Az új országok és kultúrák felfedezése mindig izgalmas, kihívásokkal teli esemény. Szerencsére az utazás a legtöbb esetben zökkenőmentesen zajlik, megfelelő elővigyázatosság és felkészültség azonban sosem árt. Ezen segít az utazásbiztonsági tréning, ahol a résztvevők megismerkednek a biztonságos utazás legfontosabb lépéseivel, valamint mindenki számára könnyen alkalmazható, hasznos technikákat is elsajátíthatnak.

Tréningezd magad: a legjobb 2 héttel az indulás előtt!

Utazásbiztonsági tréning

Az összesen 5 modulból álló tréningprogram célja, hogy egy valóban összetett és átfogó képet adjon a biztonságos utazáshoz kapcsolódó tudnivalókról. Ez nemcsak céges utazás során válhat előnyünkre, hanem magánemberként is, hiszen a saját utazásaink során is jó, ha felkészültek vagyunk. A képzés elvégezhető egyénileg, de van lehetőség van csoportos megrendelésre is. A személyre szabottság és az egyéni tanulás segítése érdekében a tréning elérhető e-learning, és hangoskönyv formában is.

Kinek ajánlott a tréning?

Röviden: mindenkinek. Az utas biztonsági képzés elvégzése bárki számára ajánlott, akinek az utazás az élete része és szeretné magát, a családját biztonságban tudni. Akár magánemberként nyaralás miatt, akár céges út részvevőjeként, esetleg segélyszervezet munkatársaként utazunk a világban, a személyes biztonságunk minden szempontból kulcsfontosságú tényező. Ha szeretnénk megfelelő információkhoz jutnielső kézből tájékozódni és felkészülni az esetleges váratlan helyzetekre, a tréning során minden felmerülő kérdésre választ kaphatunk.

Cél: megfelelő felkészültség

A tréningprogram anyaga magában foglalja az utazással kapcsolatos legfontosabb témaköröket. Hasznos tanácsokkal látja el a résztvevőket a nemzetközi utazás biztonsági kockázatainak csökkentésével kapcsolatban. Vagyis, hogy mit tehetünk mi magunk utazóként, illetve egy céges út kapcsán mit tehet a munkáltató, hogy az utazás mindenki számára a lehető legbiztonságosabb legyen.

Miért ennyire fontos a felkészültség? Úti céltól függően bizonyos országokban fokozottan oda kell figyelni, például terrorveszély vagy természeti katasztrófák magasabb arányú kockázata miatt. Ilyen esetekben mindenképp szükséges a megfelelő forrásokból való informálódás még az indulást megelőzően.

Mit tanulhatunk a tréningen?

Az utazásbiztonsági tréning elsődleges célja, hogy részletesen megismertesse a résztvevőkkel a biztonságos utazás legfontosabb tudnivalóit, valamint felkészítse a leendő utazókat az esetleges váratlan helyzetek kezelésére.

Összesen 5 modulból álló anyag felépítése a következő:

  1. Utazás előtti teendők
  2. Egészség és jólét
  3. Utazás közben felmerülő biztonsági kérdések
  4. Biztonságban a célállomáson
  5. Személyes biztonság

A modulok altémái között választ kaphatunk többek között arra a kérdésre is, hogy az út során mit és hogyan érdemes közzétenni a közösségi médiában, illetve mi alapján tudunk biztonságos szálláshelyet kiválasztani. Az online elérhető képzés átfogó képet ad az utazás rizikófaktorairól, ugyanakkor egyszerű, bárki által alkalmazható megoldásokat kínál az esetlegesen felmerülő problémákra.