Dubai a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. Nem véletlenül, hiszen sokak álma, hogy felmenjenek a lenyűgözően magas Burj Khalifa épületének tetejére vagy megcsodálják a világ legelső hét csillagos szállodáját. Nincs még egy olyan változatos hely a világon, mint Dubai, ahol az élet soha nem áll meg. Míg egyik nap hódolhatunk a téli sportoknak és síelhetünk, addig a következő napon útra kelve felfedezhetjük, hogy mit rejt magában a végetlen sivatag.

 

Dubairól röviden

Dubai az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városa, amely az Arab-félszigeten található. A város közvetlenül a sivatagban fekszik, amely kihat az átlag hőmérsékletre is. Elsősorban az őszi, téli és kora tavaszi hónapokban éri meg ellátogatni, ekkor igazán kellemes, nyári időrájás van, nagyjából 28-35 °C körüli hőmérséklettel.

Dubai nemcsak a híres épületeiről, hanem a pezsgő éjszakai életéről is ismert. A világ egy igazán különleges helyes, ahol bármikor síelhetünk, részt vehetünk sivatagi túrán és kiélvezhetjük a homokos tengerpart adta adottságokat is.

A világ legmagasabb épülete: Burj Khalifa

A Kalifa-torony ma a világ legmagasabb épülete a maga 829 méterével. A szuper magas és világszerte híres felhőkarcolót 2010. január 4-én adták át a nagyközönségnek. A hatalmas épületben luxus hotelek, lakások, éttermek találhatóak és persze a turisták legnagyobb örömére egy kilátó is helyet kapott odafent. 

A világ egyetlen 7 csillagos szállodája: Burj Al Arab

A 321 méter magas Burj Al Arab jelenleg a világ egyetlen 7 csillagos szállodája. A világhírű hotel egy arab vitorlás hajót formázó épület. A tervezés során olyan alkotást igyekeztek létrehozni, amely később Dubai szimbólumává válhat. A luxusszálloda természetesen prémium minőségű, minden igényt kielégítő szolgáltatásokkal várja a vendégeket. 

Síelés télen-nyáron: Ski Dubai

Ha szívesen hódolnánk a kedvenc téli sportunknak, Dubaiban azt is megtehetjük! A Mall of the Emirates elnevezésű bevásárlóközpontban ugyanis létrehoztak egy közel 22 500 négyzetméteres fedett síközpontot. Ezen a helyen egész évben -1 és 2 Celsius-fok közötti hőmérsékletet biztosítanak, ahol lehűthetjük magunkat a kinti meleg után.

Felszerelést és síruhát sem kell magunkkal vinni, a helyszínen van lehetőség bérlésre, illetve szükség esetén oktatók is rendelkezésre állnak.

Végtelen hosszú tengerpart: Al Mamzar Beach

Dubai természetes tengerpartja korábban mindössze 72 kilométer hosszú volt, ám az elmúlt időszakban 1500 kilométer fölé növelték a partszakaszok hosszát. A tenger hőmérséklete átlagosan 25-28 fok körül van, így tökéletesen alkalmas a fürdésre. 

Az Al Mamzar Beach Dubai észak-keleti részén található. A Beach komplexum tökéletes lehetőséget nyúlt egy kis tengerparti kikapcsolódáshoz. Összesen mintegy 55 ezer négyzetméternyi zöld, kókuszokkal és pálmafákkal körülvett terület várja a látogatókat. A strandon az alapvető létesítményeken túl egyéb szolgáltatások is rendelkezésre állnak, például légkondicionált bungalók is bérelhetőek. Ez a partszakasz azon kevesek egyike, ahol még éjszakai fürdőzésre is van lehetőség.

A bazárok otthona: Deira

A Deira negyed Dubai óvárosi részéhez tartozik. Elősorban üzleti és kereskedelmi központról van szó, amely főként piacairól híres. Az aranytól kezdve, az ékszereken és fűszereken át, egészen a különböző ételekig és halakig minden megtalálható az árusok kínálatában. A városban sétálva szűk sikátorokon keresztül juthatunk el a bazárokig, ahol parfümöket és színes textilportékákat is árulnak. 

Vár a végtelen: sivatagi élménytúrák

Ha Dubaiban járunk, semmiképpen nem szabad kihagyni a végtelen sivatag felfedezését sem! Érintetlen, gyönyörű természeti környezet és igazi életre szóló szafari élmény vár. A szervezett túrát megtehetjük hatalmas dzsipkocsikkal, de kiélvezhetjük a buggy-k, azaz félig nyitott, homokjáró autók adta hatalmas adrenalin löketet is. A sivatag rengeteg lehetőséget tartogat, az extrémsport szerelmesei hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek és kipróbálhatják, milyen meglovagolni a sivatag homokhullámait deszkázás közben.

Aki igazán egyedüli, különleges élményre vágyik, annak nem szabad kihagyni a lehetőséget, hogy egy autentikus beduin táborban a szabadban, a csillagos eget csodálva fogyassza el vacsoráját.

Több, mint egy bevásárlóközpontDubai Mall

Ez a világ egyik legnagyobb bevásárlóközpontja, ahol számtalan luxusmárka megtalálható. Nem egy átlagos bevásárló centerről van szó, a Dubai Mall sokkal inkább egy szórakoztató központ. Ez az otthona a város egyik leglátogatottabb helyszínének, amely a hatalmas Dubai Aquarium.

Ezenkívül a Dubai Mall még számos programlehetőséget kínál, lehet többek között korcsolyázni, mozizni és szerencsejátékozni is. Az épületben található egy hatalmas szökőkút is, amely látványos fényjátékával és zenei aláfestésével minden látogatót elvarázsol.