A Seychelle-szigetek Afrika partjától keletre fekvő szigetállam az Indiai-óceánban. Az összesen több mint 100 szigetből álló ország egész évben kellemes időjárással, lenyűgöző természeti környezettel és izgalmas gasztronómiai különlegességekkel várja a kíváncsi felfedezőket. A gyakran csak földi édenkertnek nevezett hely tökéletes választás, ha a hideg tél után egy meleg, napsütéses helyen szeretnénk feltöltődni.

Legfontosabb tudnivalók a Seychelle-szigetekről

Seychelle-szigetek Indiai-óceánban található szigetország. Számos szigetből áll, amelyek közül a három fő sziget: Mahé, Praslin és La Digue. Az ország lakossága igen sokszínű, így a hivatalos nyelv az angol, a francia és a kreol. Az ország fővárosa Victoria, amely Mahé szigetén található. 

Az időjárás egész évben kellemes, általában 27 és 30 fok között mozog a hőmérséklet. Ugyanakkor érdemes felkészülni rá, hogy igen magas, 80% körüli a páratartalom. A Seychelle-szigetek tökéletes választás, ha az itthoni hideget megunva szeretnénk egy kicsit feltöltődni és kikapcsolódni távol a világ zajától.

Érintetlen természeti kincsek

A Seychelle-szigetek két tagja hivatalosan is az UNESCO világörökség része. Egyik az Aldabra-korallzátony, a másik a Vallée de Mai természetvédelmi terület, amely Praslin szigetén helyezkedik el és gyakran csak földi édenkertként emlegetik. A területet főként hatalmas pálmaerdők alkotják. Számos különböző pálmafaj is megtalálható itt, ezek közül a legismertebb a tengerikókusz, amelynek húsz kilogrammos termése a legnagyobb és legnehezebb mag a Földön. A nemzeti park állatvilága is egyedülálló, olyan madarakkal találkozni, mint például a ritka Seychelle-szigeteki vázapapagáj. Nem meglepő módon ez a faj a Seychelle-szigetek nemzeti madara.

Kultúra és érdekességek

Seychelle-szigetek trópusi hangulata mindenkit elvarázsol. A szigeten lépten nyomon érzékelhető a zene és a ritmus szeretete. Az évek során három fő zenei és táncstílus alakult ki: az afrikai és madagaszkári eredetű  moutia, a minden hónapban új slágerekkel megjelenő sega és az európai eredetű kamtole.

A szigetország számos egészen elképesztő különlegességet rejt magában. Itt terem például a világ legnagyobb diója, amelynek súlya akár a 20 kilót is elérheti. Úgy tartják, hogy a sziget egykor krokodilokkal sűrűn lakott övezet volt, ám ez ma már jellemző egyik tagjára sem. A teknősrajongók azonban örülhetnek, úgyis itt él a világ legnagyobb és majdnem legöregebb teknőse. A 170 éves Esmeralda súlya majdnem 300 kiló.

Aktív nyaralóknak: Mahé

Mahé a Seychelle-szigetek legnagyobb szigete. Az ország lakosságának nagyrésze itt él, ez ugyanis a szigetország gazdasági és kulturális központja. Mahé számtalan lehetőséget kínál a látogatóknak az aktív időtöltésre és a teljes kikapcsolódásra is. 

A szigeten több mint 20 fehér pálmafákkal körülvett, homokos strand várja a látogatókat. Az aktív kikapcsolódást kedvelők számos sport közül válogathatnak, többek között van lehetőség túrázásra, szörfözésre, horgászatra és sznorkelezésre is. Mahé szigetén semmiképpen nem érdemes kihagyni a főváros, Victoria hangulatos utcáit, ahogyan az itt található Nemzeti Botanikus Kertet sem.

Természet kedvelőinek: Praslin

A Seychelle-szigetek második legnagyobb szigete Praslin, amely mindössze 45 kilométerre felkszik Mahétól. A sziget különlegessége, hogy számos növény és állatfajnak ad otthont, amelyek kizárólag Praslin szigetén tekinthetőek meg eredeti környezetben.

A trópusi helyszín tökéletes választás a természet kedvelői számára. Itt található a már korábban említett Vallee de Mai, azaz Május-völgy. Ha Praslin szigetén járunk, a tökéletes fehérhomokos partokat nem szabad kihagyni, melyek gyakran kerülne be a világ 10 legszebb partjai közé.

Nyugalomra vágyóknak: La Digue

La Digue egy valódi kis ékszerdoboz, amely csendes nyugalmat kínál tökéletes trópusi környezetben. Valódi autentikusságát nehéz megközelíthetőségének is köszönheti. A Seychelle-szigetek tagjai közül a legérintetlenebb, amely a buja élővilágban is meglátszik. A sziget számos különleges orchideának, vaníliának és indiai mandulafajnak is otthont ad. 

Tökéletes választás azok számára, akik vágynak egy csendes, napsütéses helyre, szívesen mártóznak meg az óceán vakítóan kék vizében és élvezik a napok könnyedségét. Itt található a világ egyik legszebb strandja, Anse Source D’Argent és ha ezen a helyen járunk, érdemes kajakot bérelve felfedezni a környéket is.