Magas hegységek, buja őserdők, érintetlen tengerparti részek és zöldellő rizsföldek. Nincs még egy olyan ország a világon, amely olyan sokszínű természeti és kulturális értékekkel bírna, mint Vietnám. Ráadásul a lenyűgöző környezet, különleges gasztronómiai élményekkel párosul az utazás során. Csodáld meg a Ha Long-öböl természetfeletti erejét, fedezd fel Sapa völgyeit és csúcsait és add át magad a tökéletes pihenésnek Phu Quoc gyönyörű szigetén. Ha szeretnéd Vietnám lenyűgöző hangulatát és sokszínűségét valóban megtapasztalni, mindenképpen válaszd a körutazást! 

Álomszerű helyszín: Ha Long-öböl

Tagadhatatlan tény, hogy Vietnám egyik legnépszerűbb helyszíne a Ha Long-öböl. Az páratlan természeti csoda igen népszerű turisztikai látványosság az országban. Gyönyörű zöld színű víz, magas hegyek és sűrű erők látványa fogad, akármerre nézünk. Nem véletlen, hogy a Ha Long-öböl az UNESCO örökségeként elismert és a világ 7 legnagyobb csodája közé sorolt helyszín.

A Ha Long-öböl alapos felfedezése akár egy napba is telhet, így érdemes elegendő időt szánni erre a varázslatos élményre. A legegyszerűbb módja az öböl megcsodálásának, a hajózás. A szervezett hajóutak során egyre közelebb kerülhetünk a természeti kincsekhez, sőt néhány megálló során rejtett strandokra és falvakra is bukkanhatunk.

A Ha Long-öböl mellett két másik izgalmas helyre, a Bai Tu Long-öbölbe és Cat Ba szigetre is eljuthatunk a hajókirándulás során.

Ősi kikötőváros: Hoi An

Pezsgő kultúra, egyedi hangulat és építészeti csodák – ez Hoi An városa. Az ősi kikötőváros igen népszerű helyszín, ugyanis a romantikus utcácskák, apró riksák és hajók és a különös épületek minden látogató szívét azonnal rabul ejtik. Hoi An a 15-19. század között fontos délkelet-ázsiai kereskedelmi kikötő volt, az óvárosi része ma pedig az UNESCO kulturális világörökség része. 

A kereskedelmi központ örökségét ma is érezni, főként az épületek esetén, ugyanis a külföldi hatások lépten nyomon fellelhetőek az építészeti megoldásokat látva. Érdemes Hoi An-t minél alaposabban felfedezni, akár csak a kisebb-nagyobb utcákon sétálgatva, így egészen hamar megtapasztalhatjuk a város egyedülálló hangulat. A város több gyönyörű templomnak is otthont ad, emelett pedig, ha ott járunk, a híres japán hidat feltétlenül látogassuk meg!

Természetesen az utazás fontos része a helyi ételek megismerése, különösen egy olyan gasztronómiai csoda helyszínen, mintamilyen Vietnám is. A hagyományos ételek közül bátran kísérletezzünk a Bahn Mi (vietnámi szendvics) a Cao Lau (tésztaétel), a Bahn Bao Vac (gombóc) és fogásokkal is.

A Vietnámi nagyvárosokhoz képest Hoi An csendesnek és nyugodtnak tekinthető. Romantikus hangulatú helyszín, ahol úgy élvezhetjük a mindennapi életet, hogy közben elmerülünk a vietnámi kultúrában.

Önfeledt pihenés: Phu Quoc szigete

Akik vietnámi utazásra készülnek, valószínűleg nem szerepel a listájukon Phu Quoc szigete. Pedig egy nagyon idilli, gyönyörű szigetről van szó, ami tökéletes helyszínt biztosít távol a világ zajától egy kis pihenésre és kikapcsolódásra. A strandoláson és feltöltődésen túl Phu Quoc ideális helyszín a varázslatos természeti környezet felfedezésére. 

Erre az egyik legjobb választás a Vinpearl Safari Care and Conservation Park, ahol tigrisek, elefántok és makákók is élnek. A Phu Quoc Nemzeti Park buja, zöld erdeit is érdemes megcsodálni, már csak azért is, ugyanis itt található a Suoi Tranh vízesés, amely lélegzetelállító látvány nyújt. 

Természetesen a szigeten a pihenésé a főszerep. A pálmafákkal körbeölelt partszakaszokon többnyire érintetlen, fehér homok és kristálytiszta víz vár. A feltöltődésre ideális helyszín például a Sao Beach, az Ong Lang és a Khem Beach partszakasz is.

A természet ereje: Sapa

Amikor valaki Vietnámra gondol, szinte biztos, hogy legelőször a híres rizsföldek jutnak eszébe. A hatalmas, zöld területek nemcsak csodaszép látványt nyújtanak, de a felfedezésük is igazán izgalmas élmény. Erre az egyik legjobb helyszín Vietnámban Sapa városa, amely varázslatosan szép magas hegyek között fekszik. A területen a lenyűgöző természeti környezet mellett főként apró falvak találhatóak, amelyek kulturális és etnikai szempontból is igen sokszínűek. Sapa már csak azért is jó választás, hiszen maga az oda út is egy külön élmény. A legjobb, ha a vonatot választjuk, amely Hanoiból indul és nagyjából nyolc óra alatt teszi meg az utat, amelyet a varázslatos Vietnám látványa kísér. 

Sapaban járva mindenképpen fedezzük fel az apró falvakat, mint például Cat Cat, ahol tanúi lehetünk a helyi mindennapi életnek és földművelésnek. A zöldellő rizsföldek megcsodálása kötelező program, akiket pedig érdekel a helyi kultúra, a Sapa Kulturális Múzeumba is érdemes ellátogatni. A túrázás szerelmesei is örülhetnek, ugyanis Sapa-tól nem messze található a Fansipan, amely Délkelet-Ázsia legmagasabb hegye. A népszerű helyszínt gyalogosan vagy drótkötélpályán is meg lehet közelíteni. Talán mondani sem kell, a csúcsról kilátás egyszerűen lélegzetelállító.