Miért szeretjük ennyire a csapatépítő utazásokat? Az ilyen utak során szerzett közös élmények és tapasztalatok több szempontból előnyösek. Amellett, hogy erősítik a kollégák közötti összetartozás érzését, segítenek egy kicsit elszakadni a hétköznapok hajtásából. A közös utazások lehetőséget adnak a csapat tagjainak, hogy közelebbről is megismerjék egymást, méghozzá új élmények révén. Közös vitorlázás a Balatonon, minőségi borkóstolás a Szépasszonyvölgyben vagy Szlovénia rejtett helyszíneinek felfedezése raftingolás közben? A közös élmények mindenkit összehoznak!

Az utazások, és a programok csapatra szabhatók, az igények szerint! 

Miért fontosak a csapatépítő utazások?

A rendszeres csapatépítés fontos része a munkahelyi kultúrának, hiszen számos pozitív hatása van mind az egyénekre, mind pedig a vállalat egészére.

A csapatépítő élmények összekovácsolják az embereket. Amellett, hogy kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget biztosítanak a kollégáknak, segítik a munkatársak közötti kommunikáció javulását is. A közös programok közelebb hozzák egymáshoz az a munkatársakat, segítenek az új munkavállalóknak jobban megismerni a közeget és megkönnyíteni a beilleszkedés folyamatát.

Egyre több cég ismeri fel, hogy az együtt átélt pozitív élmények és a közös célok hozzájárulnak a munkatársak motivációnak növekedéséhez. Ha az egyén azt érzi, hogy a csapat támogatja és elismeri a munkáját, nemcsak magabiztosabbá válik, hanem a munkájában is produktívabban teljesít.

A csapatépítés tehát nemcsak az közösség fejlődése és a kikapcsolódás miatt fontos, hanem azért is, mert ezek a programok hozzájárulnak a vállalat egészének sikeréhez és eredményességéhez. A csapatépítés közös érdek, azonban nem mindegy, milyen környezetet és élményeket biztosítunk a munkavállalók számára. 

A TravelGOO-nál a cégek igényeit felmérve, személyre vagy csoportra szabottan tudjuk összeállítani a programokat. Mindezt figyelembe véve találunk tökéletes helyszínt, legyen az országhatáron belül vagy azon kívül.

Csapatépítő utazások belföldön

Klasszikus, ám annál népszerűbb csapatépítő program a borkóstoló és/vagy borvacsora. A csapat tagjai megismerhetik a különböző borfajtákat és megtanulhatják, melyek a legfontosabb ízek és illatok. Erre az egyik legjobb választás itthon a Balaton, ám ha más irányba indulnánk Eger környékén a Szépasszonyvölgy is ideális helyszín lehet. A borok mellett a sörhöz kapcsolódó kóstoló is népszerűek. Sörtúra akár itthon vagy külföldön szintén szuper választás, ahol a résztvevők a helyi sörfőzdékben kóstolhatják meg a különféle típusokat és fajtákat.

Természetesen a programokat és az ehhez kapcsolódó helyszínt mindenképpen érdemes az adott csapathoz (létszám, igények stb.) igazítani. Vannak, akik kedvelik a lazább, játékosabb programokat és szívesen főznek, bográcsoznak közösen, például egy erdő közeli hangulatos helyszínen Visegrádon. Nyugat Magyarország is számos csodaszép helyszínnek ad otthont, így az Őrség is kitűnő választás hasonló kötetlen élményekhez.

Akik a különlegesebb gasztronómiai programokat részesítik előnyben, a különböző étel és ital kóstolási lehetőségek és közös főzőtanfolyamok mindig jó választásnak bizonyulnak. Gin kóstolás? Megismerkedés a különböző kecskesajtok fajtáival? Az egyedi ízek és a különleges élmények mindenkit összehoznak!

A csapaépítő programjait válaszhatjuk akár helyszín alapján is. Ha például tudjuk, hogy mindenképpen a Balatonnál szeretnénk megtartani az eseményt, ideális választás lehet a vitorlázás, közös SUP-ozás vagy a hőlégballonozás is.


Csapatépítő utazások külföldön

Ha egy kicsit tágabb környezetben gondolkodunk, netán nemzetközi cégként külföldi munkavállalókat is foglalkoztatunk, bátran merészkedjünk a határon túlra is. Európa remek helyszíneket kínál, amelyek a sokszínű környezeti adottságok és az aktív programlehetőségek miatt is ajánlottak.

Buszos kirándulás Brnoba vagy Prága lenyűgöző történelmi városába? A cseh főváros igen gazdag kulturális látnivalókkal büszkélkedik és természetesen a helyi söröket sem érdemes kihagyni. 

Szlovénia ideális választás, hiszen könnyen és viszonylag rövid idő alatt megközelíthető, ráadásul rengeteg csodaszép termeszéti helyszínnek ad otthont. Igazi adrenalinban gazdag csapatépítő élményt keresel, amely biztosan összekovácsolja a tagokat? vadvízi evezés, más szóval rafting biztonságos, mégis nagyon különleges program. Egyszerre nyújt kihívást és izgalmakat. A sportolás során a résztvevők 4–12 fő gumicsónakban ülnek, ahol a csapat tagjainak együttműködve kell dolgozniuk a közös cél érdekében.

Barcelona pezsgő városának felfedezése? Tengerparti kikapcsolódás az olaszországi Amalfi-part gyönyörű városában? Közös hajóút a Földközi-tengeren? Bármi is legyen az elképzelés, segítünk!