alatt. A Fülöp-sziegtre erre két csodás helyszín is lehetőséget biztosít.

Az egyik a Lepke Farm, ahol varázslatos pillanatokat tölthetünk ezeknek a gyönyörű állatoknak a társaságában.

Bár a Krokodil Farm elsőre merész ötletnek tűnhet, mégis izgalmas kaland, ahol sok információ mellett a veszélyeztetett fajokat is megismerhetjük.

Gondoltad volna, hogy a Fülöp-szigetek egy szent helynek is otthont ad? A Kuyba Almonica spirituális kalandra hívja a kíváncsi érdeklődőket, amely során a látogatók egy föld alatti a barlangban csodálhatják meg Jézus szent arcát.

Kiemelkedő látványosságnak számítanak még buja, zöld Banauei rizsteraszok Ifugao városában. Ha különleges programra vágyunk, érdemes ellátogatni Bohol szigetére is, ugyanis itt találhatóak a híres Csokoládé-dombok. Aki pedig az izgalmas víz alatti kalandok vonzanak, semmiképpen ne hagyjuk ki a Tubbataha-zátonyt sem.

A történelem is kultúra kedvelői sem fognak utazni, ugyanis az UNESCO a kulturális világörökség részének tekinti a Fülöp-szigetek bizonyos részeit, amelyek felfedezése szintén izgalmas élmény. Ezek közé tartozik például a Fülöp-szigetek barokk templomai Manila, Santa Maria, Paoay és Magao városaiban, valamint Vigan történelmi városa is kínál érdekes programlehetőségeket.