Dublin látnivalóit a zöld dombokon, a szűk utcákon és a templomokon kívül a sör – és whiskeyüzemek teszik ki. A város, ahol számtalan kocsma, pub és étterem található, amelyek mind ugyanazzal próbálják becsábítani a turistákat. Ez nem lenne más, mint a minőségi alkohol, amelyből többet gyártanak is a városban. Vannak kifejezett whiskey és sörkóstolások, mi ezek közül most a legnépszerűbbeket mutatjuk be.

Dublini látnivalókból nem maradhat ki a Guinness sörgyár

Dublin látnivalói között első számúnak tekinthetjük a Guinness sörgyárt. Ez az impozáns épület a város központjában található, ahol több emeleten keresztül fedezhetjük fel a sörkészítés csínját-bínját. Van itt interaktív bemutató, különböző gépek, amelyekkel régen készítették a sört, valamint kóstoló is, ahol megízlelhetjük a páratlan, barna ír sört. Érdekesség, hogy a gyárnak magyar vonatkozása is van, egy Ganz söriparban használatos gép is megtalálható a kiállított darabok között. Ez a különleges épület nem maradhat ki a dublini látnivalók közül, azonban, ha pár utcával arrébb mész, egy másik különleges főzdét is találhatsz.

Egy templom, ami whiskeyfőzde lett – ez egy kihagyhatatlan dublini látnivaló

Ötpercnyi sétára található a Guinness sörgyártól a Pearse Lyons whiskeyfőzde, amely elég egyedi helyen készíti a finom nedűket a megrendelői számára. A helyet egy vállalkozó és biokémikus, bizonyos Dr. Pearse Lyons alapította és a finom ital készítéséhez egy régi templom épületét nézte ki magának. Maga a túra lenyűgöző, hiszen a hatalmas üvegablakok előtt találhatóak a lepárláshoz szükséges üstök, amelyben 2012 óta készülnek a whiskeyk. Természetesen a kóstolás is beletartozik a bemutatóba, így szomjasan innen sem fogsz távozni!

A híres Jameson lepárló Dublin látnivalói között

A harmadik helyszín, amit érdemes meglátogatni az a Jameson whiskey üzem, ahol akár már reggel 10 órára is érkezhetünk. Maga a túra annyira nem látványos, mint mondjuk a Guinness esetében, azonban itt is megtudhatsz számtalan érdekes dolgot a whiskey készítéséről. Többfajta nedűt is felszolgálnak az ide érkező vendégeknek, akik akár meg is vásárolhatják ezeket a helyszínen. Van pár interaktív mozzanata az egész túrának, de itt inkább a hagyományos bemutatás hívei az írek.

Dublint nem csak a finom alkoholos italok miatt érdemes meglátogatni, hanem mert rendkívül barátságosak a helyiek, mert rengeteg impozáns épülettel rendelkezik, és mert tényleg minden évszakban gyönyörű a természet. Érdemes május-júniusban érkezni, amikor már kicsit melegebb az időjárás és kevesebbet esik az eső.

Ha te is tervezed meglátogatni Írország fővárosát, megismernéd a három fent említett főzde valamelyikét, esetleg felfedeznéd a kisebb lepárlóüzemeket, akkor keresd fel a Dreams2Go! csapatát, akik szívesen a segítségedre lesznek bármilyen kérdés esetén!