Míg a nyaralás egyesek számára a teljes nyugalomról és a tökéletes kikapcsolódásról szól, addig vannak, akik szeretnek aktívan pihenni. Egy utazás során szerencsére rájuk sem várnak unalmas percek, ugyanis a lélegzetelállító helyek felfedezésén túl, számtalan programlehetőség áll a rendelkezésükre, amelyeket mindenképpen érdemes kipróbálni.

 

Golf: a sport szerelmeseinek

A golf nagy hagyományokkal rendelkező sport, amelyet a mai napig sokan játszanak. Szerencsére a golf szerelmeseinek a nyaralás alatt sem kell lemondaniuk erről a szenvedélyről. Számos szálloda rendelkezik privát pályával, ahol fantasztikus környezetben élvezhetjük a sportolás örömét. A hagyományos pályákon túl létezik néhány igen különleges, lélegzetelállító helyszín, ahol szintén a golf kerül a középpontba. Megtapasztalhatjuk ezt az élményt például a Himalája lankáin, a Kajmán-szigetek ölelésében vagy akár Kolorádóban is, ahol egy természetvédelmi területtel körbe ölelt komplexum várja a látogatókat.

Hajózás: a víz kedvelőinek

Bármennyire egzotikus a helyszín, ahová elutazunk, semmi sem tudja megadni azt a szabadságérzést, mint egy hajó fedélzetén felfedezni a környéket. Ha erre vágyunk, lehetőségünk van igény szerint vitorlást, motoros luxusyachtot vagy akár guletet bérelni. Ha tökéletes kényelemben, gondtalanul szeretnénk élvezni a nyaralás minden percét, kérhetünk a hajóhoz személyzetet, kapitányt és szakácsot is. Így biztosan nem kell lemondanunk a változatos programokról és kulináris élvezetekről sem.

Élményúszás delfinekkel

A palackorrú delfin a világ legintelligensebb és legjátékosabb élőlénye. Ez a különleges állat nemcsak a kommunikáció szempontjából nagyon ügyes, hanem a víz alatti mozgása is egyedülálló. A nyaralás alkalmával lehetőségünk nyílik nemcsak a közelükben lenni, hanem megsimogatni, sőt együtt is úszni a delfinekkel. A vízben részt vehetünk közös mutatványokban is, természetesen mindezt profi oktató felügyelete mellett. Ilyen programon részt vehetünk például egy dominikai kiruccanás vagy Mauritiuson töltött nyaralás során is. Garantáltan felejthetetlen élmény!

 

Szörfözés egzotikus helyeken

Egyesek azt állítják, hogy az igazi kaland ott kezdődik, amikor olyan helyen vagyunk, ahová nem egyszerű eljutni. Hogy miért? Hiszen akkor valóban felfedezhetjük a körülöttünk lévő világot. A szörfözés erre egy tökéletes lehetőség. Ez egy különleges sport, ami közben nemcsak a természet adta fantasztikus környezetet élvezhetjük, hanem a saját határainkat is feszegethetjük. Fontos az egyensúly és a tisztelet, hogy harmóniában tudjunk lenni a vízzel, ami körbe vesz mindent.