A Kanári-szigetek két legnépszerűbb úti célja Fuertaventura és Gran Canaria. Turisták milliói választják évente ezt a két helyet nyaralásuk helyszínéül. Nemcsa természetileg gazdag szigetek, hanem programokban és szálláskínálatban is remek ajánlataik vannak. Lássuk, mi a különbség a két helyszín között, kinek ajánljuk Fuertaventurát és kinek ajánljuk Gran Canariát?

Fuerteventura vagy Gran Canaria – strandolás vagy túrázás?

Fuertaventura vagy Gran Canaria kérdést leginkább az dönti el, hogy mivel szeretnéd tölteni a nyaralásod. Ha leginkább a strandon szeretnél heverészni, kipróbálni extrém, vízi sportokat vagy sétálni egy kellemeset este, a parton akkor bizony Fuertaventurát ajánljuk.

Ez a sziget 2009 óta az UNESCO Bioszféra Örökség része, amely nem is csoda, hiszen lenyűgöző strandjai mindenkit levesznek a lábukról, vad szépsége pedig ámulatba ejti a turistákat. Az egész éves napsütés pedig csak hab a tortán, hiszen ennek köszönhetően bármikor ellátogathatsz erre a páratlan helyszínre. Fuerteventura olyan híres strandokkal büszkélkedhet, mint a Cofete strand, amely összesen 12 kilométernyi buja és érintetlen partszakaszt jelent, vagy  a La Concha, melyet nem más, mint egy természetes korallzátony véd a nagyobb hullámtöréstől. A víz alatti élővilág mindkét helyszínen elképesztő, így a sznorkelezés szinte kötelező program. Emellett itt található a Kanári-szigetek legnagyobb dűnemezője a Correlejo Nemzeti Park északi részén, míg déli területeken vulkanikus táj alakítja a látképet egyedi megjelenésű alakzataival és a Montaña Roja vulkánnal. A bulik és a nyüzsgés elmarad Fuertaventurán, viszont a hosszú séták, a romantikus andalgások, a nagy strandolás és a teljes mértékű kikapcsolódás a nyaralásod része lesz, ha ide utazol.

Fuerteventura vagy Gran Canaria – ismerd meg a különböző természeti csodákat!

Fuertaventura inkább a csendes kikapcsolódás helyszíne, míg Gran Canarián akár vad bulizásba is cseppenhetsz, ha arra van igényed. Az aktív pihenést előnyben részesítők itt bizony nem fognak unatkozni, ugyanis homoksivatag, szubtrópusi erdő, hegyek és rengeteg kiépített bicikli – illetve túraútvonal áll a rendelkezésedre. A pezsgő fővárosban pedig bármikor levezetheted a megmaradt energiáidat egy hajnalig tartó mulatozással.

Természetesen strandolásra is van lehetőséged, valamint megismerni a sziget történelmét, ugyanis látnivalók itt is akadnak. Érdemes megnézni Gáldar barlangját, valamint a Cueva Pintadat, ahol például az őslakosok által épített házakat tekinthetjük meg. A szigeten lévő régészeti parkban pedig igazi időutazást tehetünk a különleges barlangrajzokat látva, amiket nem mindennap lát az ember. Nem szabad kihagyni a programból Gran Canaria legmagasabban fekvő települését, Artenarat sem, ahonnan meseszép kilátás nyílik a környező tájra és az őslakók szellemi központjaira, Roque Nublóra és a Roque Bentaygára.

Ha még nem döntötted el, hogy Fuertaventura vagy Gran Canaria lesz a befutó, akkor keresd fel a Dreams2Go! csapatát, akik készségesen segítenek neked kiválasztani a legjobb nyaralásod helyszínét! A remek pihenés biztosított, már csak a bőröndödet kell bepakolnod és irány a reptér!