Vajon létezik paradicsomi hely a világban? Egy olyan sziget, ahol a lenyűgöző természeti környezet mellett, nyugodt légkör és izgalmas programok várnak?! A válasz egyértelműen igen! Na de merre? A Thaiföldön található Phiphi-szigeteken a hosszú homokos tengerparti szakaszok mellett, búvárkodni is kötelező program. Vietnámban járva a Con Dao csodaszép szigetét semmiképpen ne hagyjuk ki, ha édeni környezetben szeretnénk pihenni egyet. Ha pedig egészen különleges élményre vágyunk, irány a Bahamák és CocoCay privát szigete!

Rejtett gyöngyszem: Phiphi-szigetek, Thaiföld

A Thaiföldön található PhiPhi szigetcsoport Phuket-től nem messze fekszik. Az összesen hat szigetből álló csoport legnagyobb és legnépesebb szigete Ko Phiphidon, míg második legnagyobb és egyben legnépszerűbb helyszíne Ko Phiphili. A szigetekre Phuket városából komppal lehet eljutni. 

A világ szeme elől sokáig rejtve maradt szigetcsoport arról vált igazán híressé, hogy itt forgatták A part című brit-amerikai filmet.

A Phiphi-szigetek hivatalosan a Hat Nopparat Thara-Ko Phiphi Nemzeti Park része, ahol számos gyönyörű korall és izgalmas tengeri élőlény is megtalálható. A szigetek tagjai igen népszerűek a turisták körében, különösen a hosszú, homokos tengerparti részek miatt.

Ha pihenésről van szó, a Phiphi-szigetek ma Thaiföld egyik legnépszerűbb célpontjának számítanak. Természetesen nemcsak pihenésre, hanem az aktív nyaralásra vágyóknak is ideális választás. A víz alatti élővilág kedvelői örülhetnek, ugyanis a szigetcsoport területén igen népszerű a palackos és pipás búvárkodás, a kajakozás és egyéb sporttevékenységek is.

Privát élménysziget: CocoCay, Bahamák

Ha nem hallottál még CocoCay szigetéről, itt az ideje, hogy megismerkedj vele! CocoCay a Bahama-szigetek tagja, amely egy privát, a nagy közönség elől elzárt helyszín. CocoCay szigetére kizárólag a Royal Caribbean Group utazásain keresztül lehet eljutni. A Bahamák mellett található helyszín maga a paradicsom: nyár idő, napsütés, gyönyörű, kristálytiszta tiszta víz és különleges élmények várnak minden látogatóra! 

A sziget északi oldalán található móló lehetővé teszi, hogy a tengerjáró hajók kiköthessenek. A sziget kifejezetten élményparkként lett megépítve, ahol medencék, csúszdák, kilátó és strand is található, illetve különféle szabadidős tevékenységekre is van lehetőség. 

Cococay szigete gyerekekkel is ideális választás. A Spalshaway kifejezetten gyermekek számára megálmodott vízi park, hol élmény medencék, egyedi csúszdák, gyönyörű szökőkutak és izgalmas programok várják a gyerkőcöket. Az Oasis Lagoon-ra keresztelt óriásmedence privát bungallókkal várja a látogatókat, míg a Chill Beach a pihenésre és feltöltődésre vágyók kedvenc helyszíne. 

A nyugalom szigete: Con Dao, Vietnám

Vietnam délkeleti régiójában található a Con Dao névre hallgató sziget. A hely maga a trópusi paradicsom, amely Ba Ria déli partjainál fekszik. A sziget ideális választás azoknak, akik kíváncsiak Vietnám egy másik arcra is. Itt ugyanis csend, nyugalom, bájos hangulat és csodaszép, érintetlen környezet vár mindenkire. 

A szigetcsoport nagyjából 16 hegyvidéki szigetet és sziklás részt foglal magában, amelyek hivatalos központja Con Dao szigete. Ezen a helyen érdemes a varázslatos és változatos természet környezet adta lehetőségeket minél jobban kihasználni. Erre az egyik legjobb lehetőség a Con Dao Nemzeti Park. A park számos védett fajnak ad otthont, többek között él itt sólyomcsőrű teknős, a zöld teknős és különféle delfinek is. 

Mivel Con Dao a központi sziget, így repülővel is meg lehet közelíteni. Azonban Vũng Tàu-ból minden nap közlekedő hajóval is el lehet ide jutni. A komp időjárástól függetlenül, egész évben üzemel.

Con Dao bája éppen a távoli elérhetetlenségben rejlik. Akik azonban útra kelnek, hogy felfedezzék ezt a helyet, igazi csodára számíthatnak. A vietnámiak szent helyként tekintenek erre a szigetre, ahol a lélegzetelállító strandok és egyedi sznorkelezési lehetőségek várnak a látogatókra.